Flere vil bli politi

Rektor Nina Skarpenes er naturlig nok svært godt fornøyd med årets søkerinteresse til bachelorutdanningen.
- Årets søkertall er rett og slett svært gledelig. Vi trenger mange og gode søkere til politiutdanningen, og at flere nå ser utdanningen og yrket som et godt valg er et stort pluss for høgskolen, politietaten og samfunnet. Dette er inspirerende for alle oss ved Politihøgskolen.
- Det er mye som påvirker søkerinteressen til høyere utdanning. Konkurransen om søkerne er hard. Politihøgskolen skårer svært godt på Studiebarometeret. Bachelorstudentene våre er blant Norges mest fornøyde studenter, og politiutdanningen skårer også svært godt på relevans for yrkeslivet. Det ligger mye arbeid fra de fagansatte bak dette, sier Nina Skarpenes.
Og hun legger til:
- I tillegg har vi siden i fjor høst trappet opp vårt rekrutteringsarbeid, inkludert økt samarbeid med politidistriktene. Vi tror at denne innsatsen har medvirket til at flere søker.
Førstevalg hos 3 av 4
I det samordna opptaket kan søkere registrere søknad på inntil 10 studieønsker i prioritert rekkefølge. Førsteprioritet representerer det studiet søkere har som sitt høyeste studieønske.
Blant dem som har søkt opptak til Politihøgskolen i år, har 3 av 4 satt politiutdanning som sitt førstevalg. Det tyder på mange godt motiverte søkere.
Blant førsteprioritet-søkerne er det Oslo som er mest populært. Drøyt halvparten (54 %) har Oslo som sitt førstevalg. 26 prosent av søkerne foretrekker Stavern som studiested, og 20 prosent vil helst være politistudenter i Bodø.
Søkerøkning i hele landet
Flest søkere har høgskolen naturlig nok fra fylkene med høyest befolkningstall, som Viken, Oslo og Vestland. Alle fylker er godt representert også i årets opptak, og sammenlignet med fjoråret ser vi økning fra samtlige.
Hvis man ser søkerinteressen fordelt på innbyggertall blir bildet litt annerledes. Her er det Agder og Troms og Finnmark som kommer ut på topp, med 8 søkere pr 10.000 innbyggere. De fleste fylker ligger mellom ca 6,5 og 7 søkere, Nordland er i tet i denne gruppen med 7,4. Rogaland har færrest i denne oversikten, med 5,2. Likevel – det er økning for alle fylker også i denne statistikken.
Fortsatt høy kvinneandel
Kvinneandelen blant årets søkere er 56 prosent. De siste fem årene har kvinneandelen variert mellom 53 til 57 prosent.
Så kan fordelingen endre seg litt gjennom opptaksprosessen. I fjorårets endelige opptak ble fordelingen blant nye studenter tilnærmet 50/50 mellom kvinner og menn.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
488 87 934
(Åpen hverdager kl. 09 - 15) - ikke SMS
Bilder



Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Verdens første FN-manual for avhør er validert15.11.2023 13:27:14 CET | Pressemelding
Nylig ble verdens første FN manual for avhør validert. Førsteamanuensis ved Politihøgskolen Ivar Fahsing har vært en sentral aktør i arbeidet, som hovedskribent av manualen.
Evaluering av ordningen med radikaliseringskontakter11.10.2023 12:16:19 CEST | Pressemelding
Forskerne Charlotte Tandberg og Jacob Ravndal ved Politihøgskolen har levert en omfattende evalueringsrapport av politiets radikaliseringskontaktordning.
Disputerte om kritisk fengsling10.10.2023 11:06:10 CEST | Pressemelding
Knut Mellingsæter Sørensen ved PHS har disputert med avhandlingen: «Hvem i helvete kommer nå? Kriminalomsorgsarbeid i en ekstraordinær kritisk situasjon». Den var da Anders Behring Breivik ble fengslet få dager etter terrorangrepet 22. juli 2011.
Samhandling i hverdag og krise: Oppdatert program og stream13.9.2023 15:24:52 CEST | Pressemelding
Politihøgskolens forskningskonferanse i Bodø arrangeres 18. og 19 september. Nå er det endelige programmet klart, og det er mulig å følge konferansen via stream.
Dette er årets poenggrenser ved Politihøgskolen24.7.2023 11:00:00 CEST | Pressemelding
Spente søkere over hele landet har nå fått vite om de kom inn på studiet de ønsket seg. 72 prosent av dem som har fått plass ved Politihøgskolen fikk tilbud på sin førsteprioritet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom