Viste fram klimaløsninger på klimatoppmøtet
– Her er det fokus på løsninger, og det er bra. For klimakampen handler ikke bare om hva vi ønsker mindre av, men også hva vi ønsker mer av, sa Gahr Støre.
Grønnsakene som statsministreren fikk smake er dyrket med saltvann og sollys i Aqaba i Jordan, hvor Bellonas søsterstiftelse, Sahara Forest Project (SFP) har et drivhusanlegg og arbeider for å gjøre ørkenen grønn. De unike tomatene, agurkene og paprikaene ble fraktet av SFP og Bellona fra ørkenanlegget i Aqaba, over Rødehavet, og med politieskorte gjennom Sinaiørkenen videre til Sharm el-Sheikh.
– Det er viktig å vise løsninger i en verden som har så mange problemer, og det er spesielt viktig med tanke på de unge, for å unngå apati og populisme, sa Bellona-stifter Frederic Hauge.
I 2011, da Jonas Gahr Støre var utenriksminister, var han til stede i Jordan sammen med blant andre Jordans konge da SFP signerte den aller første avtalen om landområde i Jordan.
– Jeg møtte Kong Abdullah II av Jordan tidligere i dag, og da jeg fortalte han at jeg skulle hit ba han meg hilse så mye. Kongen holder seg godt oppdatert på prosjektet til SFP, sa Støre.
– Dette er andre gang jeg er invitert til å åpne Bellona-paviljongen under et klimatoppmøte, i fjor var det i Glasgow og i år er vi her. Denne paviljongen setter et godt norsk fotavtrykk i klimaarbeidet, sa statsministeren.
Bellonas samarbeidspartere på paviljongen er, i tillegg til Sahara Forest Project, Aker Horizons, Utenriksdepartementet, Sintef, Forskningsrådet, Cambi, Vow og Oslo Kommune. I løpet av de to ukene klimatoppmøtet varer blir det arrangert 36 eventer på paviljongen.
Daglig leder i Sahara Forest Project,Kjetil Stake benyttet anledningen til å takke norske myndigheter for at Norge har bevilget nye 5 millioner kroner i støtte til prosjektet i Jordan.
– Vi er tilstede på FNs klimatoppmøte for å vise klimahandling. Dette er Midt-Østens klimatoppmøte, og vi er klare for å skalere opp SFP i regionen, sa daglig leder Kjetil Stake.
Nøkkelord
Kontakter
Frederic Hauge, Bellona, tel 900 37 543
Magnus Borgen, kommunikasjonssjef SFP, tel 977 28 476
Bilder
Om Miljøstiftelsen Bellona
Miljøstiftelsen Bellona er en uavhengig, ideell stiftelse som arbeider med å løse verdens klima- og miljøproblemer. Bellonas tilnærming er teknologioptimistisk og basert på systemtenkning, med mål om å utvikle og fremme løsninger for politikere, offentlig forvaltning og næringsliv. Stiftelsen ble grunnlagt i 1986 og har i dag ca. 60 medarbeidere – deriblant ingeniører, statsvitere, økonomer, biologer, jurister og journalister – fordelt på våre kontorer i Oslo, Brussel, Vilnius og Berlin.
Følg pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljøstiftelsen Bellona på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona
Det varmeste året som er registrert19.3.2025 14:56:27 CET | Pressemelding
I dag publiserte Verdens meteorologiske organisasjon (WMO) "State of the Global Climate 2024". – Viser tydelig hvorfor klimapolitikk også er sikkerhetspolitikk, sier fagsjef Christian Eriksen i Bellona.
– Budsjettet må adressere klima og sikkerhet10.3.2025 13:49:22 CET | Pressemelding
Klimaendringer er vår tids langsiktige eksistensielle trussel. Samtidig har Norge umiddelbare sikkerhetsutfordringer. – EU skal både trygge og omstille. Det må også Norge evne å gjøre, sier fagsjef Christian Eriksen.
– Glad for at statsminister Støre viser lederskap30.1.2025 13:22:08 CET | Pressemelding
– Støre viser lederskap for å få igjennom de tre EU-direktivene – noe annet vil være knefall for desinformasjon og skadelig for vårt forhold til EU. Dette er tre svært viktige miljødirektiver med konsekvenser for Europas sikkerhet som Senterpartiet nå velger å forlate regjeringen for, det er oppsiktsvekkende, sier Bellona-stifter Frederic Hauge.
Motvind i kommentarfeltene29.1.2025 17:19:05 CET | Pressemelding
Det stormer i kommentarfeltene etter at Bellona-stifter Frederic Hauge møtte Motvinds Eivind Salen på NRKs Debatten i går kveld.
Rapport om spredning av klimamyter i sosiale medier23.1.2025 13:06:03 CET | Presseinvitasjon
En ny rapport som Analyse & Tallhar utarbeidet på vegne av Bellona avdekker at nesten halvparten av klimarelaterte kommentarer på norske partier, politikere og medier sine sosiale medier er basert på myter og feilinformasjon om klima. Spredningen av klimamyter øker ved Stortingsvalg, og et stort flertall av kommentarere sår tvil om klimaløninger og klimaforskere. Velkommen til Bellonaforum tirsdag 28.januar klokken 11-13 i Bellonas lokaler i Rådhusgata 28 hvor vi presenterer funnene i rapporten "Omfanget av klimamyter i sosiale mdier" og diskuterer hvordan vi kan sikre en faktabasert klimadebatt i valgkampen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom