NLA Høgskolen

Rekordhøy interesse for økonomistudier hos NLA

Del
NLA Høgskolen har aldri tidligere hatt så mange førsteprioritetssøkere som i år, og spesielt økonomiutdanningene til høgskolen er ettertraktet.

NLA Høgskolen opplever en økning i år på 13,5% i førsteprioritetssøkere, ikke minst fordi økonomifagene er etterspurt. Rektor Sigbjørn Sødal er godt fornøyd:

– Vi er glade for å se at NLAs økonomiutdanninger er ettertraktet blant førsteprioritetssøkerne. Antall førsteprioritetssøkere her øker med hele 47%. Vår nylig reviderte bachelor i innovasjon, markedsføring og ledelse der det er mer enn fem søkere per studieplass, ser virkelig ut til å ha truffet markedet. Vi arbeider nå aktivt med å undersøke mulighetene for å øke antall studieplasser for å imøtekomme den store etterspørselen.

Økt interesse for teologi

– Det er interessant å se at teologifagene har fått økt interesse, selv om søkertallene og veksten er mindre enn for økonomistudiene, forteller prorektor for utdanning, Amund Langøy. Han legger til at det er et stort behov for å utdanne flere til stillinger i kirke og menighetsliv. 

Langøy bemerker også at NLAs utøvende musikkmiljø i Staffeldtsgate i år igjen befester sin posisjon som et nasjonale ledende miljø i sitt slag, og viser til gode søkertall for studier innen utøvende rytmisk musikk. 

Årets søkertall fra Samordna opptak har gått ned for studier i pedagogikk, journalistikk, idrett og interkulturelle studier.

Utfordringer for lærerutdanningene 

Den nasjonale trenden med nedgang i søkertall til lærerutdanningene fortsetter, og dette er nå en synlig trend både i og utenfor de store byene.

Lærerutdanningene nasjonalt har opplevd en nedgang i søkertallene over tid. NLA er rammet betydelig av dette, men har gjort tiltak for å møte situasjonen på ulike måter. Vi har utviklet nye årsstudier, justert eksisterende studieprogrammer og er i ferd med å flytte hele lærerutdanningen i Bergen til bykjernen. Selv om disse tiltakene på sikt forhåpentligvis vil gi resultater, ser vi dessverre lite av det i årets søkertall. Likevel kan vi glede oss over en liten økning i søkertallene til barnehagelærerutdanningen og til grunnskolelærerutdanningen 1.-7.-trinn i Bergen, mens grunnskolelærerutdanningen for 5.-10. trinn har en nedgang som ligger på det nasjonale snittet, forteller Langøy. 

 

 

 

Nøkkelord

Kontakter

Turid.vevatne@nla.no
Hildegunn.bernsen@nla.no
Simen.sovik@nla.no
Jo.stevenson@nla.no

Bilder

Økonomistudier ved NLA Høgskolen
Økonomistudier ved NLA Høgskolen
Last ned bilde
NLA Høgskolens lærerutdanning
NLA Høgskolens lærerutdanning
Last ned bilde
NLA-studenter
NLA-studenter
Last ned bilde
Sigbjørn Sødal, rektor
Sigbjørn Sødal, rektor
Last ned bilde
Amund Langøy, prorektor for utdanning
Amund Langøy, prorektor for utdanning
Last ned bilde
NLA-studenter
NLA-studenter
Last ned bilde

Om NLA Høgskolen

NLA Høgskolen
NLA Høgskolen
Pb 74 Sandviken
5812 Bergen

55 54 07 00http://www.nla.no
NLA Høgskolen er en offentlig godkjent, privat høyskole med et bredt spekter av studietilbud tilgjengelig i Bergen, Oslo og Kristiansand. Som en livssynsbasert, kristen institusjon, ønsker NLA å tilby utdanning for alle, uavhengig av tro og livssyn.

Følg pressemeldinger fra NLA Høgskolen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NLA Høgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NLA Høgskolen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye