Norsk Osteopatforbund

Norsk gull i sykkel-VM med osteopat Henrik Askjem i teamet

Del
Henrik Askjem er hjemme i Norge etter og ha vært med sykkellandslaget til VM i Wollongong, Australia. Det endte med hele tre norske medaljer – to gull og en bronsje. En strålende fornøyd Henrik forteller om travle dager under mesterskapet.
Foto: Harry Talbot
Foto: Harry Talbot

Hektiste dager

– Det er hektiske dager. Vi må sørge for at utøverne har det de trenger av drikke og ernæring, i tillegg til ting som klesvask og annen logistikk. Dette må være i orden slik at utøverne skal ha nødvendig ro til å prestere maksimalt. Det blir også en del fysikalsk behandling – før og etter både trening og ritt. Vi følger løperne under ritt og står klare i målsonen med næring slik at de kan starte restitusjonsprosessen raskest mulig, sier Askjem.

Han beskriver også et verdifullt samarbeid mellom helseprofesjoner fra flere land.

– Det var litt spesielt i år, da vi samarbeidet med helsepersonell fra andre land, blant annet Australia og Danmark. Det var både osteopater, leger, fysioterapeuter og massører. Vi var heldige i år som holdt oss unna både sykdom og skader. Noen småkjenninger er det alltid, men det er en del av toppidretten.

Foto: Harry Talbot

Kontakter

Bilder

Foto: Harry Talbot
Foto: Harry Talbot
Last ned bilde

Om Norsk Osteopatforbund

Norsk Osteopatforbund
Norsk Osteopatforbund
Orkdalsveien 67
7300 Orkanger

Norsk Osteopatforbund arbeider for å sikre våre medlemmers faglige og politiske interesser. Vi jobber for å styrke osteopatiens posisjon i Norge og internasjonalt, gjennom høy faglig- og yrkesetisk standard. Vi skal utover dette fremme kvalitet i osteopatiutdanningen, samt utvikle faget slik at vi til enhver tid fremmer god folkehelse, og dermed bidra til å løse befolkningens muskel- og skjelettlidelser. Osteopater er autorisert helsepersonell. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Osteopatforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Osteopatforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Osteopatforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom