If advarer om bilfester for mus

I løpet av noen få måneder høsten og vinteren 2020-2021 fikk forsikringsselskapet If inn nesten 270 museskader til på biler, bobiler og campingvogner. Skadene utgjorde ødeleggelser for rundt sju millioner kroner. Da var det såkalt museår.
– Hvis ingen går i fella, men passer seg for den, kan det bli millionskader denne vinteren igjen, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.
Selv om det ikke er museår i år, venter selskapet at mange også denne vintersesongen får ramponert bil, bobil eller campingvogn av ubudne, små gjester.
– Vi har allerede begynt å få inn museskader i høst, siden musene nå trekker inn. Selv om det nok ikke vil bli like voldsomt som i et museår, bør bileiere ta forholdsregler for å unngå gnageskader på slikt som seter, ledningsisolasjon og vitale deler på bilen, sier Clementz.
Skader kan gjøre bilen farlig
Hvis det oppstår kortslutning på grunn av musegnafsing, kan det i verste fall gjøre bilen trafikkfarlig, understreker han.
– Du bør fjerne alt som kan være mat for mus. Rydd bilen godt for sjokolade, nøtter og eventuelle matrester. Støvsug gjerne kupeen for å fjerne smuler. Du får mange gode tips i «Musevisa» om hva som er festmat for mus, så litt tralling på denne sangen kan gi nyttig inspirasjon, sier Clementz.
– Vattdotter, henslengt polergarn og poser med filler er koselige steder for mus å være. Så de bør du rydde bort. Legg gjerne slikt oppi metallbokser, slik at mus ikke har enkel tilgang, sier kommunikasjonssjefen i If.
Lurt med tilsyn
Han anbefaler også å sjekke bilen, bobilen og campingvogna jevnlig for ubudne gjester.
– Særlig hvis du har bobil og campingvogn på lagring, er det det viktig at du er innom med jevne mellomrom for å sjekke. Er det utagerende festing blant mus i campingvogna over lang tid, kan det virkelig bli store skader, sier Clementz.
– Det er selvsagt også lurt å sette ut noen musefeller her og der, sier han.
Nøkkelord
Kontakter
Sigmund ClementzKommunikasjonssjef
Tel:+47 982 49 805sigmund.clementz@if.noBilder






Om If
If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 7 900 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.
Følg pressemeldinger fra If
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra If på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra If
Undersøkelse: Småbedriftene er dårlig rustet mot cybertrusler24.4.2025 07:32:16 CEST | Pressemelding
32 prosent av norske småbedrifter ser på cyberangrep som en av de største truslene mot seg. Likevel har 37 prosent ikke styrket IT-sikkerheten de siste to år.
Hyttefolk kommer til innbrudd og vannskader i påsken10.4.2025 07:33:30 CEST | Pressemelding
Ødeleggelser fra frost og innbruddd er det første som møter mange på hytta i påsken, ifølge forsikringsselskapet If.
Forbudt tvillingkjøring kan gi millionregning3.4.2025 07:01:04 CEST | Pressemelding
Forbudet mot flere personer på samme elsparkesykkel brytes av mange, ifølge forsikringsselskapet If. Skjer en alvorlig ulykke kan du som fører kreves for millionbeløp.
Ny kartlegging av hvor godt kommuner er rustet for ekstremvær24.3.2025 08:03:17 CET | Pressemelding
Alle norske kommuner får nå nye spørsmål om hvor rustet de er til å takle ekstreme værhendelser og klimarisiko. Det er fjerde gang CICERO Senter for klimaforskning og forsikringsselskapet If gjennomfører kartleggingen.
Heathrow: Dette dekker reiseforsikring og ikke21.3.2025 09:52:01 CET | Pressemelding
Fredag innstilles flere flygninger mellom Gardermoen og Heathrow nær London. Den store flyplassen er rammet av strømbrudd. Slik forholder du deg som flypassasjer.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom