Lyse

Lyse med nye og lavere fastpriser

Del
68,7 øre per kWh er nå den rimeligste fastprisavtalen som bedriftene kan inngå. – Glad for å kunne tilby avtaler på et nivå som flere kan vurdere, sier Lyse.
Lyse senker fastprisene til bedrifter i NO2. Foto: Fredrik Ringe
Lyse senker fastprisene til bedrifter i NO2. Foto: Fredrik Ringe

Med om lag 80 inngåtte kontrakter er Lyse det strømselskapet som har hatt de mest populære fastprisavtalene. Nå senker de prisene ytterligere.

- Fastprisene er basert på kraftprodusentenes prisforventninger de neste årene. Den siste tiden har disse prisene falt og stabilisert seg, og vi er glade for å kunne tilby enda billigere fastprisavtaler, sier Ane Marte Hausken, administrerende direktør i Lyse Energi.

- Nå er det mulig å tegne både korte og lange kontrakter til under 1kr og de lengste avtalene til under 69 øre. Det tror vi er aktuelt for flere å vurdere.

Senker prisen for både nye og gamle kunder
Når Lyse nå senker prisen, velger de å også gjøre det for kundene som allerede har signert en avtale hvor de har forpliktet seg til å kjøpe strøm til en høyere pris.

- Dette er et helt nytt marked, og de første kundene skal være trygge på at vi gjør vårt beste for å ivareta dem. De langsiktige prisene har falt, det lar vi komme kundene til gode, fortsetter Hausken.

Utvider fastprisandel til 90% av forbruket
Enkelte har vært kritiske til at det ikke har vært mulig å sikre mer enn 70% av forbruket. Nå endrer Lyse på dette.

- Vi opplever at kunder ofte foretrekker å kun ha en andel av forbruket til fastpris, men vi ønsker at det skal være opp til den enkelte kunde å vurdere selv. Det imøtekommer vi med å øke til maks 90% fastprisandel. Det viktigste for oss har vært at det alltid skal lønne seg å spare strøm. Det vil det fremdeles gjøre.

- Fastprisavtalene fremstår for mange som noe helt nytt, mens de i realiteten er en kopi av avtalene som benyttes for industrien og som har eksistert i over 30 år. Vi har lang erfaring med å tilby denne typen avtaler, og vet at de fungerer godt i praksis. Vi mener vi må gi ordningen og markedet tid til å virke, avslutter Hausken.

Oversikten nedenfor viser priser på avtaler for både flat profil og sesongprofil. Sesongprofil, som hensyntar høyere strømbehov om vinteren enn om sommeren, er dyrere enn likt forbruk gjennom hele året. Dette skyldes at strømprisene generelt sett er høyere om vinteren enn om sommeren. Prisene inkluderer makspåslag til strømleverandøren på 2,5 øre/kWh og lovpålagte elsertifikater. Alle priser er eks. mva og gjelder kun prisområde NO2 (Sør-Vest)

LYSE FASTPRIS BEDRIFT 01.02.23

Fastpris oppstart 01.02.23 

Varighet 3 år 

Varighet 5 år 

Varighet 7 år 

 NO2 – flat profil 

98,6

78,8 

68,7

 NO2 – sesongprofil 

107,8 

86,1

75,0

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lyse senker fastprisene til bedrifter i NO2. Foto: Fredrik Ringe
Lyse senker fastprisene til bedrifter i NO2. Foto: Fredrik Ringe
Last ned bilde
Ane Marte Hausken, administrerende direktør i Lyse Energi Foto: 
Elisabeth Tønnessen
Ane Marte Hausken, administrerende direktør i Lyse Energi Foto: Elisabeth Tønnessen
Last ned bilde

Om Lyse

Lyse
Lyse
Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

+47 51 90 80 00http://www.lysekonsern.no

Lyse er et norsk industrikonsern med virksomhet innen energi, telekommunikasjon og strømnett. Selskapet er en nasjonal aktør innen fornybar og regulerbar vannkraft og er landets fjerde største vannkraftprodusent.

Selskapets aksjonærer er 14 kommuner i Sør-Rogaland. Aksjonærene legger til grunn et langsiktig industrielt eierskap og har forventninger til selskapet som samfunnsbygger med et regionalstrategisk perspektiv og god lønnsomhet. Lyses totale bidrag til stat, vertskommuner og eierkommuner for 2021 var på 3,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Lyse

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Lyse på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lyse

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom