IMDi

Oppmoder om busetting av 35 000 flyktningar neste år

Del
Det er venta at 2023 blir nok eit år med svært høg busetting. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) oppmoder alle norske kommunar om busetting av 35 000 flyktningar.

Av dei 35 000 er det venta at svært mange er fordrevne frå Ukraina. Det er venta at minst 330 er enslige mindreårige, uten følgje av slekt eller vener 

– Innsatsen som kommunane gjer for busetting og integrering av flyktningar i Noreg vil bli minst like viktig neste år,seier direktør IMDi Libe Rieber-Mohn.  

Tilbakemeldinga er at det framleis er ei stor busettingsvilje i kommunane. Det er bra, og avgjerande for at vi skal klare å busette det store antallet flyktningar i 2023, seier Rieber-Mohn.   

IMDi spør alle landets kommunar om å busette også i 2023, og oppfordrer alle kommunar til å fatte vedtak i tråd med talet flyktninger dei blir oppmoda til å busette. 

Oppmodingstalet er basert på prognoser over ankomster i år og neste år. Behovet for busetting av 35 000 gjeldar for heile 2023, og flyktningane vil busettast gjennom heile året. Brev om oppmoding sendes alle kommunar i dag.

Lenker

Om IMDi

IMDi
IMDi
Tollbugata 20
0152 OSLO

24 16 88 00http://www.imdi.no

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) skal gjennomføre regjeringens integreringspolitikk. IMDi er underlagt Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra IMDi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra IMDi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IMDi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom