Norsk Gjeldsinformasjon AS

Forbruksgjelden redusert med 1,8 mrd. siste to måneder

Del
Forbruksgjelden falt med 0,9 mrd. i januar, og har i løpet av de to siste månedene blitt redusert med 1,8 mrd. Kredittkortgjeld som ikke er forfalt ble redusert med 0,6 mrd. i januar, og tyder på et lavere forbruk.
Redusert bruk av kredittkortgjeld siste to måneder. Foto: Shutterstock.
Redusert bruk av kredittkortgjeld siste to måneder. Foto: Shutterstock.

Den samlede forbruksgjelden er i dag på 150,0 mrd. som er en reduksjon på 0,9 mrd. (-0,6%) fra forrige måned. Forbrukslån har økt med 0,1 mrd. (0,1%). 

Bruk av kredittkort ble redusert med 0,9 mrd. (-1,3 %) mens den rentebærende kredittkortgjelden falt med 0,3 mrd (-0,7 %). Betalingskort utgjør 0,9 mrd. og er uforandret sammenlignet med forrige måned. 

– den nedadgående trenden fra forrige måned fortsetter, og det ser ut til at folk strammer inn på forbruket sitt pga. økte priser og renter. Det er positivt at den rentebærende kredittkortgjelden faller litt, noe som tyder på at folk klarer å betale utestående ved forfall, sier Svein Ove Karstensen, daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon. 

I løpet av de siste 12 månedene har forbruksgjelden økt med 3,4 mrd. (2,3%). Forbrukslån har økt med 1,0 mrd. (1,2%) og kredittkortgjeld har økt med 2,8 mrd. (4,4%). Betalingskort har blitt redusert med 0,2 mrd. (18,2%). 

Den rentebærende kredittkortgjelden har blitt redusert med 1,9 mrd. (4,1%), og den rentefrie bruken av kredittkortgjeld har økt med 4,6 mrd. (25,4%) i samme periode.

– selv om forbruksgjelden har økt siste 12 måneder, er det positivt å se at rentebærende kredittkortgjeld ikke øker men har falt med 4,1 %. Økningen i forbrukslån kan tyde på at folk samler kredittkortgjeld i ett forbrukslån, og dermed kan oppnå litt bedre betingelser, sier Karstensen 

Nøkkelord

Kontakter

Svein Ove Karstensen, tlf 97172257
epost: SOK@norskgjeld.no

Bilder

Redusert bruk av kredittkortgjeld siste to måneder. Foto: Shutterstock.
Redusert bruk av kredittkortgjeld siste to måneder. Foto: Shutterstock.
Last ned bilde

Dokumenter

Om Norsk Gjeldsinformasjon AS

Norsk Gjeldsinformasjon AS
Norsk Gjeldsinformasjon AS
Stenersgata 2
0184 Oslo

Telefon: 92 01 89 00https://www.norskgjeld.no/

Norsk Gjeldsinformasjon AS har etablert en nasjonal infrastruktur for innhenting og utlevering av usikret gjeld til finansforetak, forbrukere og myndigheter. Selskapet har konsesjon fra Barne- og familiedepartementet og er eid av de største finansforetakene i Norge. Innhenting og formidling av gjeldsinformasjon er regulert i  gjeldsinformasjonsloven. Selskapet har vært i produksjon siden 1. juli 2019. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Gjeldsinformasjon AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Gjeldsinformasjon AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Gjeldsinformasjon AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye