Forsvarsdepartementet

Nordisk forsvarsministermøte i Oslo 22 november

Del
Forsvarsminister Bjørn Arild Gram er vertskap for nordisk forsvarsministermøte, Nordefco, i Oslo 22 november.

På programmet står situasjonen i Ukraina, den sikkerhetspolitisk situasjonen i våre nærområder og videre utvikling av nordisk samarbeid. I forbindelse med møtet vil Finland, Sverige og Norge undertegne en oppdatert samarbeidsavtale om Nord-Kalotten.

-  Svensk og finsk NATO-medlemskap gir nye muligheter for forsvarssamarbeid i vår region, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

Norge har hatt formannskapet i Nordefco i 2022 og vil på møtet overlate ledelsen til Sverige.

Praktisk informasjon:

Sted:        Grand Hotel, Karl Johansgt 31

KL 1200:  Fotomulighet ved møtestart, oppmøte senest 1145

Kl  1515:  Undertegnelse av trilateral samarbeidsavtale mellom Finland, Sverige og Norge og påfølgende pressekonferanse, oppmøte senest 1450

Påmelding: Journalister som ønsker å dekke møtet må melde seg på innen mandag 21 november kl 1400  til kommunikasjonssjef Ingrid Dåsnes, Ingrid.dasnes@fd.dep.no

Husk gyldig legitimasjon.

Nøkkelord

Kontakter

Om Forsvarsdepartementet

Forsvarsdepartementet
Forsvarsdepartementet
Glacisgata 1
0150 Oslo

23096011http://www.regjeringen.no

Forsvarsdepartementet (FD) er eit regjeringskontor med ansvar for utforming og iverksetjing av norsk tryggleiks- og forsvarspolitikk.

Følg pressemeldinger fra Forsvarsdepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvarsdepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forsvarsdepartementet

Forsvarets økonomisenter legges til Bergen og Indre Troms30.3.2023 12:18:47 CEST | Pressemelding

Forsvaret får nytt økonomisenter. Ny organisering av økonomifunksjonen skal legge til rette for helhetlig styring av Forsvaret, god økonomistyring og internkontroll, og helhetlige konsekvensvurderinger. Forsvarssjefen har ønsket å endre organiseringen av Forsvarets økonomifunksjon for å spare penger og fordi økonomimiljøene har vært fragmenterte, både med hensyn til hvordan de er organisert og hvordan de arbeider. Effektiviseringen av økonomifunksjonen i Forsvaret vil også frigjøre midler som skal brukes til å styrke operativ evne.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom