Speira

Speira fullfører oppkjøpet av Real Alloy Europe

Del
Grevenbroich, 31. mars 2023: Speira kunngjør i dag at selskapet har fullført oppkjøpet av Real Alloy Europe.
Einar Glomnes, administrerende direktør i Speira
Einar Glomnes, administrerende direktør i Speira

Oppkjøpet inkluderer tre resirkuleringsanlegg for aluminium og magnesium i Tyskland, samt et resirkuleringsanlegg for aluminium og et anlegg for resirkulering av saltslagg i Norge. Oppkjøpet vil øke Speiras evne til å bruke resirkulert metall og møte markedets etterspørsel etter bærekraftige og sirkulære løsninger. I tillegg muliggjør oppkjøpet en betydelig reduksjon av CO2-utslipp gjennom erstatning av primærmaterialer med resirkulert metall.

– Dagen i dag er en milepæl i Speiras overgang til å bli et ledende selskap innen valset aluminium og resirkulering, og akselererer avkarboniseringen av virksomheten vår, sier Einar Glomnes, administrerende direktør i Speira, og legger til:

– Vi setter sammen en ledende europeisk resirkuleringsbedrift for aluminium med en av de største selskapene innen valset aluminium og resirkulering i Europa.

Anleggene som nå kjøpes opp vil bli integrert i Speiras virksomhet i Tyskland og Norge, og vil danne grunnlaget for Speiras nye forretningsområde "Recycling Services". Speira vil fortsette å tilby resirkuleringstjenester til eksterne parter.

Aurea SAs tidligere annonserte oppkjøp av Speiras anlegg i Sainte-Menehould i Frankrike og Swansea, Storbritannia, forventes sluttført tidlig i andre kvartal 2023. Speira er pålagt av Europakommisjonen å gjennomføre dette salget for å få gjennomført oppkjøpet av Real Alloy Europe.

Kontakter

Bilder

Einar Glomnes, administrerende direktør i Speira
Einar Glomnes, administrerende direktør i Speira
Last ned bilde
Real Alloy Europe
Real Alloy Europe
Last ned bilde

Dokumenter

Om Speira

Speira er en ledende leverandør av valset og resirkulert aluminium, og produserer omtrent en million tonn valsede aluminiumsprodukter årlig. Speira har syv produksjonsanlegg, samt ett forsknings- og utviklingssenter. Våre lokasjoner i Tyskland og Norge inkluderer vår joint-venture Alunorf, som er verdens største valseverk for aluminium, Grevenbroich, som er verdens største anlegg for overflatebehandling av valset aluminium, i tillegg til en rekke internasjonale salgskontorer. Speira sysselsetter totalt rundt 5000 mennesker. Speira er stolt leverandør til flere av verdens mest kjente selskaper innen bilindustrien, emballasje, print, ingeniørvirksomhet og bygg- og anleggsbransjen. Speiras hovedkvarter ligger i Grevenbroich, Tyskland. For mer informasjon om Speira, besøk speira.com

Følg pressemeldinger fra Speira

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Speira på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Speira

Speira mot nullutslipp innen 2045, har forpliktet seg til Science Based Targets-initiativet26.1.2023 08:30:00 CET | Pressemelding

Holmestrand, 26.01.2023: Speira, en ledende, global leverandør av valset og resirkulert aluminium, lanserte i dag sin plan for å nå nullutslipp. Gjennom en stegvis tilnærming skal selskapet nå netto null innen 2045: Indirekte energiutslipp (Scope 2) skal være null innen 2035, direkte utslipp fra egne eiendeler (Scope 1) skal være null innen 2040, og andre indirekte utslipp (Scope 3) skal være null innen 2045.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye