UNICEF Norge

Barnas Tale på NRK: Etterlyser flere talere fra Vestfold og Telemark

Del
For fjerde år på rad skal et norsk barn holde tale til nasjonen, i forkant av Kongen og Statsministerens tale nyttårsaften. I år sendes Barnas Tale på NRK, og initiativtaker UNICEF Norge etterlyser flere taler fra Vestfold og Telemark.
Foto: Hans Otto Bordvik
Foto: Hans Otto Bordvik

Søknadsfristen for å sende inn sin tale til Barnas Tale er fredag 14. oktober. Til nå er det få taler som har kommet inn fra Vestfold og Telemark. UNICEF Norge håper flere barn og unge vil gripe denne viktige sjansen.

─ Barnas Tale er et viktig tiltak for at norske barn og unge skal bli hørt, og ikke minst en fantastisk mulighet for den som blir valgt ut til å tale på vegne av alle barn og unge i Norge. Å få dele sine synspunkter og tanker om viktige temaer før Kongen og Statsministeren på Nyttårsaften er ærefullt og en unik sjanse, sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge.

Super-Selma blir programleder

Alle under 18 år kan sende inn sin tale med et tema de brenner for. En egen komité velger talen som skal representere barn og unges stemme i år og talen spilles inn i Rikssalen på Eidsvoll, og blir vist på NRK1. Programmet skal i år ledes av NRK-profilen Selma Ibrahim, som de aller fleste norske barn og foreldre kjenner godt fra før. I tillegg til talen, har programmet en lang rekke innslag med uttalelser fra en rekke samfunnstopper. I fjor deltok blant annet Statsminister Jonas Gahr Støre, samt Klima og Miljøminister Espen Barth Eide i programmet.

─ Vi håper flere barn og skoler vil engasjere seg, og sende inn sin tale før fristen. Det er både gøy og lærerikt, og det er viktig at vi gir barna muligheten til å delta i samfunnsdebatten med sine meninger. Det er vi ikke alltid så flinke til, og derfor er Barnas Tale så viktig, sier generalsekretær Camilla Viken i UNICEF Norge.

Slik sender du inn ditt bidrag

1. Velg et tema du brenner for. Voksne kan hjelpe til med å skrive, filme og sende inn videoen, men skal ikke påvirke dine meninger eller temaet du velger å snakke om i talen.

2. Du kan selv velge form og innhold på talen. Du står også fritt til å velge lengde selv, men vi anbefaler at talen ikke er lenger enn 3-5 minutter.

3. Send videoen, kontaktinfo og skriftlig godkjennelse for visning av videoen fra foresatte til e-post: barnastale@nordicscreens.no.

Videofiler er ofte ganske store, så det anbefales å sende via fildelingstjenester, som for eksempel WeTransfer.

Frist: 14.oktober 2022

For mer informasjon om barnas tale:  https://www.unicef.no/vart-arbeid/norge/oppvekst/barnas-tale

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Hans Otto Bordvik
Foto: Hans Otto Bordvik
Last ned bilde

Om UNICEF Norge

UNICEF Norge
UNICEF Norge
Sandakerveien 130
0484 Oslo

241 45 100https://www.unicef.no/

Følg pressemeldinger fra UNICEF Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UNICEF Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UNICEF Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom