NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Positive signaler fra Borten Moe, men frykter mageplask

Del
NITO er fornøyd med at regjeringen vil endre dagens finansieringssystem for utdanninger som næringslivet trenger. Dette har NITO lenge kjempet for.
Foto: NITO/Bjarne Krogstad
Foto: NITO/Bjarne Krogstad

Regjeringen ber institusjonene selv omprioritere i Utsynsmeldingen. Ingeniør- og teknologiutdanningene er  blant de mest kostbare, selv om de lønner seg mest etter at kandidatene går ut i jobb. Regjeringen ber dermed institusjonene selv omprioritere.

- NITO frykter at hvis ikke forslaget følges opp med friske midler vil det i praksis ikke skje noen endringer og næringslivet står fortsatt uten nødvendig ingeniørkompetanse som vi vet det er et skrikende behov for, sier Trond Markussen, president i NITO.

Finansieringen av kostnadskrevende utdanninger som ingeniør- og bioingeniørutdanninger må flyttes opp til en finansieringskategori som bedre samsvarer med disse utdanningenes kostnader.

Kontakter

Bilder

Foto: NITO/Bjarne Krogstad
Foto: NITO/Bjarne Krogstad
Last ned bilde

Om NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon
NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad med over 100.000 medlemmer.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom