Statens vegvesen

Fjell-Leet skogsveibru i Eidsvoll kan gjenåpnes med redusert belastning

Del
Konklusjonen for Fjell-Leet skogsveibru, som går over E6 i Eidsvoll kommune, er at den kan gjenåpnes med redusert belastning.
Foto: Statens vegvesen.
Foto: Statens vegvesen.

Statens vegvesen leder på vegne av involverte vegeiere vurderingsprosessen for de 14 fagverksbruene i tre som ble stengt etter at Tretten kollapset i august. 

Hver enkelt bru har gjennomgått spesialinspeksjoner, etterfulgt av analyser av inspeksjonsresultatene og kontrollberegninger med tredjepartskontroll.

Når det er konkludert i denne prosessen er det den enkelte vegeier som tar ansvar for oppfølgingen.

– Det er den samme prosedyren som for de øvrige stengte bruene som Fjell-Leet skogsveibru nå har gjennomgått. Vi er helt sikre på at brua er trygg for den trafikken vi åpner opp for nå. Dette er et føre-var-tiltak hvor vi øker sikkerheten ved å redusere belastninga på brua, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Bruksklassen skrives ned til BK8/50. Det vil si at maksimal aksellast er 8 tonn og maksimal totalvekt er 50 tonn.

Fjell-Leet skogsveibru åpnet i 2011 og har en lengde på 48,60 meter. Statens vegvesen har vedlikeholdsansvar for brua.

Med konklusjonen for Fjell-Leet skogsveibru er det nå konkludert for alle de 14 fagverksbruene i tre som ble stengt etter at Tretten bru falt ned. 

Det er mål om å få gjenåpnet Fjell-Leet skogsveibru i løpet av fredag 25. november. Følg med på trafikkinformasjon fra Statens vegvesen for nærmere informasjon om åpningstidspunkt:

I pressemelding 3. november beskriver Statens vegvesen hvordan vi arbeider med de stengte bruene:

– Vil lære av trebru-gjennomgangen | Statens vegvesen (ntb.no)

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Foto: Statens vegvesen.
Foto: Statens vegvesen.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom