Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen deler ut 22 millioner til livsviktig forskning på barnekreftdagen den 15. februar

Del
Barnekreftforeningen deler nok en gang ut midler til livsviktig forskning på barnekreft, og inviterer til markering av Den internasjonale barnekreftdagen den 15. februar på Litteraturhuset i Oslo. Dagens avsluttes med lysmarkering og sang ved Sølvguttene på Slottsplassen i Oslo. Her vil Ordfører i Oslo, Marianne Borgen og daglig leder i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen ta i mot familier som har eller har hatt kreftsyke barn.

22 millioner deles ut
I år er vi stolte av å kunne dele vi ut mer enn 22 millioner kroner til forskning på barnekreft etter innstilling fra Forskningsnemden. Men det er ikke Barnekreftforeningen alene som deler ut disse pengene. Engasjerte givere og partnere brenner for saken, og det er takket være disse ildsjelene at Barnekreftforeningen har blitt en betydelig bidragsyter inn mot det norske fagmiljøet som forsker på barnekreft. 

Norge ligger langt etter
Forskning på barnekreft har historisk sett vært et lavt prioritert område i Norge, og vi ligger fremdeles langt etter våre naboland. Dette har Barnekreftforeningen ønsket å gjøre noe med.
- Vi jobber for at også politikerne skal forstå viktigheten av barnekreftforskning, men i påvente av nettopp det, har vi tatt saken i egne hender sier daglig leder i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen.

Siden 2017 har Barnekreftforeningen samlet inn og tildelt hele 164 millioner kroner til forskning på barnekreft i Norge. Derfor er denne dagen en viktig markering for alle som rammes av barnekreft. Barnekreftforeningen er en betydelig bidragsyter til norsk barnekreftforskning, og er blitt en kjent og respektert aktør i forsknings- og barneonkologimiljøet.

- De fleste barn som får kreft, har en lang og intens behandling foran seg, sier Nicolaysen i Barnekreftforeningen. Ytterlighetene spenner fra kreftformer der nesten 100 prosent overlever, til aggressive kreftformer som dessverre fortsatt har lav overlevelse.
Vårt mål er at ingen barn og ungdommer skal dø av kreft, og at behandlingen de får ikke gir seneffekter og plager for livet.Vi trenger hver eneste krone til forskning om vi skal nå vårt mål, sier Nicolaysen.  

Disse mottar forskningsmidler
Forskningsnemden har innstilt, og hovedstyret i Barnekreftforeningen har godkjent fire prosjekter som skal motta støtte. Disse er fire svært spennende forskningsprosjektersom vil føre til en betydelig forbedring innen området, slik at norske barn også får delta i internasjonale studier. 

Vi er stolte over å kunne presentere prosjektene som nå mottar forskningsmidler:

Professor Lars Herfindal, Universitetet i Bergen: «Presisjonsmedisin mot barnekreft» 

Overlege Aina Ulvmoen, Oslo Universitetssykehus: «Ny avansert diagnostikk av hjernesvulst hos barn» 

Forsker Ellen Margrethe Haugsten, Oslo Universitetssykehus: «Nye strategier mot rhabdomyosarkom med spredning»  

Forsker, gruppeleder SébastienWälchli, Oslo Universitetssykehus: «Personlig CAR-design for pediatriske kreftformer» 


Markering på Litteraturhuset
I tillegg til selve tildelingen av forskningsmidler og presentasjon av forskningsprosjektene, blir det musikalske innslag av Line Gilje Petterson som i ung alder opplevede å miste sin lillebror til kreft. Lines erfaring resulterte i en egenkomponert sang, «Masken»- som førte henne til både scenen og til MGP jr. Line har på sitt modige og unike vis satt lys på barnekreftsaken. 

Du er hjertelig velkommen til å dele denne viktige dagen med oss. Det er også mulig å delta digitalt gjennom denne lenken: https://www.youtube.com/watch?v=DN468nivKAM 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen
Barnekreftforeningen
Tollbugata 35
0158 Oslo

02099http://www.barnekreftforeningen.no

Fakta om Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen er en selvstendig, frivillig, landsdekkende organisasjon som drives av familier som har eller har hatt barn med kreft. Foreningen mottar ikke offentlige midler. Barnekreftforeningens mål er at ingen barn skal dø av kreft.

Barnekreftforeningen er til for å hjelpe barn og ungdommer med kreft og deres familier. Noen av de syke barna er blitt friske, mange får senskader, noen er under behandling, mens andre har vi mistet.

På sykehusene arrangerer Barnekreftforeningens likepersoner foreldrekvelder med tilbud om samtaler for nye familier. Det kan være godt å ha noen å snakke med som har opplevd det samme hvis barnet ditt får en så alvorlig diagnose som kreft. Frivillige stiller opp med en rekke trivselstiltak for å skape positive opplevelser for de barna som må være innlagt på sykehuset over lengre perioder.

Barnekreftforeningen skal være en støttepartner og informasjonskilde for familier som rammes av barnekreft slik at de ikke føler seg alene.  Samtidig skal foreningen være den største pådriveren i Norge til å sette fokus på barnekreft og å bidra til forskning og utdanning for å bekjempe barnekreft.

Fakta om barnekreft

  • Barnekreft er ikke én diagnose og barn får flere forskjellige typer kreft. Det kan være svært sjeldne kreftformer som gjerne kun 1 til 3 barn blir rammet av per år.
  • De vanligste kreftformene hos barn er leukemi, hjernesvulster, lymfomer og andre solide svulster.
  • Rundt 200 barn og unge mellom 0 til 18 år rammes hvert år av en kreftsykdom.
  • Kreft hos barn er hyppigst i aldersgruppen 0 til 6 år.
  • Totaloverlevelsen av barnekreft er i Norge er cirka 85 prosent.
  • Rundt 70 prosent av de som overlever barnekreft, lider av minst én seneffekt. For en tredjedel av disse betraktes senskadene som alvorlig, eller til og med livstruende.

 

 

Følg pressemeldinger fra Barnekreftforeningen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Barnekreftforeningen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Barnekreftforeningen

Én krone på bøssa til TV-aksjonen gir 11 kroner tilbake til samfunnet25.8.2024 10:28:01 CEST | Pressemelding

Oslo: En ny rapport fra Menon Economics, utarbeidet på oppdrag fra Barnekreftforeningen, avslører den enorme samfunnsøkonomiske verdien av å etablere familiehus for barn og unge med alvorlig sykdom, og deres familier. Rapporten konkluderer med at familiehusene vil gi en samfunnsøkonomisk nettoverdi på 3,6 milliarder kroner over de neste 40 årene – en investering som gir samfunnet 11 kroner tilbake for hver krone som investeres.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye