BDO

BDO inviterer til bransjeseminar for bygg- og anleggsbransjen i Innlandet

Del
Det er spådd trangere tider for bygg- og anleggsbransjen, Norges største fastlandsnæring. Selv om ordrebøkene er fulle frem til jul, frykter mange for følgene i 2023. Velkommen til seminar i Brumunddal 8. desember!
Innlandet er blant fylkene som er best rustet for nedgangen som er spådd innen BA-bransjen (foto: BDO).
Innlandet er blant fylkene som er best rustet for nedgangen som er spådd innen BA-bransjen (foto: BDO).

BDO la 25. oktober frem vår årlige analyse av bygg- og anleggsbransjen (BA). I pressemeldingen som fulgte lanseringen ga vi uttrykk for at det kan bli permitteringsboom i tredje kvartal av 2023.  

Det er imidlertid regionale forskjeller i datagrunnlaget. Innlandet er blant fylkene i landet med lavest konkursrate og høyest driftsmargin innen BA-bransjen. 

I NAVs bedriftsundersøkelse av mai 2022 fremgår det at innen bygg- og anleggsvirksomheter i Innlandet forventet hele 48 prosent en oppgang i sysselsetting, mens ingen ventet nedgang. 

8. desember inviterer vi til bransjeseminar på Wood Hotell i Brumunddal. I tillegg til BDOs egne eksperter, har vi fått med oss en rekke sterke innledere:

Bjørn-Erik Orskaug, Sparebank 1 Østlandet
Amund Eggum Wangen, Studio NSW
Anne Marie Laakso, Smedvig Eiendom

Etter lunsj fortsetter vi med et seminar dedikert til Åpenhetsloven

Loven trådte i kraft i sommer, og pålegger din virksomhet å utføre aktsomhetsvurderinger for å avdekke om det er brudd på menneskerettigheter hos underleverandører og/eller forretningsforbindelser. Hele 9.000 virksomheter er omfattet av loven, og enda flere vil bli indirekte berørt.

Vi ser frem til en innsiktsfull dag. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Innlandet er blant fylkene som er best rustet for nedgangen som er spådd innen BA-bransjen (foto: BDO).
Innlandet er blant fylkene som er best rustet for nedgangen som er spådd innen BA-bransjen (foto: BDO).
Last ned bilde
Bygg- og anleggsbransjen er Fastlandsnorges største (foto: BDO).
Bygg- og anleggsbransjen er Fastlandsnorges største (foto: BDO).
Last ned bilde

Lenker

Om BDO

BDO
BDO
Hovedkontor i Vika Atrium, Munkedamsveien 45
0250 Oslo

23 11 91 00http://www.bdo.no

Nye ideer. Ambisiøse planer. Store drømmer. Over hele landet jobber tusenvis av virksomheter og organisasjoner hardt for å skape verdier. Og over hele landet er BDO til stede for å hjelpe dem. Vi er et autorisert regnskapsførerselskap og internasjonalt rådgivnings- og revisjonsselskap med dypt fotfeste i norsk samfunns- og næringsliv. Vi kjenner utfordringene, ser mulighetene og engasjerer oss sterkt for at kundene våre skal nå målene sine.

I Norge har vi nær 2000 ansatte og 60 kontorer over hele landet. Våre kunder er alt fra store, verdensomspennende selskaper til små og mellomstore bedrifter. Vi har kunder fra de fleste bransjer i både privat og offentlig sektor.

Internasjonalt er BDO til stede i 164 land og teller mer enn 111 000 ansatte. Ved behov, samarbeider vi med store deler av nettverket om både internasjonale og nasjonale kunder.

Følg pressemeldinger fra BDO

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BDO på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BDO

Frykter permitteringsbølge og konkurser i bygg og anlegg23.10.2023 13:34:46 CEST | Pressemelding

Bygg- og anleggsbransjen er soleklart på topp når det gjelder konkurser. 2.kvartal i år var det hele 325 konkurser, noe som er en økning på 12 prosent fra samme kvartal i fjor. Statistikken for 3. kvartal viser at trenden dessverre fortsetter. Med flere rentehevinger både bak oss og trolig foran oss, i tillegg til bråstoppen i boligmarkedet, er det ingen grunn til å tro at dette vil snu med det første.

Banker er lengre fremme på bærekraftsrapportering enn andre bedrifter19.4.2023 09:00:00 CEST | Pressemelding

BDO har for fjerde år på rad kartlagt status for bærekraft i små og mellomstore banker i Norge. Hele 86 prosent utarbeider ekstern bærekraftsrapportering, og modenheten og profesjonaliteten i bærekraftsarbeidet øker. Likevel er det én varsellampe i undersøkelsen: Mindre enn 1/3 av bankene har satt seg inn i EU-taksonomien og EUs nye rapporteringskrav i CSRD. Begge regelverkene treffer raskt.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom