Audi

Første Audi Q8 e-tron har kommet til Norge

Del
Audi Q8 e-tron ble lansert i november 2022, og er oppfølgeren etter Audi e-tron. Nå er den aller første bilen på plass i Norge. – Små detaljer gir store forbedringer i kjøreopplevelsen, forteller Elin Sinervo, Norges Audi-direktør.
Første Q8 e-tron til Norge
Første Q8 e-tron til Norge

Ved månedsskiftet mars/april vil de aller første kundene kunne forvente sin bil.

- Audi e-tron var kanskje den bilen som for mange muliggjorde elbil som familiens primærbil. Nå er vi på et punkt der elektrisk bil har blitt en selvfølge for mange, og der kjøregleden står i sentrum - uavhengig av drivlinje, forteller Sinervo.

Nye Audi Q8 e-tron viderefører premium-opplevelsen fra bestselgeren Audi e-tron. Samtidig er kjøreopplevelsen for Q8 e-tron optimalisert, aerodynamikken forbedret og bilen har lengre rekkevidde og bedre ladekapasitet. 

I tillegg er endringene i designet, spesielt på bilens frontparti, med på å gi bilen et nytt uttrykk. Navnet Q8 e-tron er et tegn på at dette er toppmodellen i den elektriske porteføljen fra Audi.

Audi Q8 e-tron er bygget enda mer effektivt og aerodynamisk. Blant annet hjelper hjulspoilerne til med å lede luftstrømmen rundt hjulet. I tillegg er det brukt et nytt forseglingssystem rundt grillen som er med på å optimalisere luftstrømmen som treffer fronten på bilen, og dermed bidrar til større effektivitet. Dessuten har Q8 e-tron 14 viklinger, noe som gjør at den elektriske motoren bruker mindre strøm for å bygge opp dreiemoment.

- Med Q8 e-tron viderefører vi alt det kundene våre setter pris på med e-tron, samtidig som vi ser små detaljer og forbedringer som bidrar til en merkbar endring i både kjøreopplevelse og bilens effektivitet, forteller Sinervo.

Bilen har for eksempel mer presis styring der mindre rattutslag vil gi raskere respons og også mulighet for mer progressiv styring. Audi Q8 e-tron kommer selvsagt med luftfjæringer og kontrollert støtdemping. Avstanden over bakken kan variere med hele 76 millimeter, noe som er med på å kjennetegne de typiske dynamiske kjøreegenskapene i en Audi.

Innen 2026 skal Audi ha mer enn 20 elektriske modeller i sin portefølje, og alle nye modeller som lanseres fra Audi vil være fullelektriske. I Norge ligger vi allerede godt foran dette målet.

- 97 prosent av Audi-kundene velger allerede elektrisk. Vi skal være en aktiv pådriver for overgangen til 100 prosent elektrisk mobilitet på norske veier, forteller Sinervo.

Kontakter

Bilder

Første Q8 e-tron til Norge
Første Q8 e-tron til Norge
Last ned bilde
Første Q8 e-tron til Norge
Første Q8 e-tron til Norge
Last ned bilde

Om Audi

Audi
Audi
Frysjaveien 31b
0883 Oslo

http://www.audi.no

Slagordet “Forspranget ligger i teknikken“ er en forpliktelse for merket Audi. Når du velger en Audi, velger du samtidig en bil som kan skreddersys dine individuelle behov.

Følg pressemeldinger fra Audi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Audi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Audi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye