Norges Triatlonforbund

Kristian Blummenfelt og Gustav Iden er tilbake i løypa der Norge tok hele pallen i 2018

Del
Etter VM i Ironman på Hawaii, som Iden vant, og VM i Ironman 70.3, som Blummenfelt vant, nå i oktober, er de to tilbake i World Triathlon, og Bermuda. Her kjøres OL-distansen i morgen. Dette løpet er en del av VM-serien, World Triathlon Champion Series/WTCS. Herrene starter kl 16 norsk tid, og kvinnene starter kl 19. Løpene vises på TriathlonLIVE.tv. Denne serien er viktig for alle som drømmer om OL i triatlon, da den gir nødvendige kvalifiseringspoeng.
Solveig Løvseth,  Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Vetle Thorn på "Swim fam" i dag. Her tester utøverne løypa. Fotograf: Sportssjef/landslagstrener Arild Tveiten.
Solveig Løvseth, Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Vetle Thorn på "Swim fam" i dag. Her tester utøverne løypa. Fotograf: Sportssjef/landslagstrener Arild Tveiten.

Det skal en del omstilling til å bytte mellom lang- og kortdistanse. Men en som ser ut til å klare dette bedre enn noen andre er Blummenfelt. Han sier: «Jeg er klar og gleder meg. Føler meg fresh etter forrige helg, men er spent på hva det holder til. Men gir alt som vanlig.» Gustav er kanskje ikke like trygg på omstillingen. Han sier: «Det skal bli bra å komme i gang med OL kvalifiseringen for ekte og samle mest mulig poeng». Iden har den raskeste sykkel splitt-tiden i denne løypa av de startende i morgen, og tok også en pallplass her i 2019, som er forrige gang dette løpet ble gjennomført.

Både vi i Norge og folk ellers i verden som følger triatlon mimrer gjerne tilbake til VM-runden i Bermuda i 2018. For første gang tok en nasjon alle pallplassene på en VM-runde i herreklassen. Øverst sto Casper Stornes, med Kristian Blummenfelt og Gustav Iden på hver sin side. Casper, som bare hadde fått delta i et par VM-runder tidligere, overrasket konkurrentene, da han etter en dårlig svøm hentet inn og syklet forbi hele feltet. De andre så på hverandre og lot den ukjente 21-åringen gå, vel vitende om at Cork Screw Hill måtte forseres 8 ganger og ville kunne suge kreftene ut av løpebeina. De trodde vel kanskje at dette var et dumdristig forsøk av den yngste utøveren i feltet.

Cork Screw Hill er nå omdøpt Flora Duffy Hill, til ære for lokaljenta som tok gull i OL i triatlon.

De norske triatletene som ikke har deltatt i Ironman har deltatt på høydesamling i Spania de siste ukene. Dette er den samme oppladningen som det norske laget hadde da de kom hit i 2018. Vetle Thorn er på Bermuda for første gang. Han sier: «Det er godt å kunne konkurrere igjen etter et bra høydeopphold på 3 uker. Aldri vært her på Bermuda før, men ser veldig fram til å konkurrere her i morgen. Formen skal være bra og jeg ser fram til å kjempe for hver plassering i morgen». Også Solveig Løvseth er spent. Hun sier: «Gleder meg til å konkurrere og kroppen kjennes bra ut etter å ha kommet ned fra høyden. Og gleder seg til å kjøre i en tøff og spennende løype. Målet er å overraske ( i positiv forstand)». Casper er skadet og ute for sesongen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Solveig Løvseth,  Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Vetle Thorn på "Swim fam" i dag. Her tester utøverne løypa. Fotograf: Sportssjef/landslagstrener Arild Tveiten.
Solveig Løvseth, Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Vetle Thorn på "Swim fam" i dag. Her tester utøverne løypa. Fotograf: Sportssjef/landslagstrener Arild Tveiten.
Last ned bilde
Fra "Swim fam" i dag.  Fotograf: Sportssjef/landslagstrener Arild Tveiten.
Fra "Swim fam" i dag. Fotograf: Sportssjef/landslagstrener Arild Tveiten.
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Triatlonforbund

Norges Triatlonforbund
Norges Triatlonforbund
Idrettens Hus, Sognsveien 73
0840 Oslo

940 26 506https://www.triatlonforbundet.no

Triatlon er en folkesport for alle barn, unge og voksne. Norges Triatlonforbund arbeider for at alle triatleter skal oppleve mestring, begeistring og fellesskap.

Følg pressemeldinger fra Norges Triatlonforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Triatlonforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Triatlonforbund

OL test event triatlon i Paris med Norges beste - fra i morgen16.8.2023 14:59:20 CEST | Pressemelding

Norges beste triatleter stiller til start i det som er årets viktigste løp for de som drømmer om OL. Solveig Løvseth står på startstreken på det individuelle løpet for kvinneklassen i morgen tidlig kl 8. Kristian Blummenfelt, Vetle Bergsvik Thorn og Casper Stornes representerer Norge i herrenes konkurranse fredag morgen kl 8. Søndag stiller Norge med laget som tok pallplass i forrige miksstafett.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom