Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstan lanserer visum og oppholdstillatelse for verdifull kompetanse

Del
Kasakhstan vil lansere nye visum- og oppholdstillatelsestyper (visum for verdifull kompetanse og visum til vitenskap og utdanning) som en del av landets nye migrasjonspolitiske konsept som er utviklet av Departementet for arbeid og sosial beskyttelse av befolkningen.
Tiltakene kommer etter initiativ fra Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokayev. I talen om nasjonens tilstand 1. september 2022 omtalte presidenten behovet for å øke migrasjonspolitikkens effektivitet og skape forhold for å tiltrekke utenlandske spesialister til landet for å fasilitere overføring av kunnskap og ferdigheter.
Det vil innføres visum og oppholdstillatelse for verdifull kompetanse som sikter på å tiltrekke 100 fremtredende utenlandske spesialister i områder med betydelig behov for kvalifisert arbeidskraft i Kasakhstan.
Videre foreslås det lansering av visum til vitenskap og utdanning med gyldighet på inntil ti år med mulighet for å få kasakhstansk permanent oppholdstillatelse eller statsborgerskap. Dette vil stimulere innvandring med utdanningsformål som involverer ledende utenlandske læresteder og innføring av fellesgrader.
Utenlandske investorer med investering på 300 000 dollar i Kasakhstans økonomi vil få rett på en tiårs oppholdstillatelse. Nye tiltak sikrer også utenlandske investorers mulighet til å registrere en virksomhet, eie fast eiendom og utføre transaksjoner.

Nøkkelord

Bilder

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
St. Olavs gate 21 B
0165 Oslo

+4722420640http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Smirres hjemsted Burabay åpner vintersesongen29.12.2023 11:35:47 CET | Pressemelding

Burabay nasjonalpark startet vintersesongen med en festlig konsert på opplevelsesparken Kasakhstans Lappland 17. Desember 2023. Burabay er kjent for sin fantastiske natur som er preget av tette skoger og uberørte innsjøer, noe som tiltrekker tusenvis av turister hvert år. Vintersesongen forsterker regionens sjarm og forvandler den til et eventyrland. Det er ikke overraskende at det er her 1994 Lillehammer OL-mester Vladimir "Smirre" Smirnov er født og oppvokst.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye