Nå kjøper du SJs togbilletter fra Oslo til Bodø i Entur-appen

Del
Fra og med 1. mars anbefaler togoperatøren SJ Norge Entur til sine reisende. – I Entur-appen kan reisende kjøpe alle togbilletter og en rekke andre kollektivbilletter, så nå blir det enklere for dem, sier administrerende direktør i SJ, Rikke Lind.

Togselskapet SJ Norge ber kundene kjøpe billetter hos Entur i Entur-appen, på Entur.no, i Enturs billettautomater eller hos Enturs kundeservice fra og med 1. mars. 

– Med færre salgskanaler blir det mindre forvirrende for de reisende, derfor ønsker vi å støtte oppom Entur som er en nasjonal reiseplanlegger. Entur viser alle kollektivreiser i hele landet, er konkurransenøytral og tar ikke påslag i prisen. Entur-appen gjør det også enklere å kjøpe gjennomgående reiser som inneholder flere selskap og på tvers av transportmidler, og gir dermed en mer sømløs reise for kunden, påpeker Lind.

Tettere samarbeid med Entur 

Lind mener også det er klok bruk av ressursene at de nå har valgt å samarbeide enda tettere med Entur som er statlig-eid. 

– I stedet for at vi skal sitte på hver vår tue og gjøre tilnærmet samme jobb, og knive om de samme teknologene, mener vi det er samfunnsøkonomisk fornuftig å enes om en god felleskanal for salg av billetter, sier administrerende direktør Rikke Lind.

Entur er også svært glad for et enda tettere samarbeid med SJ. 

– Entur er et statlig eid teknologi- og serviceselskap med en viktig samfunnsoppgave; å få flere til å velge kollektive, bærekraftige reiser. Vi lager blant annet en nasjonal reiseplanlegger slik at det blir enklere for befolkningen å orientere seg om kollektivreiser. I Entur-appen er det mulig å planlegge hele kollektivreisen, og å kjøpe alle togbilletter og en rekke øvrige kollektivbilletter. Vi er veldig glade for at SJ anerkjenner vår løsning og anbefaler sine reisende å bruke den, sier Christel Borge, administrerende direktør i Entur.

Borge mener også dette er god bruk av fellesskapets midler. 

– Entur er delvis finansiert over statsbudsjettet, og delvis med midler fra togselskapene – som også mottar statlige midler, så dette er fornuftig bruk av skattepengene våre, legger Borge til. 

SJ Prio må bruke poengene før 1. mars

Som følge av at SJ støtter oppom Entur som reiseplanlegger, vil vilkårene for SJ Prio i Norge endres. 

– Før jul var vi i kontakt med alle SJ Prio-kunder for å orientere dem om at vi nå begynner å sluse inn billettsalgene gjennom Entur, slik at de kunne bruke poengene sine kjapt, og det ser vi at de gjør, sier Lind. 

Siste mulighet til å bestille togreiser i Norge og betale med oppsparte SJ Prio - poeng er 28. februar 2023. Siste mulighet for å reise med en billett som er betalt med SJ Prio-poeng vil være 90 dager fra kjøpsdato.

FAKTA SJ Norge

SJ Norge er et datterselskap av det svenske togselskapet SJ AB som kjører følgende strekninger i Norge:

 • Nordlandsbanen (Bodø - Trondheim og Trondheim – Mo i Rana)
 • Dovrebanen (Trondheim - Oslo)
 • Raumabanen (Dombås - Åndalsnes)
 • Rørosbanen (Trondheim - Røros-Hamar)
 • Saltenpendelen (Bodø – Fauske – Rognan)
 • Trønderbanen (Steinkjer – Trondheim – Melhus- Lundamo / Ler)
 • Meråkerbanen (Heimdal / Trondheim - Storlien)

FAKTA ENTUR:

 • Entur er et statlig-eid selskap som har som formål å gjøre det enklere å velge å reise kollektivt. I Enturs reiseplanlegger, Entur-appen, er det mulig å planlegge alle reiser med kollektivtrafikk, og å kjøpe alle togbilletter, samt brorparten av øvrige kollektivbilletter.  
 • Entur lager også salgs- og billetteringsløsningene/baksystemene togselskapene og flere øvrige kollektivselskap bruker.
 • Entur har kundeservice og hittegods for togselskapene.
 • Entur samler inn, foredler og deler data slik at reisende får bedre informasjon, og kollektivsektoren får bedre beslutningsgrunnlag.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Christel Borge, administrerende direktør i Entur. Foto: Entur
Christel Borge, administrerende direktør i Entur. Foto: Entur
Last ned bilde
Rikke Lind, administrerende direktør i SJ Norge. Foto: SJ Norge
Rikke Lind, administrerende direktør i SJ Norge. Foto: SJ Norge
Last ned bilde

Om Entur

Entur
Entur
Rådhusgata 5
0151 Oslo

+47 23 62 00 00http://www.entur.no

Entur er et statseid tech-selskap som gjør det enklere å planlegge kollektivreiser.

Entur samler inn- og foredler data fra en rekke kollektivselskap i Norge, og ved å være ikke-kommersiell nasjonal reiseplanlegger, hjelper Entur reisende med å finne den kollektivreisen som er best for dem. I Entur-appen er det også mulig å kjøpe billetter til majoriteten av reisene i Norge. 

Entur drifter også kundesentrene til togselskapene og har billettutsalg.

Det overordnede målet til Entur er å få flere til å reise kollektivt, og slik bidra til det grønne skiftet. 

Følg pressemeldinger fra Entur

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Entur på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Entur

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye