Speira

Speira øker endringstakten

Del
Grevenbroich, 9. mars 2023: 8. mars 2023 signerte Aurea SA en endelig avtale om å kjøpe Real Alloys virksomheter i Sainte-Menehould i Frankrike og Swansea i Storbritannia. Salget er pålagt av Europakommisjonen som en del av Speiras kjøp av Real Alloy; et kjøp som viser Speiras vilje til å investere i å bli et rent valse- og resirkuleringselskap. Begge prosessene vil gjennomføres hvis regulatoriske myndigheter godkjenner dem.
Einar Glomnes, administrerende direktør i Speira
Einar Glomnes, administrerende direktør i Speira
  • Speiras kjøp av Real Alloy Europe nærmer seg fullføring
  • Speira skal investere rundt 30 millioner euro i resirkuleringskapasitet i Rheinwerk
  • Speira har besluttet å stenge smelteverket i Rheinwerk, Tyskland

Som et ledd i satsningen om å bli en ledende aktør innen valset og resirkulert aluminium, har Speira besluttet å stenge smelteverket i Rheinwerk, Tyskland. Selskapet vil samtidig investere mer enn 30 millioner euro i resirkuleringskapasiteten ved det samme anlegget.

– Muligheten til å kjøpe vesentilige deler av Real Alloy Europa og de utfordrende omstendighetene i energimarkedet har satt fart på prosessen med å bli et selskap utelukkende innen valset og resirkulert aluminum, sier Einar Glomnes, administrerende direktør i Speira, og legger til:

– Vi ser fram til å investere i og videreutvikle våre resirkuleringskapasiteter. Det seneste året har Speira investert mer enn 60 millioner euro i resirkulering på verket i Rheinwerk. Fremover blir vårt fokus å øke investeringene innen resirkuleringskapasitet og -kompetanse ved alle Speira-lokasjoner, sier Glomnes.

Nedtrappingen av de resterende 70.000 tonn med væskeproduksjon ved anlegget vil skje i løpet av andre halvdel av 2023. Samtidig vil Speira fortsette å utvikle anlegget til et solid sentrum for støping og resirkulering i hjertet av Europa.

Beslutningen vil påvirke rundt 300 arbeidsplasser ved Rheinwerk. Speira vil forsøke å finne frivillige løsninger for de ansatte som påvirkes av endringen i nært samarbeid med deres tillitsvalgte. Selskapet vil etterleve alle avtalte forpliktelser overfor kundene, der væskeproduksjonen vil erstattes med eksterne metallforsyninger.

Kontakter

Bilder

Einar Glomnes, administrerende direktør i Speira
Einar Glomnes, administrerende direktør i Speira
Last ned bilde

Om Speira

Speira er en ledende leverandør av valset og resirkulert aluminium, og produserer omtrent en million tonn valsede aluminiumsprodukter årlig. Speira har syv produksjonsanlegg, samt ett forsknings- og utviklingssenter. Våre lokasjoner i Tyskland og Norge inkluderer vår joint-venture Alunorf, som er verdens største valseverk for aluminium, Grevenbroich, som er verdens største anlegg for overflatebehandling av valset aluminium, i tillegg til en rekke internasjonale salgskontorer. Speira sysselsetter totalt rundt 5000 mennesker. Speira er stolt leverandør til flere av verdens mest kjente selskaper innen bilindustrien, emballasje, print, ingeniørvirksomhet og bygg- og anleggsbransjen. Speiras hovedkvarter ligger i Grevenbroich, Tyskland. For mer informasjon om Speira, besøk speira.com

Følg pressemeldinger fra Speira

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Speira på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Speira

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom