Stortinget

Utenriks- og forsvarskomiteen besøker USA

Del
Utenriks- og forsvarskomiteen besøker USA denne uken. I løpet av uken skal komiteen blant annet besøke New York, Washington D.C. og Norfolk.
Leder i utenriks- og forsvarskomiteen, Ine Eriksen Søreide (H). Foto: Stortinget
Leder i utenriks- og forsvarskomiteen, Ine Eriksen Søreide (H). Foto: Stortinget

– Det er alltid nyttig og lærerikt å besøke USA. Men det er enda viktigere med en tett og god dialog med vår nærmeste allierte i en tid som er den mest dramatiske for europeisk sikkerhet siden andre verdenskrig, sier komiteens leder Ine Eriksen Søreide (H).

Møter aktører i FN-systemet

I New York skal komiteen møte ulike aktører i FN-systemet, blant annet organisasjonen som jobber med den internasjonale nødhjelpsresponsen (OCHA) og FNs avdeling for fredsbevarende operasjoner (DPO). Komiteen møter også Ukrainas FN-ambassadør. Det vil også bli møter med representanter for ulike norske bedrifter og organisasjoner som er etablert i New York.

Oppholdet i Washington D.C. inkluderer blant annet møter i Kongressen, utenriksdepartementet og forsvarsdepartementet. Komiteen skal også ha møte med USAs nasjonale sikkerhetsråd og delta på et seminar i regi av tankesmien Atlantic Council om forsvar og avskrekking i nordområdene.

Besøker verdens største marinebase

På siste del av reisen besøker komiteen Norfolk i Virginia, og verdens største marinebase. Her ligger også en av de to overkommandoene i NATOs militære kommandostruktur, Allied Command Operations (ACT) og den operative NATO-kommandoen Joint Force Command Norfolk (JFCNF). Den amerikanske sjefen for JFCNF er også øverstkommanderende for USAs andre flåte.

Utenriks- og forsvarskomiteens besøkte også USA i februar 2022. Da måtte reisen avbrytes på grunn av Russlands angrep på Ukraina.

Kontakter

Pressevakt(Vennligst ring, ikke send sms.)

Pressevakt for presidentskap, direktør og øvrig administrativ ledelse er bemannet på telefon kl. 07.30–20.00 på hverdager og lørdag og søndag kl. 11.00–20.00. E-post leses hverdager 07.30–16.30.

Tel:+47 920 10 681presse@stortinget.no

Bilder

Leder i utenriks- og forsvarskomiteen, Ine Eriksen Søreide (H). Foto: Stortinget
Leder i utenriks- og forsvarskomiteen, Ine Eriksen Søreide (H). Foto: Stortinget
Last ned bilde

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom