Rambøll

Rambølls branningeniører vant BIM-pris

Del
Under konferansen Nordic BIM Summit 2023 gikk prisen for Best BIM Use til Rambølls branningeniører for innsatsen med å gjøre selskapet ledende innen bruk av BIM-løsninger for brannsikkerhet.
Sindre Didrichsen (nr. to fra venstre) mottar prisen på vegne av Rambølls branningeniører.
Sindre Didrichsen (nr. to fra venstre) mottar prisen på vegne av Rambølls branningeniører.

–Det er inspirerende å få denne prisen på vegne av Rambølls branningeniører, forteller brannteknisk rådgiver Sindre Didrichsen i Rambøll. Prisen deles ut på den årlige konferansen Nordic BIM Summit i regi av selskapet Symetri, og går til en aktør eller selskap som har gjort en viktig forskjell ved å ta i bruk BIM på en ukonvensjonell, kreativ og smartere måte, som fører til forbedret avkastning og bærekraftsgevinster. 

Flere kunder ser verdien

Fra juryens begrunnelse ble det lagt vekt på Rambøll har tatt et stort steg inn i BIM og 3D innenfor et felt som tradisjonelt har vært forbundet med 2D-tegninger.

–I 2019 tok vi en strategisk beslutning om å bli ledende i Norge innen BIM og brannsikkerhet og med et ønske om sterkere eierskap i prosjekter. I dag ser flere og flere kunder verdien av å ha en brannmodell i tverrfaglige monteringsmodeller, forteller Sindre Didrichsen.

Han forteller at en av de åpenbare fordelene ved å ta i bruk BIM ved modeller for brannsikkerhet er at det ikke er noen begrensninger i hva som kan puttes inn i slike modeller, og at det arbeides kontinuerlig med å se på hvilke konsepter en kan supplere modellene med.

Færre feil

Et naturlig spørsmål er kanskje hva arkitektene synes om å få BIM-modeller fra branningeniørene?

–Vi får stort sett bare positive tilbakemeldinger på dette, og først og fremst sparer arkitektene mye tid ved å implementere ulike parametere de tidligere plottet inn manuelt fra branntegninger. I tillegg minsker vi definitivt risikoen for feil ved å få alt inn i en BIM-modell, sier Sindre Didrichsen.

Sikrer et trygt bygg

I arbeidet med detaljprosjektering av Drammen Helsepark, hvor Rambøll og DARK Arkitekter har jobbet sammen, har brannprosjektering i BIM vært benyttet.  

–Med erfaring fra dette og andre prosjekter ser vi at BIM-brann gir muligheter for tiltakshaver, entreprenør, arkitekt, prosjekterende fag og byggets driftsorganisasjon når bygget står ferdig. Med andre ord, hele verdikjeden. Arkitektene kan bruke tiden sin til design, mens branningeniøren øker deltakelsen i prosjektet. Sist, men ikke minst: De som skal bruke bygget kan være sikre på at det er trygt å oppholde seg der, sier Magnus van der Hilst Ytreland, seksjonsleder Brannsikkerhet i Rambøll.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sindre Didrichsen (nr. to fra venstre) mottar prisen på vegne av Rambølls branningeniører.
Sindre Didrichsen (nr. to fra venstre) mottar prisen på vegne av Rambølls branningeniører.
Last ned bilde
Stolte vinnere. Fra venstre: Maria Færstad Sæbø, Alina Bondarenko, Magnus van der Hilst Ytreland og Sindre Didrichsen.
Stolte vinnere. Fra venstre: Maria Færstad Sæbø, Alina Bondarenko, Magnus van der Hilst Ytreland og Sindre Didrichsen.
Last ned bilde

Lenker

Om Rambøll

Rambøll
Rambøll
Harbitzalléen 5
0275 OSLO

22 51 80 00http://www.ramboll.no

Rambøll

Rambøll er en global samfunnsrådgiver innen bygg, transport, vann, miljø, energi og ledelseskonsultering. I Norge har vi 13 kontorer med om lag 1700 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Arkitektfirmaet Henning Larsen er en del av Rambøll Gruppen, og er et studio for arkitektur, landskap, urbanisme og interiør, grafikk og lysdesign.  

Rambøll ble grunnlagt i Danmark i 1945. Rambølls 17.500 eksperter skaper inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er til det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet omkring. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.

Rambøll kombinerer lokal erfaring med global kunnskap over hele verden for å skape bærekraftige byer og samfunn. Vi kombinerer vår innsikt og evne til å drive frem positiv forandring og bringer den videre til våre kunder som ideer, som kan realiseres og gjennomføres. Vi kaller det: Bright ideas. Sustainable change. 

Rambøll var første norske virksomhet, og første rådgivende ingeniørvirksomhet i verden, som ble sertifisert etter bærekraftsmålene til FN, og er medlem av Skift - Næringslivets klimaledere.

Følg pressemeldinger fra Rambøll

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Rambøll

Jo, vi bryr oss. Men vi stoler ikke på at politikerne gjør det samme!11.9.2023 08:30:00 CEST | Debattinnlegg

I Aftenposten kunne vi lese at vi unge ikke lenger bryr oss om klima når vi skal stemme. Ekstremværet skremmer ikke; nå er det kun privatøkonomi og arbeidsliv vi tenker på. Bergens Tidende følger opp med en sak om at vi rett og slett er for late til å reise til valglokalene. Jeg vil slå et slag for at vi hverken er late eller gniene – vi har bare mistet troa på at politikerne vet hva som skal til for å snu den stigende klimakrisen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom