Bane NOR Eiendom

Nå flytter de første eierne inn ved Askim stasjon

Del
På Askim stasjon er nå 58 av 120 leiligheter ferdig, og de første beboerne flytter inn i det populære prosjektet.
Foto: Andreas Harjo Kjellmann
Foto: Andreas Harjo Kjellmann

Meierihagen er et samarbeidsprosjekt mellom Bane NOR Eiendom og Karlander Eiendomsutvikling. Det ligger rett ved Askim stasjon og har både hagehus og park til glede for de som skal bo der. Hagehuset er et slags drivhus med minikjøkken som kan brukes til bursdager og fester eller nabolagsmøter gjennom hele året.

Et samarbeid som har gitt en rekke spennende og svært positive synergieffekter, hvor hver part har tilført prosjektet kompetanse.

Karlander Eiendomsutvikling er lokalkjent i Askim, og vet hvilke kvaliteter et slikt prosjekt må by på. Bane NOR Eiendom er landets ledende knutepunktutvikler. Sammen kan de skryte av et prosjekt som vil gi nytt liv til Askim sentrum.

«Meierihagen representerer en viktig brikke i starten på revitaliseringen av Askim sentrum. Prosjektet har derfor fått mye fokus og omtanke i alle ledd for å sikre gode bokvaliteter parallelt med å reflektere at Askim er en by med lang historie og tradisjon innen produksjon og industri,» kan Kaja Melbye fra Hille Melbye Arkitekter fortelle.

Godt salg i et dårlig marked

Første trinn ble så å si revet vekk ved lansering november 2020 og de neste to byggetrinnene har solgt jevnt og trutt til tross for Covid-19, krig, inflasjon og rentehevninger. Det er nå bare en enkelt leilighet i byggetrinn 1 som ikke er solgt. 90% av alle de totalt 120 leilighetene er solgt.

Det er ikke hverdagskost i dagens marked, men likevel representativt for Bane NOR Eiendoms opplevelse av boligmarkedet ved togstasjoner:

«Vi ser at beliggenheten ved togstasjonen og åpningen av Follobanen har gjort leilighetene ekstra populære. Toget bruker bare 42 minutter til Oslo sentrum og vi ser landet over at boliger på knutepunkt selger bra selv om markedet er dårlig», sier Michael Robertsen i Bane NOR Eiendom.

«Attraktiv arkitektur og gode grønt- og parkarealer på flere kanter gjør at prosjektet har truffet godt i markedet», legger Odd Arne Lian i Bane NOR Eiendom til.

«Karlander Eiendomsutvikling har jobbet med dette prosjektet siden 2012, med stor tro på tomtens sentrale beliggenhet, i visshet om åpning av Follobanen, nærhet til E-18 og ikke minst potensialet i Askim med sin kompakte og velfungerende by- og handelsstruktur. Vi har lagt vår stolthet i å levere et prosjekt som er Askim sentrum verdig. Og da er det veldig gøy å motta positive tilbakemeldinger i form av godt salg og skryt fra lokalsamfunnet.» forteller Joakim Fuglerud.

Fakta:

  • Det er per i dag solgt 105 av 120 leiligheter
  • Snittpris 65.000 kroner per kvadratmeter
  • Byggestart september 2021
  • Innflytting trinn 1: mai våren 2023 og trinn 3 høst 2024
  • Totalentreprenør er Haugerud Vikeby

Kontakter

Bilder

Foto: Andreas Harjo Kjellmann
Foto: Andreas Harjo Kjellmann
Last ned bilde
Foto: Andreas Harjo Kjellmann
Foto: Andreas Harjo Kjellmann
Last ned bilde
Foto: Andreas Harjo Kjellmann
Foto: Andreas Harjo Kjellmann
Last ned bilde

Om Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom
Bane NOR Eiendom
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://banenoreiendom.no

Om Karlander Eiendomsutvikling

Karlander Eiendomsutvikling har langsiktige perspektiver på sine

Prosjekter, som skal stå seg godt i generasjoner fremover. Med lokal forankring, og flere spennende prosjekter i regionen blir derfor begrepene byutvikling og bærekraft svært viktig. Solide materialer, smarte, fleksible og allsidige boliger, fine grøntarealer og møteplasser i kombinasjon med optimal utnyttelse av knutepunkt, er alle kriterier det jobbes aktivt med. Vellykkede prosjekter som Meierihagen, skal gi grobunn for ytterliggere knutepunktutvikling i Askim.

 

Om BaneNor Eiendom

Bane NOR Eiendom AS er landets ledende knutepunktutvikler og bidrar til bærekraftig by- og stedsutvikling i Norge. Med et genuint miljøengasjement sørger selskapet for at flere kan ta mer tog og la bilen stå.

Bane NOR Eiendom AS er eid av Bane NOR SF og forvalter og utvikler jernbaneeiendom. Prosjekter de siste årene har vært Barcode i Bjørvika, boligprosjektet Grefsen Stasjon i Oslo og nye næringsbygg ved Drammen, Bergen, Kristiansand, Voss og Trondheim stasjoner.

Bane NOR Eiendom AS har mer enn 200 pågående eiendomsutviklingsprosjekter. De årlige investeringene i prosjekter utgjør ca. 1,5-2,0 milliarder kroner, og markedsverdien av selskapet er ca. 20 mrd. NOK.

Følg pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR Eiendom på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye