Volkswagen

ID.XTREME:Helelektrisk offroad fra Volkswagen

Del
Volkswagen har utviklet den elektriske offroad-konseptbilen ID.XTREME. SUV-en har solide terrengegenskaper, 378 hestekrefter og trekk på alle hjulene.

Volkswagen viser nå frem konseptbilen ID.XTREME.Det er en stilig offroad-versjon av ID.4 GTX 4MOTION. 

- Vår elbilplattform, MEB, har et enormt teknisk potensial. For mange av våre kunder er bilen mye mer enn bare et transportmiddel. Med ID. XTREME, løfter vi den elektriske mobiliteten til et nytt ytelsesnivå, forteller Silke Bagschik, som er ansvarlig for ID.-porteføljen i Volkswagen.

Konseptbilen er utviklet av teamet til Andreas Reckewerth ved Volkswagens utviklingsavdeling. 

Resultatet er et unikt terrengkjøretøy som imponerer med robust utseende og enestående kraft. Bilen har hele 387 hestekrefter. 

Utvendig fremstår ID.XTREME som en terrengbil, med 18-tommers offroadfelger,og 50 mm brede skjermer over hjulene, som gir den et tydelig offroad-utseende. Takstativet har fått LED-lykter, og med det helt lukkede understellet av aluminium fremstår bilen som en tøff elbil med trekk på alle fire hjul, som enkelt kan ta seg frem utenfor asfalterte veier.   

Også lydmessig har ID. XTREME noe unikt å by på. Den spesielle kjørelyden, som er utviklet i samarbeid med Volkswagen Design, kommer via en lydgenerator i hjulhuset. Innvendig i konseptbilen finner vi en rekke detaljer,nye seter, og flere elementer i en sporty oransjefarge. 

Volkswagen jobber aktivt og bevisst med å redusere klimaavtrykket fra bilproduksjonen. Derfor har testbilen blitt utstyr med et brukt batteri på 77 kWh (netto) hentet fra en tidligere testbil. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.vw.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg pressemeldinger fra Volkswagen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Volkswagen

ID.7 Tourer: Nytt navn og nye bilder av Volkswagens elektriske stasjonsvogn30.10.2023 11:06:54 CET | Pressemelding

Volkswagens første elektriske stasjonsvogn får navnet ID.7 Tourer ID.7 Tourer kombinerer stor plass med effektivitet og lang rekkevidde Modellen lanseres i Europa til neste år – samme år som Volkswagen personbil i Norge blir fullelektriske De første bildene av Volkswagens fortsatt lett kamuflerte stasjonsvognutgave av ID.7 blir nå offentliggjort, sammen med modellens nye navn. Volkswagen ID.7 Tourer treffer norske veier i 2024.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom