NHO Byggenæringen

Takket SP og AP for støtte

Del
I går kveld ble klart at det var et bredt politisk flertall for at opplæringskontorene fremdeles kan være part i lærlingekontraktene.

Bransjene og BNL har derfor mobilisert til en kraftig og effektiv kommunikasjon om temaet, og det var derfor full jubel når det ble klart at regjeringspartiene har lyttet til våre innspill. Arbeidet, som ble ledet av Audun Otterstad fra EBA Trøndelag, førte til full seier. Onsdag møtte derfor representanter for noen av bransjeforeningene og BNL noen av de sentrale Stortingspolitikerne foran Stortinget for en liten markering av godt samarbeid så langt i saken.

- Her har man på Stortinget lyttet til innspill fra hele landet og alle våre bransjer. Opplæringskontorene sitter med nøkkelen for både rekruttering og gjennomføring for yrkesfagene, og det er derfor viktig at de er part i lærlingekontrakten, sier direktør for kompetanse Kjetil Tvedt i Byggenæringens Landsforening.

– Opplæringskontorene er vesentlige i formidling av lærlinger, og nå blir det mulig med et bredt flertall for å beholde lovfestinga av opplæringskontor, og vi har lyttet til innspillene, påpeker Senterpartiets Marit Knutsdatter Strand.

På bildet fra venstre: Elise Waagen (AP), Marit Knutsdatter Strand (SP), Heikki Holmås (EBA), Kjetil Tvedt (BNL), Marianne Wætnes Røiseland (Rørentreprenørene Norge) og Thomas Norland (EBA)

Nøkkelord

Kontakter

Trond Cornelius BrekkeKommunikasjonssjef og samfunnskontaktByggenæringens Landsforening

Tel:40241000trond@bnl.no

Bilder

Om NHO Byggenæringen

NHO Byggenæringen
NHO Byggenæringen
Postboks 7187 Majorstuen
0307 OSLO

23 08 75 00http://www.byggenaringen.no

NHO Byggenæringen er en paraplyorganisasjon for 13 bransjer i byggenæringen som har over 3650 medlemsbedrifter og sysselsetter mer enn 76 000 ansatte. Vi ble etablert i 1997 og er i dag den tredje største landsforeningen i NHO.

NHO Byggenæringen organiserer industri og eiendomsbedrifter, samt utøvende håndverkere og entreprenører.

NHO Byggenæringen jobber for bedre rammebetingelsene til medlemsbedriftene samt tilbyr veiledning i kollektiv og individuell arbeidsrett, tilgang på prognoser og annen rådgivning.

Følg pressemeldinger fra NHO Byggenæringen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Byggenæringen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO Byggenæringen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye