Norges idrettshøgskole

Skadefri-klubbkveld: Tilbud til alle klubber og idrettslag i Norge

Del
Det er ikke gøy å være skadet. Tren smartere, -og halver risikoen for idrettsskader! Færre skader betyr mer idrettsglede og bedre prestasjon.

Skadefri-teamet ved Senter for idrettsskadeforskning har over tid utviklet et klubbkveldkonsept som nå tilbys gratis til alle klubber og idrettslag i hele Norge gjennom et nettverk av spesialutdannede Skadefri-ambassadører.

Klubbkveldene varer i ca. to timer og inneholder både teori og praksis. Hensikten er å utdanne både klubbledelse, trenere, utøvere og foreldre, slik at egne utøvere i størst mulig grad unngår skader, fortsetter å være aktive og motiverte og kan prestere på ønsket nivå over lang tid.

Teori som diskuteres i kurset er vekst og utvikling hos ungdomsutøvere, totalbelastning og belastningsstyring, kort om vanlige idrettsskader, samt enkel behandling av idrettsskader. Deretter legges det opp til praktisk trening for å lære hvordan den enkelte klubb best kan drive skadeforebyggende trening med sine utøvere.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges idrettshøgskole

Norges idrettshøgskole
Norges idrettshøgskole
Postboks 4014 Ullevål stadion
0806 Oslo

+47 23 26 20 00http://nih.no

Senter for idrettsskadeforskning ble etablert ved Norges idrettshøgskole (NIH) i mai 2000. Formålet er å forebygge skader og andre helseproblemer i idrett gjennom et langsiktig forskningsprogram med fokus på risikofaktorer, skademekanismer og skadeforebyggende tiltak. Over 40 forskere er tilknyttet senteret som samarbeider tett med både Olympiatoppen, toppidrettsutøvere, breddeidrettsmiljøer og andre forskningsmiljøer over hele verden. Senteret er verdensledende innen forskning på idrettsskader.

Skadefri-teamet jobber med forskningsformidling og dokumentasjon på idrettsskader verden rundt. Det hjelper ikke med all verdens kunnskap dersom den ikke praktiseres og faktisk bidrar til at færre får idrettsskader. Et viktig mål er derfor er å gjøre kunnskap om skadeforebygging kjent gjennom digitale verktøy, trenerutdanning, undervisningsopplegg for toppidrettskoler og ved å arrangere klubbkvelder for klubber og idrettslag i hele landet.

Skadefri er et forskningsbasert verktøy med skadeforebyggende og prestasjonsfremmende øvelser på nettsiden skadefri.no og i appen Skadefri (lastes ned fra App Store eller Google Play). Skadefri er utviklet for at trenere og utøvere skal lære de mest effektive rutinene for å unngå skader og få en optimal utvikling i sin idrett.


Nettsiden og appen er utviklet av Senter for idrettsskadeforskning ved NIH, i samarbeid med Den internasjonale olympiske komité (IOC), Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, Olympiatoppen (OLT) og aktuelle særforbund. Her finnes prestasjonsfremmende øvelser for hele 57 ulike idretter og rettet mot 11 utvalgte kroppsdeler. Øvelsene er utviklet for å forhindre skulder-, rygg-, lyske-, hamstrings-, kne-, -ankel og -fingerskader.

Alle øvelser presenteres med videoer sammen med korte beskrivelser av hvordan de utføres riktig. Øvelsene vises med variasjoner, samt med tre ulike nivåer. Øvelsene er laget for å kunne gjøres med et minimum av utstyr og på en trygg og enkel måte.

I appen kan favorittøvelser kombineres på tvers av idretter og nivå, og egne treningsprogrammer kan enkelt deles med andre (trenere og utøvere/lagkamerater, venner, familie og helsepersonell). Det er også mulighet til å laste ned øvelsene og ha tilgang offline.

Følg pressemeldinger fra Norges idrettshøgskole

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettshøgskole på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges idrettshøgskole

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom