OBOS

Skifte i OBOS-ledelsen

Del
Ingunn Andersen Randa tar over etter Arne Baumann som konserndirektør Storby i OBOS.
Ingunn Andersen Randa, påtroppende konserndirektør for Boligutvikling Storby i OBOS. Foto: Åsmund Holien Mo.
Ingunn Andersen Randa, påtroppende konserndirektør for Boligutvikling Storby i OBOS. Foto: Åsmund Holien Mo.

Etter over 20 år som konserndirektør i OBOS overlater Baumann (60) ansvaret for boligutvikling Storby til Randa, med virkning fra 1. januar (41). 

- Arne har utmerket seg som en allsidig leder med bred kompetanse innenfor eiendomsfaget, med særlig stor tyngde og kompetanse innenfor bolig og byutvikling. Sammen med medarbeiderne i OBOS Boligutvikling har Arne i løpet av sin tid som konserndirektør ferdigstilt ca. 25 000 nye OBOS boliger til våre medlemmer. OBOS har nå behov for å gjøre et generasjonsskifte i konsernledelsen, og det har vært en dialog mellom partene om dette over tid, sier konsernsjef i OBOS Daniel Siraj.

Randa har jobbet for OBOS siden 2018 og er for tiden konserndirektør for Bank, boligkjøpsmodeller og forretningsutvikling i OBOS. Randa har også hatt ansvaret for strategiendringen knyttet til OBOS’ store satsing på boligkjøpsmodeller det siste halvannet året.

- Ingunn tilfører bred kompetanse innenfor bank, finansiering og investeringer med gode resultater både på økonomi og medarbeiderutvikling. Jeg er glad for at Ingunn har sagt ja til denne utfordringen og er sikker på at hun sammen med et meget kompetent team som allerede er på plass, vil kunne lose boligutvikling Storby gjennom et krevende farvann de neste årene, sier Siraj.

Før hun kom til OBOS jobbet Randa i ti år i ulike stillinger i Nordea-systemet, blant annet med strategi- og forretningsutvikling og arbeid med større industrielle kunder. Hun er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

- Arne og de ansatte i Boligutvikling Storby har jobbet langsiktig og bygget en sterk organisasjon som leverer gode boliger til medlemmene. Markedet bremser nå opp, og da er det viktig å bruke kompetansen som ligger i OBOS Nye Hjem, OBOS Fornebu og OBOS Nya Hem. Jeg gleder meg til å overta stafettpinnen på nyåret og bli bedre kjent med nye kollegaer, sier Randa.

Baumann vil fra 1. januar tiltre en ny rolle i OBOS som direktør for spesialprosjekter.

- Som alle de andre boligprodusentene opplever OBOS nå et utfordrende marked, men Ingunn overtar en solid divisjon som over tid er bygget opp for å utvikle og bygge et stort antall boliger i Norge og Sverige. OBOS boligutvikling Storby har en solid tomtebank, og hun kan glede seg til å jobbe sammen med mange svært dyktige ledere og medarbeidere som hver dag går på jobb for å levere mange gode boliger til våre medlemmer i årene som kommer. Alle mine flinke medarbeidere har betydd mye for meg, og jeg ønsker å takke de for den store innsatsen de har gjort opp gjennom årene, sier Baumann.

I sin nye stilling vil Baumann bidra inn mot viktige oppgaver i konsernet gjennom blant annet rollen som arbeidende styreleder i selskapet OBOS Block Watne Entreprenør for å understøtte etableringen av selskapet med ny struktur. Han vil også delta aktivt inn mot arbeidet med å etablere OBOS Samfunnsarena; OBOS sin nye storsatsing innenfor bygg med samfunnsnyttige formål, samt oppfølging av forskningssatsingen OBOS Living Lab.

OBOS’ boligutvikling er delt i to forretningsdivisjoner, Storby og Trehus. Storby omfatter selskapene OBOS Nye Hjem, OBOS Fornebu og OBOS Nya Hem. Trehus-divisjonen består av selskapene OBOS Block Watne, OBOS Sverige og OBOS Kärnhem.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ingunn Andersen Randa, påtroppende konserndirektør for Boligutvikling Storby i OBOS. Foto: Åsmund Holien Mo.
Ingunn Andersen Randa, påtroppende konserndirektør for Boligutvikling Storby i OBOS. Foto: Åsmund Holien Mo.
Last ned bilde

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

22 86 55 00http://www.obos.no

OBOS er en av Nordens største boligbyggere med over en halv million medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte. I 2022 solgte OBOS 2 622 boliger og hadde ved utgangen av året 6 992 boliger under bygging.

Følg pressemeldinger fra OBOS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye