Norges idrettsforbund

Utøvere fra Trøndelag er tatt ut til Special Olympics World Games

Del
Troppen som skal representere Norge i Special Olympics World Summer Games i Berlin er nå tatt ut, og flere utøvere fra Trøndelag skal være med.

Special Olympics World Summer Games er et internasjonalt idrettsarrangement som gir mennesker med utviklingshemming mulighet til å konkurrere uansett ferdighetsnivå. I 2023 arrangeres det i Berlin fra 17. til 25. juni. Den norske delegasjonen består av 44 utøvere og 23 ledere fra ti idretter. Dette er en rekordstor tropp, aldri før har Norge sendt en så stor tropp til World Games. Utøverne kommer fra idrettene badminton, bowling, friidrett, golf, håndball, judo, ridning, rytmisk gymnastikk, svømming og turn.


Disse utøverne fra Trøndelag stiller gjerne opp for en prat:

Navn: Julie Pauline Wikdahl

Idrett: Judo

Kommune: Trondheim

Klubb: Trondheim Judokwai

Kontaktinformasjon: + 47 46747664

Julie er tidligere verdensmester i judo for funksjonshemmede i Køln.


Navn: Ema Bajgoric

Idrett: Håndball

Kommune: Trondheim

Klubb: Strindheim HU

Kontaktinformasjon: +47 47364810 (mor) +4741347215 (Ema)


Her kan dere finne hele medieguiden med mer informasjon om utøverne.

Vi håper dere ønsker å sette fokus på idrett for utviklingshemmede for å synliggjøre mangfoldet i idretten. Idretten stiller seg bak Special Olympics sitt oppdrag om å skape en bedre verden ved å fremme aksept og inkludering av alle mennesker.

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom