Samferdselsdepartementet

Ekstern gjennomgang av driftsstansen på Follobanen: Implement Consulting Group AS tildelt oppdraget

Del
I samarbeid med Advokatfirmaet Schjødt AS og Civity Management Consultants har Implement Consulting Group AS blitt tildelt oppdraget med å gjennomføre en ekstern gjennomgang av driftsstansen på Follobanen.
Foto: SD
Foto: SD

Follobanen mellom Oslo og Ski åpnet 11. desember i fjor, men ble stengt for trafikk 19. desember på grunn av varmeutvikling og røyk i tekniske anlegg. Banen var stengt en periode mens Bane NOR arbeidet med feilretting og testing. Follobanen ble gjenåpnet 5. mars.

Viktig å finne lærings- og forbedringspunkter
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård har varslet en ekstern gjennomgang av Follobaneprosjektet. Hensikten er å få en grundig og uavhengig gjennomgang av saken, der alle relevante sider ved hendelsen undersøkes for å finne lærings- og forbedringspunkter.

Frist for rapportinnlevering: 22. juni 2023
Oppdraget med å gjennomføre evalueringen har vært ute på offentlig anbud. Implement Consulting Group har, i samarbeid med Advokatfirmaet Schjødt AS og Civity Management Consultants, blitt tildelt oppdraget.   

Konsulentene skal levere en rapport om gjennomgangen senest 22. juni 2023.


For flere opplsyninger – se:

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, vei- og jernbanesektoren og for riksveiferjene.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Innfører tilpasninger for turistnæringen: Nå kan sjåfører ta drosjeførerprøven på engelsk1.12.2023 10:15:56 CET | Pressemelding

– Turister som er på opplevelsesturer i Norge snakker sjeldent norsk, og da trenger vi heller ikke kreve at sjåførene skal ta drosjeførerprøven på norsk. Likevel ønsker vi at alle som jobber med å transportere passasjerer i Norge, skal være trygge sjåfører med beviselig kompetanse. Derfor har vi drosjesjåførprøver, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom