Norgesmesteren i “Sunn mat i farta” er kåret

Troms og Finnmark gikk av med seieren
Det var Patricias gatekjøkken i Bardu som ble kåret til årets Norgesmester.
De vant årets konkurranse med menyen; «Sunnere barnemeny - for småfolk i farta». Menyen bestod av fiskeburger i grovt pitabrød, sprøbakte grønnsaker, dippbeger, og fruktbeger.
Rødseth påpeker at Patricias gatekjøkken er i en klasse for seg selv når det gjelder økning i mersalg av det vi bør spise mer av, altså grønnsaker, frukt, grove kornprodukter og sjømat.
– Patricias gatekjøkken har svært gode verdier. Verdier som gjenspeiler matglede for alle aldre med fantastiske råvarer og har også en sans for økonomi. At barn ikke spiser fisk er en myte. Når fisk og sunn mat serveres til barn på en morsom måte blir maten spist. Tang og tare er en viktig del av fremtiden og måten Patricias gatekjøkken integrerer det i maten til de unge som skal forvalte matkulturen vår i fremtiden er rett og slett imponerende, sier Rødseth. Han får støtte av resten av juryen som består av Kjetil Dale Aas i Baker- og Konditorbransjens Landsforening og Trude H. Nordli i Sjømat Norge.
2.plass til utsalgssteder med menyen: “Sunnere barnemeny - for småfolk i farta”
2. plassen ble delt mellom fire serveringssteder som også hadde «Sunnere barnemeny - for småfolk i farta» på sin meny i sommer.
De fire er;
- Go2Grill Sosialkontoret, Ballangen
- Go2Grill Bjørns Gatekjøkken, Holmestrand
- Go2Grill Rich Bar, Sarpsborg
- Go2Grill Fortauskafeen, Bardufoss
Sandra Børresen er konsept- og markedsansvarlig i Systemkjøp AS som er konsepteier av Go2Grill og er svært fornøyd med å kunne fronte med seier i årets konkurranse;
– Det er kjempestas at vår kampanje for sunnere alternativer til barn blir lagt merke til. Det har vært viktig for oss å kunne tilby fristende og sunne alternativer til barn som er på farta.
3.plass til Kaikanten Street Food i Stavern
–Kaikanten Street Food deltok med sin bestselgende fiskerett som solgte mest av alle som var med i konkurransen, nemlig nesten 10 000 porsjoner i løpet av konkurranseperioden. Retten, “Duo Taco” besto av ceviche av hvitfisk, sort bønnetaco og salat, servert i lefser, forteller Rødseth.
Arrangørene av konkurransen er Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), Norges Frukt- og Grønnsaksgrossisters Forbund, Sjømat Norge og Baker- og Konditorbransjens Landsforening.
– Vi gratulerer alle vinnerne, som bidrar til at det blir lettere å velge sunnere for folk på farta, sier prosjektmedarbeider Toril Gulbrandsen i OFG.
Om konkurransen
Konkurransen NM Sunn Mat i farta skal gjøre det lettere for forbrukere å velge sunnere alternativer når de er på «farta». Utsalgssteder deltok med en rett som inkluderer det Helsedirektoratet anbefaler at vi skal spise #MerAv, nemlig frukt/grønt, grove kornprodukter og fisk/fiskeprodukter/skalldyr. Konkurransen har pågått i skoleferien, hvor folk er mer på farta enn vanlig.
Nøkkelord
Kontakter
Silje Thoresen TandbergLeder merkevarebygging
Tel:901 75 311silje.thoresen.tandberg@frukt.noToril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder



Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
«5 om dagen»-barnehager gir barna mer frukt og grønt29.8.2025 08:11:36 CEST | Pressemelding
Ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser markant forbedring de siste ni årene.
Dårligere matpakker når barna blir eldre – grønt faller bort og lyst brød tar over20.8.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
En fersk undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser tydelige forskjeller i hva barn får med seg i matpakken – avhengig av alder. Mens barneskoleelever (5–12 år) i stor grad får med seg frukt, grønnsaker og grove brødvarer, blir matpakkene både enklere og mindre næringsrike når barna blir tenåringer.
Altfor mange barn får energibar i matpakken – burde vært mer frukt og grønt11.8.2025 10:30:12 CEST | Pressemelding
Én av fire barn i alderen 11–12 år får med seg energibar i skolesekken. Samtidig mangler mange noe av det aller viktigste: frukt og grønnsaker. Over halvparten av elever mellom 11-16 år får ikke med frukt eller bær, og over 70 prosent mangler grønnsaker eller salat.
7 av 10 barnehageansatte rapporterer om klemmeposer i matpakkene8.8.2025 13:44:56 CEST | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at 72 % av barnehageansatte sier de ser klemmeposer i barnas matbokser (1). Søte klemmeposer hører ikke hjemme i matboksen, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Ligger an til rekordår for norske epler29.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
De siste fruktprognosene fra Grøntprodusentenes samarbeidsråd (GPS) antyder at det kan høstes rekordmye epler i år. Det lover godt for alle som ønsker å nyte norske epler langt utover høsten – og kanskje helt til påske.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom