NRK-hattrick: Kåret til mest attraktive arbeidsgiver

Del
NRK er stemt frem som landets mest attraktive arbeidsplass i Randstad Employer Brand Research 2023. Dette er tredje år på rad rikskringkasteren vinner denne kåringen.
NRK er kåret til landets mest attraktive arbeidsgiver for tredje år på rad. Olav Hypher (t.v.), direktør HR og organisasjon NRK og Eivind Bøe (t.h.) administrerende direktør Randstad Norway
NRK er kåret til landets mest attraktive arbeidsgiver for tredje år på rad. Olav Hypher (t.v.), direktør HR og organisasjon NRK og Eivind Bøe (t.h.) administrerende direktør Randstad Norway

NRKs popularitet i arbeidsmarkedet har aldri vært større. Når de nå vinner tredje året på rad, er det fastslått utover enhver tvil at det ikke har vært noen tilfeldigheter de to foregående årene heller, sier Randstad-sjef Eivind Bøe. 

Han forteller at respondentene også har rangert hvilke tre egenskaper de verdsetter eller anerkjenner hos de mest attraktive arbeidsgiverne.

– Godt omdømme, karriereprogresjon og interessant jobbinnhold, i gitt rekkefølge er det norske arbeidstagere ramser opp som de tre viktigste kjennetegnene hos vinneren, sier Bøe. 

Utenom NRK finner vi en rekke kraft- og oljeprodusenter på toppen av listen. Norsk Hydro, ConocoPhillips og Aker BP, tar henholdsvis andre, tredje, og fjerdeplassen.

Delt arbeidsmarked

Et hyggelig arbeidsmiljø er fortsatt den viktigste driveren for ansatte når de skal velge arbeidsgiver. Lønn og ytelser har økt i relativ betydning og sitter nå på andreplass sammen med sterk ledelse.  

– Med dagens levekostnadskrise er det ikke overraskende at ansatte setter pris på jobbsikkerhet og den økonomiske stabiliteten den gir, påpeker Bøe

Sett i forlengelsen av det er det interessant å merke seg at de egenskapene som NRK anerkjennes for, ikke er de samme som arbeidstagerne trekker frem hos de øvrige populære arbeidsgiverne. 

– De andre arbeidsgiverne verdsettes for at de er økonomisk solide, tilbyr god lønn og attraktive frynsegoder, og tilbyr jobbsikkerhet. Det virker nesten som et delt arbeidsmarked, hvor mange kandidater leter etter interessant jobbinnhold, mens en annen halvdel søker trygghet og solid lønn. Ikke at det ene trenger å utelukke det andre så klart, sier Bøe.

Tro på kraften i mangfold

Med tre strake topplasseringer i kåringen er Olav Hypher, direktør HR og organisasjon i NRK både inspirert og glad på vegne av sine ansatte. 

- Vi vet at hvis vi skal levere det aller beste tilbudet publikum, trenger vi motiverte og dyktige medarbeidere som har det bra på jobb og kjenner at de får utviklet seg, derfor betyr en slik anerkjennelse mye for oss, forteller Hypher. 

Ett av temaene i årets rapport er viktigheten av mangfold og inkludering. Dette er også noe NRK trekker fram som et viktig element i tiden fremover. 

- Vi har veldig tro på kraften i mangfoldet, og ønsker å utnytte og utvikle dette i NRK.  Vi er en veldig kreativ organisasjon, men også her har vi enda mer å gå på, ikke minst når det gjelder å teste og evaluere nye måter å jobbe på, forteller Olav Hypher, direktør HR og organisasjon som mottok prisen på vegne av NRK. 

Til tross for å være landets mest attraktive arbeidsgiver, ser også Hypher at det er krevende å tiltrekke seg de beste folkene, og merker konkurransene bedre enn noensinne. 

- NRK har mer enn 50 kontorer rundt om i Norge, og vi trenger dyktige journalister til alle disse, ikke bare i de store byene. I tillegg merker vi godt konkurransen om teknologer og designere, forteller han.

Randstad-sjefen peker på at NRK har klart å styrke sin arbeidsgiverprofil i en tid hvor arbeidsmarkedet har vært preget av usikkerhet post-pandemi, og nå med økonomiske nedgangstider i horisonten.

– NRK har gjort en god jobb med å tilpasse seg situasjonen, og har klart å beholde sin posisjon som en attraktiv arbeidsgiver. Det er imponerende når man tar i betraktning at pandemien har ført til store utfordringer for mange bedrifter, sier Bøe.

Noen utvalgte nøkkelfunn fra Randstad Employer branding 2023

Antall respondenter i Norge: 2762

Hva arbeidstakerne ser etter ved valg av arbeidsgiver – topp 5 i 2023:

 1. Godt arbeidsmiljø
 2. Attraktiv lønn
 3. God ledelse
 4. God opplæring
 5. Jobbsikkerhet

Mest attraktive arbeidsgivere i Norge 2023 – Topp 10:

 1. NRK
 2. Hydro
 3. ConocoPhillips
 4. Aker BP
 5. Sopra Steria
 6. Equinor
 7. Aker Solutions
 8. DNV
 9. Bouvet
 10. Aibel

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

NRK er kåret til landets mest attraktive arbeidsgiver for tredje år på rad. Olav Hypher (t.v.), direktør HR og organisasjon NRK og Eivind Bøe (t.h.) administrerende direktør Randstad Norway
NRK er kåret til landets mest attraktive arbeidsgiver for tredje år på rad. Olav Hypher (t.v.), direktør HR og organisasjon NRK og Eivind Bøe (t.h.) administrerende direktør Randstad Norway
Last ned bilde

Lenker

Om Randstad

Randstad
Randstad
Kristian Augusts gate 15
0164 Oslo

400 21 400http://www.randstad.no

Om Randstad

Randstad er den globale markedslederen innen HR-service. Vi hjelper mennesker og virksomheter med å realisere sitt fulle potensial. Dette gjør vi ved å kombinere kraften i dagens teknologi med vår brennende interesse for mennesker. Dette kaller vi Human Forward. I 2020 hjalp vi mer enn to millioner kandidater med å finne en meningsfylt jobb hos en av våre 236 000 kunder. I tillegg ga vi opplæring til mer enn 350 000 mennesker. Randstad har en tilstedeværelse i 38 land over hele verden, og har en topp-tre markedsposisjon i halvparten av disse. I 2020 hadde Randstad i gjennomsnitt 34 680 egne ansatte og en omsetning på 20,7 mrd Euro. Randstad ble etablert i 1960 og har hovedkontor i Diemen i Nederland. Randstad N.V. er notert på NYSE Euronext. For mer informasjon, se www.randstad.com og www.randstad.no

I Norge har Randstad kontorer over hele landet, og tilbyr tjenester innen rekruttering, bemanning og HR-løsninger. Les mer på randstad.no.

Følg pressemeldinger fra Randstad

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Randstad

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom