NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

- Vi er sjokkerte over IT-kutt

Del
Tildelte studieplasser til IT fases ut, og det kommer ikke nye i regjeringens budsjettforslag. Derfor reagerer NITO Studentene kraftig på dette.
Helene Gundersen, studentleder i NITO.
Helene Gundersen, studentleder i NITO.

Totalt skal 4000 studieplasser fases ut og mange av disse rammer IT- og teknologiutdanningene.

- Vi er sjokkerte over at regjeringen kutter i studieplasser. Dette er kompetanse arbeidslivet skriker etter og som er avgjørende for å utvikle framtidas tjenester, sier NITOs studentleder Helene Gundersen.

Næringslivet skriker etter IT-kompetanse

Virksomhetene strever med å få tak i riktig IT-kompetanse, og det anslås at Norge i 2030 vil mangle hele 40.000 personer med IT-kompetanse, viser en rapport av Samfunnsøkonomisk analyse.

- Dersom vi skal klare det grønne skiftet og få løst viktige oppgaver i samfunnet, er vi avhengige av mange flere teknologer og ingeniører. De unge er framtida, forteller Gundersen.

Dårlig finansiering

NITO Studentene har i mange år jobbet for å forbedre finansieringen av ingeniør- og teknologiutdanningene.

Studentlederen er skuffet over regjeringens prioriteringer i årets budsjett.

- Nå kutter regjeringen i studieplassene i tillegg til at de ikke satser på kvalitet og relevans. Vi vet det er et stort behov for dyktige ingeniører og teknologer med framtidsrettet kompetanse. Ingeniørutdanningen har vært underfinansiert over lang tid, og det kan dokumenteres, avslutter hun.

NITO Studentene er studentorganisasjonen for master- og bachelorstudenter innen ingeniør- og teknologifag. NITO har 13.000 studentmedlemmer og er representert på 24 studiesteder over hele landet.

Kontakter

Bilder

Helene Gundersen, studentleder i NITO.
Helene Gundersen, studentleder i NITO.
Last ned bilde

Om NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon
NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad med over 106.000 medlemmer.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye