– I dag feirer vi frihet og demokrati

Del

Stortingspresident Masud Gharahkhani henvendte seg direkte til den ukrainske parlamentspresidenten da han holdt tale og la ned krans ved Christian Frederik-statuen på morgenen 17. mai.

Stortingspresident Masud Gharahkhani holdt tale på Eidsvolls plass kl. 09 i dag morges. Kvindelige Studenters Sangforening og elever ved 3. trinn ved Svarttjern skole sang. Lilleborg skoles musikkorps var også på plass under seremonien. Foto: Stortinget
Stortingspresident Masud Gharahkhani holdt tale på Eidsvolls plass kl. 09 i dag morges. Kvindelige Studenters Sangforening og elever ved 3. trinn ved Svarttjern skole sang. Lilleborg skoles musikkorps var også på plass under seremonien. Foto: Stortinget Stortinget

Den ukrainske parlamentsformannen Ruslan Stefantsjuk er på et tre dager langt offisielt besøk til Norge og deltar i 17. mai-markeringen på Stortinget.

– I dag feirer vi frihet og demokrati. Jeg håper at du og ditt folk snart vil oppleve det samme. Jeg kan forsikre deg om at vi støtter deres heroiske kamp for demokrati, frihet og fred, sa stortingspresident Masud Gharahkhani i talen han holdt på Eidsvolls plass på morgenen 17. mai.

Stortingspresidenten svarte også på utfordringen president Zelenskyj kom med i talen han holdt til stortingsrepresentantene og regjeringen i fjor. Da ønsket han at vi skulle vise ukrainske flyktninger hva vi feiret på 17. mai og ba samtidig om at vi tok godt vare på Ukrainas framtid: de ukrainske barna som feirer dagen over hele landet i dag i stedet for å være hjemme i krigen.

– Jeg er stolt over å være vertskap for våre ukrainske venner på denne dagen. Jeg håper dere er med meg i ønsket om å vise ukrainske barn og voksne hvilke verdier vi står for, og at vi står sammen med dem i deres kamp, sa Gharahkhani.

Den ukrainske parlamentsformannen holdt også tale på Eidsvolls plass. 

Kontakter

Bilder

Den urainske parlamentsformannen, Ruslan Stefansjuk, holdt tale på Eidsvolls plass 17. mai.
Den urainske parlamentsformannen, Ruslan Stefansjuk, holdt tale på Eidsvolls plass 17. mai.
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom