Apollo

En av tre nordmenn vil reise bort i julen

Del
En ny undersøkelse fra reisearrangøren Apollo viser at drøyt én av tre nordmenn enten har bestilt en utenlandsreise eller planlegger å gjøre det. Uavbrutt kvalitetstid med familien er hovedgrunnen til at majoriteten velger å reise bort - men stress og svigers spiller også en rolle.

En ny undersøkelse gjennomført på vegne av reisearrangøren Apollo viser at hver tredje nordmann planlegger å tilbringe juleferien i utlandet. 24 prosent oppgir kvalitetstid med familien som hovedgrunn til å reise bort, mens 14 prosent vil unngå stress.

Stressfaktoren er høyest blant de yngre. En av fem (20 %) i aldersgruppen 18-25 år oppgir at de reiser for å komme seg vekk fra den hektiske hverdagen. Det er dobbelt så mange sammenlignet med aldersgruppen 36-45 år. De unge har også et langt høyere ønske om å unngå slektninger og svigerforeldre i jula, enn resten.

- At så mange reiser bort for å få uavbrutt kvalitetstid med familien, synes vi er kjempefint. Samtidig vet vi at desember ofte blir en ekstra hektisk måned grunnet alt som må fikses og ferdigstilles – og at det for enkelte derfor fort kan bli litt for mye. Derfor er det også forfriskende å se at mange velger å slippe taket helt og heller unne seg et avbrekk i år – enten det er fra forpliktelser eller fra svigers, smiler Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo.

Hit reiser vi

Hvis nordmenn får velge fritt, er det en solsikker ferie som gjelder nå. Hele 42 prosent oppgir at de foretrekker sol-, og badeferie på vinterhalvåret. Hos Apollo gjenspeiles dette tydelig i salget; hele 9 av 10 av juleukens reiser er solgt, og Kanariøyene er de ultimate storfavorittene.

Helgeturer og storbyreiser er også populære i vinter. Hele 25 prosent oppgir dette som foretrukket reiseform – og like mange oppgir på en takterrasse i en storby som drømmested for å feire nyttårsaften.

Topp 5 reisemål for jul og nyttår

Slik vil nordmenn feire nyttårsaften

1. Gran Canaria

1. På stranden

2. Fuerteventra

2. På et takterrasse i en storby

3. Tenerife

3. I skibakken

4. Lanzarote

4. Til sjøs

5. Emiratene

5. I et basseng


Undersøkelsen ble gjennomført i oktober 2022 av Mantap på vegne av Apollo. Undersøkelsen hadde over 1000 respondenter i alderen 18–66+ år og ble gjennomført i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Apollo

Apollo
Apollo
Kirkegata 15
0153 OSLO

+4721017540http://www.apollo.no

Apollo er en av Nordens ledende reisearrangører med en million reisende i året. Vi arrangerer tradisjonelle pakkereiser, treningsreiser, cruise, storbyferier og fleksible pakkereiser der du selv velger reisemål, reiselengde og hotell.

Sammen med spesialistarrangørene Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt treningshotellet Playitas er Apollo en del av gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi jobber aktivt med bærekraftige reiser og har vært Travelife-sertifisert siden 2016. Les mer på www.apollo.no.

Følg pressemeldinger fra Apollo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Apollo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Apollo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom