Indre motivasjon kan avgjøre fysisk form i politiet
I flere år har forskere pekt på en bekymringsverdig tendens: Polititjenestepersoners fysiske form reduseres utover i yrkesløpet.
Forskerne Thomas Dillern og Ole Ragnar Jenssen ved Politihøgskolen har nå sett nærmere på hvor viktig politifolks motivasjon er for at de skal fortsette å holde kroppen aktiv, også etter endt studieløp.
– Det interessante er at vi får en bekreftelse på at studentenes motivasjon påvirker aktivitetsnivået deres, sier Thomas Dillern.
I en studie publisert i tidsskriftet International Journal of Emergency Services har Dillern og Jenssen samlet inn data fra 258 førsteårsstudenter ved Politihøgskolen. Planen er å følge dem opp videre i det tredje året av utdanningen og tre år etter endt utdanning.
For å håndtere krevende oppgaver og minske risikoen for jobbstress og skader, må nødetatspersonell ha et visst nivå av fysisk form, ifølge forskerne. Og de formidler også følgende:
– Det er jo en debatt om hvor mye det legges til rette for trening i arbeidstiden i politietaten, men vårt utgangspunkt er at motivasjon uansett er en viktig faktor for den enkelte.
Studentene har svart på spørreskjemer som kartlegger både trening og motivasjon. Resultatene fra førsteårsstudentene tyder på at motiverte studenter trener mer. Og indre motivasjon ser ut til å ha sterkest effekt.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
488 87 934
(Åpen hverdager kl. 09 - 15) - ikke SMS
Bilder
Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Verdens første FN-manual for avhør er validert15.11.2023 13:27:14 CET | Pressemelding
Nylig ble verdens første FN manual for avhør validert. Førsteamanuensis ved Politihøgskolen Ivar Fahsing har vært en sentral aktør i arbeidet, som hovedskribent av manualen.
Evaluering av ordningen med radikaliseringskontakter11.10.2023 12:16:19 CEST | Pressemelding
Forskerne Charlotte Tandberg og Jacob Ravndal ved Politihøgskolen har levert en omfattende evalueringsrapport av politiets radikaliseringskontaktordning.
Disputerte om kritisk fengsling10.10.2023 11:06:10 CEST | Pressemelding
Knut Mellingsæter Sørensen ved PHS har disputert med avhandlingen: «Hvem i helvete kommer nå? Kriminalomsorgsarbeid i en ekstraordinær kritisk situasjon». Den var da Anders Behring Breivik ble fengslet få dager etter terrorangrepet 22. juli 2011.
Samhandling i hverdag og krise: Oppdatert program og stream13.9.2023 15:24:52 CEST | Pressemelding
Politihøgskolens forskningskonferanse i Bodø arrangeres 18. og 19 september. Nå er det endelige programmet klart, og det er mulig å følge konferansen via stream.
Dette er årets poenggrenser ved Politihøgskolen24.7.2023 11:00:00 CEST | Pressemelding
Spente søkere over hele landet har nå fått vite om de kom inn på studiet de ønsket seg. 72 prosent av dem som har fått plass ved Politihøgskolen fikk tilbud på sin førsteprioritet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom