Story House Egmont

Finalister i Hjemmets kåring «Norges hyggeligste kassadame/kassamann 2023»

Del
For femte året på rad kårer ukebladet Hjemmet «Norges hyggeligste kassadame/kassamann». Her er årets 13 finalister, som jobber i dagligvarebutikker spredt over hele Norge. Alle fylker er representert!

De sees på som særdeles fantastiske kassadamer og kassamenn. Møt Hjemmets 13 finalister i kåringen «Norges hyggeligste kassadame/kassamann 2023»!

Mads Øina, 28 år, Extra Torsby, Vennesla, Agder. Adresse: Torsbyvegen 6, 4700 Vennesla, tlf. 469 42 651/958 33 715 (Mads)/951 11 107 (butikksjef Kjell Inge Fredriksen).

Mads er en gladlaks, som alltid tar seg tid til å snakke med kundene sine. Ikke rart det er andre gangen han er i finalen!

I sine ni år som kassamann, har Mads både gledet, hjulpet og ledd masse sammen med kundene sine. Da Hjemmet ringer for å dele det glade budskapet, blir vi minnet på at det er andre gang at han er i finalen.

–       Det er utrolig gøy å bli satt slik pris på! Jeg har verdens beste jobb!

Egentlig ville han bli barne- og ungdomsarbeider, men skjebnen ville at han skulle ende opp som butikkmann. Nå, ni år senere, tenker han at han har en viktig jobb, ikke bare fordi man sørger for at folk får mat og andre ting de trenger. Mange kommer innom i hovedsak for å ha noen å prate med.

Når Mads ikke jobber, er han hjemme i Iveland kommune, ofte sammen med venner. Han er singel, røper han.

Dette sier kundene om Mads:

«En av de beste. Har alltid tid til å slå av en prat, selv om det er travelt.»

Alltid i godt humør, hyggelig fyr med en smittende latter.»

STEM PÅ MADS: Send KASSE11 til 2205

Heidi Anita Nielsen, 53 år, Rema 1000 Kirkeby, Gjøvik, Innlandet. Adresse: Ringvegen 5, 2815 Gjøvik, tlf. 61 10 91 69/913 68 650 (Stig Kristiansen)

Heidi er damen, som har stått i samme kasse i mer enn 30 år, like blid, omsorgsfull og hyggelig, alltid klar til å hjelpe andre.

–       Hun fortjener alle rosende ord hun kan få, sier sjefen hennes, Stig Kristiansen. Han føler seg heldig, som har ja-mennesket Heidi som trofast ansatt.

Heidi selv er blid som en lerke da Hjemmet ringer. Hun var i finalen også i fjor, og det kom da frem at hun er opptatt av å utøve god, gammeldags folkeskikk.

–       I bunnen av alt må vi ha tid til å si hei. Kanskje er du den første som har sagt hei til en person på mange dager. Vi må huske på hvor viktig det er å bli sett og lyttet til, sier den blide kassadamen.

Dette sier kundene om Heidi:

«Står på 120 prosent hver eneste dag, hyggelig mot kunder og alltid positiv.»

«Energisk, positiv og fremsnakker alle, elsket av kundene på Gjøvik».

STEM PÅ HEIDI: Send KASSE13 til 2205.

Elise Finnøy Kvisvik, 40 år, Matkroken Kvisvik, Tingvoll, Møre og Romsdal. Adresse: Kvisvikvegen, 6674 Kvisvik, tlf. 71 53 25 54/403 17 389 (Elise mobil)

Firebarnsmoren Elise sørger for at en liten bygd i Tingvoll har tilgang til dagligvarer, og har også laget en kafé for å ha et samlingspunkt for de rundt 100 innbyggerne.

–       Jeg har drevet butikken i fem-seks år, og dette var veldig overraskende og hyggelig, sier hun, da vi ringer for å si at hun er finalist. Hun bor i bygda selv og legger sin ære i at folk skal få de varene de ønsker. Ofte kjører hun hjem med varene til folk som trenger det.

På fritiden maler Elise bilder. Hun ler og sier at livet som firebarnsmor ofte er så travelt, at det å gå på jobb kan føles som ganske så fredelig. Hun har ofte lange arbeidsdager, men føler at de gir mening. Å slippe å reise langt for å få tak i dagligvarer, og også sørge for at andre slipper det, er et mål.

Dette sier kundene om Elise:

«Veldig serviceinnstilt, kjører varer i flere mils omkrets, alltid blid og hjelpsom».

«Jeg spurte om hun kunne lage en bursdagspakke til en svigerinne, og hun pakket det inn, leverte og sendte bilde til meg av hva som var i. Typisk Elise».

STEM PÅ ELISE: Send KASSE1 til 2205

Arild Grønbech, 64 år, Spar Herøy, Herøy, Nordland. Adresse: Tennveien 1, 8852 Herøy, tlf. 75058102/41428131 (Trine, ansatt).

På øya Herøy i Nordland snakkes Arild om som en helt. Han står på alle ukens dager for at innbyggerne skal ha det de ønsker av dagligvarer.

–       Han er den beste sjefen vi kunne ha hatt fordi han setter så pris på oss. Han setter pris på kundene også, og viser det hver dag. Arild er en mann, som vil at alle skal ha det bra, og som bidrar til at det blir sånn, sier Trine Åsheim, som jobber på Spar Herøy.

Hvorfor du skal stemme på Arild? De som jobber for han, sier at han har et stort hjerte og har tid til alle. Han jobber 24-12, 360 dager i året og bringer varer hjem til folk hvis de ikke kommer seg til butikken selv.

Dette sier kundene om Arild:

«En veldig trivelig kjøpmann, som til enhver tid prøver å gjøre kundene fornøyd».

Alltid blid og imøtekommende. På jobb fra tidlig morgen til sen kveld, umulig å finne samme service som den Arild bedriver».

Stem på Arild: Send KASSE4 til 2205

Jacek Jankowski, 24 år, Rema 1000 Arnebråtveien, Oslo. Adresse: Arnebråtveien 159, 0771 Oslo, tlf. 22 14 56 00/476 77 188 (butikksjef Olav S Moen)

Tidligere i vår var kassamannen Jacek avbildet i oppslag i flere aviser fordi han spontant tilbød seg å betale varene til en eldre dame, som hadde mistet betalingskortet sitt.

–       Jeg ble ikke overrasket over at Jacek gjorde hva han gjorde. Han er en snill og god, ung mann, som tenker på andre, er høflig og omsorgsfull, sier butikksjef Olav S. Moen. Han forteller at Jacek er polskfødt og har jobbet i butikken som deltidsarbeider i flere år. Nå studerer han økonomi ved siden av jobben.

Artisten Unni Wilhelmsen stod i køen da Jacek tilbød seg å ordne opp for damen, som ikke kunne betale varene sine. Hun spredte på sosiale medier hva hun var vitne til, og skrev at hun heretter bare skal handle i Rema 1000 Arnebråtveien, så rørt ble hun.

-        Slik jeg ser det, er det imponerende av en ung student, som fortsatt bor hjemme og ikke har veldig god råd, å tilby seg å betale varene for en kunde. Vi er så heldige å ha flere slike flotte kassapersoner. Situasjoner, da folk av ulike grunner ikke får betalt, skjer innimellom, og alltid ordner det seg, sier sjefen.

Dette sier kundene om Jacek:

«Jeg fikk høre at denne ungen mannen hjalp en eldre dame, som hadde mistet bankkortet og ikke kunne betale varene sine. Slike kassafolk må vi heie på».

 «Han er alltid høflig og hyggelig og hjelper folk som trenger hjelp».

Stem på Jacek: Send KASSE6 til 2205

Senait Hailemariam, 49 år, Meny Tveita, Oslo. Adresse: Tvetenveien 150, 0671 Oslo, 22 75 87 20/48 13 03 12.

Kolleger og kunder sier at Senait fra Eritrea er den største solstrålen som finnes. I 25 år har hun gledet kundene på Meny Tveita i Oslo.

–       Jeg er så ekstremt glad for å høre at Senait er kommet til finalen, for hun fortjener det så inderlig. For mange år siden kom hun til Norge fra Eritrea, og heldigvis for oss, begynte hun å jobbe her. Hun er en fantastisk dame, som viser omsorg for alle, det være seg kolleger, sjefer eller kunder. Og hun kjenner stort sett alle kundene våre, sier assisterende butikksjef Pia Myrvold.

Senait er tobarnsmor og kjører hver dag fra Kløfta til Tveita for å jobbe, og alltid gir hun alt hun har, ifølge kollegene, som for øvrig kommer fra 25 ulike nasjoner.

–       Folk bør stemme på Senait fordi hun gjør alles hverdag så mye bedre. Hver dag løfter hun opp andre mennesker. Hun er fantastisk frontfigur for vår butikk og hele Meny-kjeden, sier sjefen hennes.

Dette sier kundene om Senait:

«Verdens snilleste Senait, hun er en fantastisk person mot alle hun møter».

«En sprudlende solstråle, som lyser opp i en travel hverdag, løfter handleturen».

Stem på Senait: Send KASSE5 til 2205

Fredrik Myksvoll Alvsåker, 23 år, Kiwi Bryggen Hommersåk, Sandnes, Rogaland. Adresse: Kaiveien 27, 4311 Hommersåk, tlf. 51 60 80 50/941 97 745 (butikksjef Jan Erik Finbak).

«Kom igjen, vi klarer dette». Den positive stå-på-viljen og alltid påkoblede positiviteten er hva kassamannen Fredrik har som varemerke.

–       Han er rett og slett en glimrende, ung kar, som er superhyggelig, sier butikksjef Jan Erik Finbak. Han forteller at Fredrik begynte på lærerstudiet, egentlig, men en kjøpmann så potensialet i han og lot han få flere og flere oppgaver. Heldigvis fortsatte han med butikkfaget.

–       I dag er han vår assisterende butikksjef, og han er en dreven kassa- og butikkmann, som alltid er «på» i forhold til kundene og hva de trenger. Vi merker at dette er noe han brenner for. Overfor kundene yter han en fantastisk innsats. Når det er travelt, snakker han med kundene mens han jobber. Han fortjener virkelig å bli Norges hyggeligste kassamann, sier sjefen hans.

Dette sier kundene om Fredrik:

«Fredrik er alltid hyggelig og imøtekommende, og han er forståelsesfull og hjelpsom.»

«En veldig dedikert person i jobben sin. Sørger for at alle får en fin handleopplevelse».

Stem på Fredrik: Send KASSE3 til 2205

Jaran Skardal, 23 år, Coop Extra Seljestad, Harstad, Troms og Finnmark. Adresse: Seljestadveien 59, 9406 Harstad, tlf. 915 83 766 (butikk)/46 86 40 46 (Jaran)/47 03 30 70 (Beate, butikksjef)

Når kassamannen Jaran ikke er kassamann, er han dragartist med aliaset Monetta Leone. Mer fargerik butikkmann skal du lete lenge etter!

–       Vi er så utrolig glade og fornøyde med å ha Jaran hos oss som kassamann. Han er en nydelig, sprudlende og fargerik person, som sprer mye glede og hygge, sier butikksjef Beate Simonsen. Hun er storfornøyd med at Jaran er i finalen og håper at kundene stemmer han frem.

Alle, som jobber med eller handler av Jaran, er enige i at han gir av seg selv og har en herlig humor. Jaran selv, er superoverrasket og lykkelig over å ha kommet til finalen.

Dette sier kundene om Jaran:

«En ung gutt, som tør å by på seg selv på alle måter. Elsker drag og liker veldig godt å pynte seg. Et forbilde fordi han tør å være den han er».

«En herlig og serviceinnstilt, ung mann, som ler og prater masse med kundene. Jeg heier på han!»

Stem på Jaran: Send KASSE2 til 2205

Elsa Daniela Duperou Espinesa, 33 år, Coop Marked Storås, Orkland kommune, Trøndelag. Adresse:  Elvadalen 1, 7334 Storås, tlf. 979 94 810/90 24 14 54 (Elsa Daniela Espinesa).

Elsa Daniela kom til en bitte liten bygd i Norge fra storbyen Mexico, men elsker livet på bygda og i butikken.

–       Jeg elsker å stå i kassen og snakke med kundene våre, det er så trivelig, sier hun, og det er tydelig at hun har lært norsk i rekordfart. I tre år har hun jobbet i den lokale matbutikken, og nå er hun butikksjef.

Det bor rundt 2-300 innbyggere i Storås, mot 20 millioner i byen hun kom fra, og den blide kassadamen er blitt kjent med nesten alle sambygdingene. Hun elsker å bo på et lite sted, med lite støy og begrenset med trafikk. Tobarnsmoren er takknemlig for alt det nye livet har bydd på, ikke minst den allsidige og sosiale jobben. Hver dag våkner hun opp og gleder seg til å gå løs på arbeidsoppgavene.

–       Vi er seks ansatte i butikken, og jeg ser på min plass i finalen som en heder til alle som jobber her. De blir utrolig morsomt å se hva som skjer i finalen, sier hun.

Dette sier kundene om Elsa Daniela:

«Det blir alltid en hyggelig handel når Elsa er til stede. Yter max service og er smilende blid og glad».

«Har gjort endringer i butikken, slik at det er blitt en skikkelig hyggelig plass å handle. Superflink og serviceinnstilt».

Stem på Elsa: Send KASSE7 til 2205

Marianne Jensen, 61 år, Meny Nanset, Larvik, Vestfold og Telemark. Adresse: Norbyen, Yttersøveien 2, 3274 Larvik, tlf. 33 16 51 00/41 45 91 26 (Ass. Butikksjef Adrian Hov Krøs)

I mer enn 30 år har Marianne sittet i kassen i Meny Nanset. Like blid, hyggelig, serviceinnstilt og omsorgsfull hver arbeidsdag.

–       Hos oss er Marianne en superressurs og en fantastisk kassadame å ha. For kundene er det slik: Meny Nanset = Marianne Jensen, sier assisterende butikksjef Adrian Hov Krøs. Han forteller at den blide kassadamen er fra Lofoten opprinnelig, men det er ikke alltid like lett å høre på dialekten. Innimellom bryter det dog gjennom.

–       Hun har god humor og får både kolleger og kunder til å le. For oss er hun først og fremst en fantastisk ansatt, som ser hva kundene trenger. Jeg vil si at hun er den optimale kassapersonen, så her er det bare å stemme, skryter sjefen hennes.

Dette sier kundene om Marianne:

«Marianne er alltid hyggelig og blid, husker alltid handleturen som en god opplevelse, går derfra med et smil etter å ha snakket med henne.»

«Uansett vær og vind og hvor travelt de har det i butikken, sier Marianne hei og er hyggelig og hjelpsom». 

Stem på Marianne: Send KASSE10 til 2205

Julie Sandengen, 23 år, Kiwi Nøste, Bergen, Vestland. Adresse: Nøstegaten 31, 5011 Bergen, 55 32 94 97/98 47 46 97 (butikksjef Gisle Drivenes)

Vi skal løfte frem unge studenter, som står på i jobb ved siden av studier, mener sjefen til alltid blide og arbeidsomme Julie.

–       Jeg er veldig glad for at Julie er kommet til finalen i kåringen «Norges hyggeligste kassadame/kassamann», for hun er en flott representant for alle de unge, som gjør en forskjell for folk i dagligvarebutikker rundt omkring, samtidig som de leser hardt og samvittighetsfullt for å få en utdannelse, sier butikksjef Gisle Drivenes. Han sier at Julie er snill, blid, hjelpsom og setter kundene i fokus.

For Drivenes som sjef er studenter som jobber deltid en ressurs. Julie og flere andre tar jobben seriøst og gjør det de skal, pluss litt til.

–       Studenter er vant til å stå på og må ha struktur i hverdagen og disponere tiden godt. Det drar vi nytte av. Julie, som virkelig fortjener å bli stemt på, utdanner seg til barne- og ungdomsarbeider og jobber deltid hos oss, sier han.

Dette sier kundene om Julie:

«Julie er blid, møter alle med et smil om munnen. Er grunnen til at jeg handler der».

«Hun er hyggelig og tjenestevillig. Fantastisk jente, gjør alltid det lille ekstra.»

Stem på Julie: send KASSE12 til 2205

Roj Nakhla, 39 år, Kiwi Bødalen, Asker, Viken. Adresse: Bakkeveien 1, 3472 Bødalen, tlf. 31 28 50 50/95 91 71 83 (butikksjef Eirik Nyhus)

Roj kom til Norge fra Syria for ni år siden og er blitt en særdeles populær kassadame i Bødalen i Asker. Også i fjor kom hun til finalen!

–       At Roj igjen er blant finalistene er slett ikke rart, for hun er utrolig mot alle som handler hos oss, gir alltid det lille ekstra. Hun tør å bry seg om andre og spør hvordan folk har det, sier butikksjef Eirik Nyhus. Han kan ikke få fullrost den glade og blide kassadamen, som privat er gift og har en hund.

Mange har nominert Roj, og felles for alle, er at de ser på henne som blid, hyggelig, snill, god, hjelpsom og herlig.

–       Jeg vil påstå at hun er den perfekte kassadamen. Hun hilser på alle, ingen blir glemt, og for meg som sjef er det flott at hun er så positiv. Tidligere er hun blitt kåret til Kiwi Bødalens hyggeligste kassadame, og nå må vi prøve å stemme henne frem til seier i «Norges hyggeligste kassadame/kassamann», sier den glade sjefen hennes.

Dette sier kundene om Roj:

«Veldig hyggelig, flink, positiv og hjelpsom, hilser på alle.»

«Sørger for at alle går ut av butikken med et smil om munnen, er så blid og glad, sprer glede.»

Stem på Roj: Send KASSE8 til 2205

Vibeke Karlsen, 47 år, Joker Kjøllefjord, Troms og Finnmark. Adresse: Breivikvegen 2, 9790 Kjøllefjord. Tlf. 78 49 82 25/97 06 53 84 (Daglig leder Ole Martin Larssen).

Bak kassa i Joker-butikken i Kjøllefjord sitter en syngende firebarnsmor, som settes pris på av alle. «Å kjære», sa Vibeke da Hjemmet ringte og sa at hun er en av 13 finalister.

–       Hun er et unikum, både for oss kolleger og alle kundene våre, rett og slett fantastisk på alle måter, sier daglig leder Ole Martin Larssen, da vi ber han si noe om Vibeke. Han legger til at hun har ekstremt god oversikt over alt som finnes og trengs i butikken, og at hun er veldig oppmerksom på hva kundene ønsker seg. Har de ikke varen, så bestiller hun den.

Den stolte lederen sier at det er en sann fornøyelse å være sjefen til Vibeke. Selv er hun mest opptatt av at hun elsker jobben sin. I 17 år har hun hatt Joker-butikken som arbeidsplass. De fleste av de rundt 1000 innbyggerne i Kjøllefjord har garantert fått et smil eller flere av henne.

–       Jeg blir rørt av å tenke på at folk har nominert meg. Jeg liker jo å prate og flire med dem, sier hun.

Dette sier kundene om Vibeke:

«Vibeke er enestående. Hun smiler, synger og er blid hele tiden. Er det noen som fortjener å vinne denne prisen, så er det henne!»

«Har omsorg for alle, uansett bakgrunn eller livssituasjon. Gjør aldri forskjell på folk. Full av komplimenter, alltid genuint god og gir gode klemmer.»

Stem på Vibeke: Send KASSE9 til 2205


 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom