Story House Egmont

Ordbok til ungdom – brutal og nødvendig!

Del
Selvmord tar nå flere liv blant unge i Norden enn trafikkulykker, overdoser og kreft. Annenhver dag mister vi et ungt menneske til selvmord i Norge. Tre av fire unge som tar livet sitt, er gutter.
Foto: Michael Schult Ulriksen
Foto: Michael Schult Ulriksen

Ingeborg Senneset har skrevet boken «Ordbok for overlevelse». Bokens hensikt er å forberede unge på voksenlivet og overleve. En bok på liv og død. Den er å anse som et samfunnsoppdrag, der vi gir barn og unge et verktøy for å håndtere ungdomstiden og for å holde ut.

-Om bare én ung person klarer å vente bare litt, litt til, med destruktive eller dødelige løsninger på problemene sine, har boken fylt et skrikende samfunnsbehov, sier Senneset.

Boken er primært til ungdom, men den er også like mye til foreldre, skoleverket, helsetjenesten – og alle som er i kontakt med ungdom, slik at de bedre kan sette seg inn i en ungdoms tilværelse, for å kunne møte dem der de er, med sine utfordringer. 

 -Nå når jeg er voksen så skulle jeg ønske jeg kunne snakke til barnet og ungdommen i meg. Se det lille barnet i øynene og si noe realistisk om det mørket jeg skulle gjennom, med traumer, selvskading, spiseforstyrrelser og angst. Men også si at dette skal du gjennom og du skal holde ut. Du må det. For det kommer til å bli bra. Det skulle jeg visst før, sier Senneset.

Boken rommer også temaer som sex, konspirasjonsteorier, fillers i leppene, rasisme, lhbtiq+ og løgner. Ingeborg gir leseren sine usminkede, fortrolige råd, og man får ta del i hennes tvil. Det er en intim og brennende bok om å holde ut, finne sin plass og sette grenser. Det øver Ingeborg på selv.

 -Jeg skulle visst så mye mer om hva som er normalt og ikke, jeg skulle hatt et språk. En ordbok om både lort og lykke. Det skal denne boken være. Brutal og nødvendig. Kun fakta, ingen fiksjon. Men heller ikke et informasjonshefte. Selv er jeg fortsatt ikke frisk. Men jeg gjør friske ting. Det kan flere, mange, mange flere, om de bare får - og gir seg selv – sjansen, avslutter Senneset.

Om «Ordbok for overlevelse»:

Denne ordboken er livsviktig. Den er en overlevelsesguide, et A–Å om hva som kan vente på ferden fra ungdom til voksen. IngeborgSenneset deler brutalt ærlig om angst, skam og tilhørighet. Her forteller hun om ting hun aldri har turt å si høyt før. Du får hennes usminkede, fortrolige råd. 

«Ordbok for overlevelse» er en intim og brennende bok om å holde ut, finne sin plass og sette grenser for seg selv. Senneset er hverken frisk eller perfekt, men hun er på vei og hun øver. Med boken kan dere øve sammen. Den er en alfabetisk guide til det å være ung og overleve, illustrert av Christian Bloom.

Om Ingeborg Senneset:

Ingeborg Senneset er åpen om et liv med anoreksi og tre år som psykiatrisk pasient, men er i dag utdannet sykepleier, jobber som journalist og foredragsholder, og er jevnlig i TV, radio og podcaster som samfunnsdebattant. Hun fikk Årets gullpenn under Vixen Awards 2020, NTBs språkpris i 2021 og Årets Mensapris i 2022.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Michael Schult Ulriksen
Foto: Michael Schult Ulriksen
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

Egmont inngår avtale med Axpo og Soltech Energy Solutions om solcellepark i Sverige8.12.2023 10:00:00 CET | Pressemelding

Byggingen av en ny solcellepark i Sør-Sverige er resultatet av et unikt samarbeid mellom mediekonsernet Egmont, energiselskapet Axpo, og solenergiselskapet Soltech Energy Solutions. Denne parken vil dekke halvparten av Egmonts strømforbruk i Norge og Sverige ved bruk av fornybar energi. En annen solcellepark i Danmark, som har vært i drift siden sommeren 2023, dekker allerede nesten hele Egmonts danske strømforbruk.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom