Nortura inngår ny avtale som generalpartner for Norske Kokkers Landsforening

NKL og Nortura har lange tradisjoner for samarbeid, og planlegger en enda tettere oppfølging når Norturas avtale som generalpartner nå fornyes. Avtalen vil ha en varighet på fire år og trer i kraft fra januar 2023.
- Norske Kokkers Landsforening er glade for at Nortura, en av de største matvareprodusentene i Norge, fornyer sin generalpartneravtale med NKL. Et mangeårig, godt samarbeid fortsetter med samme fokus, men med flere nye elementer med stor betydning for begge parter. NKL er spesielt glade for alle de gode ressursene avtalen gir oss adgang til, og ser frem til å videreutvikle samarbeidet og NKLs aktiviteter som er inkludert i avtalen, sier daglig leder i NKL, Espen Wasenius.
Markedssjef i Nortura PROFF, Hilde Klerck-Nilssen, er glad for å kunne videreføre samarbeidet med NKL.
- NKL og Nortura har så mange fellesnevnere, alt fra verdiene våre, til saker vi begge brenner for, som for eksempel rekruttering til faget. Videre er vi glade for å jobbe med en partner som har ambisjoner om å fremme det norske kjøkken og som opererer i hele Norges land, akkurat som vi gjør, sier hun.
Stort behov for rekruttering til restaurant- og matfag
Nedstengingen under koronapandemien førte til at mange ansatte i serveringsmarkedet søkte nye jobber innenfor andre bransjer. Det har resultert i en kritisk mangel på kokker i Norge i dag. Målet om økt rekruttering blir derfor en viktig del av partnerskapet mellom NKL og Nortura.
- Som leverandør til serveringsmarkedet er vi avhengig av at det finnes, og rekrutteres, gode fagfolk. Vi trenger fagfolk i hele verdikjeden, fra slakteriene til restaurantene, for å lykkes med råvarene fra den norske bonden, sier Klerck-Nilssen.
- Norske Kokkers Landsforening er opptatt av å omsette all oppmerksomheten kokkekonkurranser skaper, til verdier vi kan ta ut i rekruttering til kokkfaget, vi tenker rekruttering i alle aktiviteter vi engasjerer oss i, avslutter Wasenius.
Fakta om Norske Kokkers Landsforening
Norske Kokkers Landsforening (NKL) er en landsdekkende interesseorganisasjon som arbeider for kokkefagets fremme og utvikling av det norske kjøkken, grunnlagt i 1954. NKL omfatter 23 foreninger over hele landet, og har totalt rundt 1600 medlemmer. NKL organiserer De Norske Kokkelandslagene, som representerer Norge i internasjonale kokkekonkurranser som VM og OL for kokkelandslag. Organisasjonen arrangerer også årlig NM i kokkekunst, Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, KokkeCampus og Mini Chefs.
Nøkkelord
Kontakter
Marthine Haugen PetersenKommunikasjonsrådgiver
Tel:90 50 30 21marthine.petersen@nortura.noBilder

Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Norturas årsresultat preges av omstilling14.2.2025 08:17:31 CET | Pressemelding
Til tross for sterke kommersielle prestasjoner på flere områder i 2024, preges årsresultatet av fortsatt omstilling og høyere driftskostnader.
Egg tilbakekalles grunnet mulighet for helseskade6.2.2025 15:58:53 CET | Pressemelding
Nortura og andre produsenter tilbakekaller flere ulike egg. Grunnet feil hos fôrleverandør, Felleskjøpet, kan noen av eggene ha et forhøyet nivå av vitamin D. For høyt inntak av vitamin D kan være helseskadelig. Forbrukere som har kjøpt de aktuelle eggene bes om å kaste eller returnere dem til butikk.
Nortura styrker satsingen på halal9.12.2024 11:58:58 CET | Pressemelding
Den 1. september overførte Nortura all slakting av halalkylling til sitt oppgraderte anlegg på Hærland som fra før har håndtert all skjæring og pakking av halal. Gjennom å samle produksjonen på et sted styrker Nortura sin satsing på halal og skaper muligheter i et marked i vekst.
PRIOR lanserer proteinpulver - kun laget av 100% norsk eggehvite18.11.2024 09:59:44 CET | Pressemelding
PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.
Nortura trapper opp satsingen på plussprodukter15.10.2024 12:36:09 CEST | Pressemelding
Nortura ser store verdier i hele dyret, og trapper nå opp satsingen på plussprodukter med en ny avdeling i konsernet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom