Sommerro

Fullt tak på Sommerro

Del
Torsdag 1. september åpnet Frida Ronges TAK Oslo, på toppen av Sommerro, søsterrestauranten til populære TAK i Stockholm. Første helgen var Oslo-restauranten fullbooket, og resten av høsten fylles opp i rekordtid. Oslofolk strømmer til for norsk sjømat med japansk vri.
Utsikt fra TAK Oslo. Foto: Lars Petter Pettersen
Utsikt fra TAK Oslo. Foto: Lars Petter Pettersen

– Det er alltid spennende å starte en ny restaurant, og desto mer gøy å se at lokalene fylles til randen og gjestene er storfornøyde. Tilbakemeldingene i restauranten og på sosiale medier har vært overveldende. Vi har fått ekstremt dyktige ansatte i Oslo, med støtte fra teamet i Stockholm. Nå gleder vi oss bare til fortsettelsen, sier Frida Ronge, gründer og kreativ leder for TAK Stockholm og Oslo.

Frida Ronge åpnet TAK Stockholm i 2017, til stående applaus blant svenske matanmeldere. Restauranten ble på kort tid et svært populært spise- og møtested for stockholmere, og Ronge er blitt kjent i hele Sverige for sin kreative miks av nordiske råvarer og tradisjonelle japanske teknikker, og for sitt engasjement for bærekraftig sjømat. 

TAK Oslo har totalt 90 sitteplasser, i det runde tilbygget på toppen av Sommerro, med 360-graders utsikt over hele Oslo. I tilknytning til restauranten er også Izakaya, med bar, småretter og servering på takterrassen. I arbeidet med TAK Oslo, har Ronge lagt stor vekt på å finne frem til norske råvarer og utvikle lokale signaturretter. 

– Jeg har elsket å reise rundt i Norge for å bli kjent med produsenter og eksperimentere med de fantastiske råvarene som finnes her. Derfor er det ekstra gøy å se hvordan gjestene oppdager og omfavner nye smaker. Noen safer med norsk laks, men mange har blitt både overrasket og begeistret for den helt spesielle boknafisken, sier Ronge.

TAK Oslos boknafisk sashimi er laget av tradisjonell halvtørket torskeloin, servert med norske poteter, brunt smør med soya og pepperrot. Blant TAK Oslos lokale signaturretter er også en helt spesiell arktisk misosuppe. Ronge har byttet ut den tradisjonelle japanske bonito-fisken med en buljong laget på tørket tørrfisk-skinn, og smaksatt suppen med butare fra Lofoten Seaweed. 

TAK Oslo serverer norsk laks gravet på tradisjonelt japansk vis i en marinade på soya og mirrin, en sukkerlake med litt alkohol. Klassikeren Skagen-toast på smørstekt brød er smaksatt japansk yuzu kosho. Sushien på TAK Oslo vil være sesongbasert, med en kombinasjon av skog og hav i ulike varianter. I høst serveres norimaki med stekte kantareller, fritert kål og gresskar, og temaki sushi, som gjestene selv ruller ved bordet, med fritert norsk torsk, grønnsaker og tilbehør. Til desserten har Ronge hentet frem karamellsmaken i den norske brunosten i en shoux, en fransk kake, servert med karamellsaus og fløteis. 

– Vi har også hatt gjester som påstår de ikke liker brunost på brødskiva, men som har elsket vår dessert. Den er utrolig gøy at den desserten er blitt en umiddelbar favoritt blant mange allerede først helg, sier Ronge. 

Om kort tid trekker Ronge seg tilbake til mammapermisjon i Drøbak. Da tar kjøkkensjef Attila Havas over ansvaret for TAK Oslo. Han kommer fra the Well og Nodee Sky og har i over 20 år som profesjonell kokk fordypet seg i det asiatiske kjøkkenet. Havas har vært tett involvert i hele prosessen med å utvikle rettene for TAK Oslo. 

– Attila er sjefen på plass. Vi har jobbet utrolig godt og tett sammen i utviklingen, og har sammen tatt frem ulike rettene for Oslo på kjøkkenet i Stockholm. Attila vil også ha ansvaret for å videreutvikle konseptet i Oslo utover høsten og vinteren. Jeg vil fortsette å følge TAK Oslo tett fra Drøbak, men kunne ikke hatt en bedre mann til å ta hånd om konseptet og gjestene, avslutter Ronge. 

Gjester som ønsker en smak av TAK Oslo denne høsten, bør skynde seg med å bestille bord. De 90 plassene fylles raskt med små og store selskaper til små og store anledninger. Det er drop-in muligheter i Izakaya bar og restaurant hver dag, for drinker og enklere småretter.  

Kontakter

Bilder

Utsikt fra TAK Oslo. Foto: Lars Petter Pettersen
Utsikt fra TAK Oslo. Foto: Lars Petter Pettersen
Last ned bilde
Fasade på TAK Oslo. Foto: Lars Petter Pettersen
Fasade på TAK Oslo. Foto: Lars Petter Pettersen
Last ned bilde
Ute på TAK Oslo. Foto: Lars Petter Pettersen
Ute på TAK Oslo. Foto: Lars Petter Pettersen
Last ned bilde
Østers på TAK Oslo. Foto: Lars Petter Pettersen
Østers på TAK Oslo. Foto: Lars Petter Pettersen
Last ned bilde
TAK og Izakaya. Foto: Lars Petter Pettersen
TAK og Izakaya. Foto: Lars Petter Pettersen
Last ned bilde
Frida Ronge. Foto: Lars Petter Pettersen
Frida Ronge. Foto: Lars Petter Pettersen
Last ned bilde
Frida Ronge og Attila Havas. Foto: Lars Petter Pettersen
Frida Ronge og Attila Havas. Foto: Lars Petter Pettersen
Last ned bilde
Attila Havas. Foto: Lars Petter Pettersen
Attila Havas. Foto: Lars Petter Pettersen
Last ned bilde

Dokumenter

Om Sommerro

Sommerro
SommerroAdresse: Sommerrogaten 1, Oslo | Telefon: +47 480 98 814 | Nettside: www.sommerrohouse.com | Antall rom: 231 | Antall restauranter og barer: 7 | Originalarkitekter: Andreas Bjercke og Georg Eliassen | Arkitekter: LPO Arkitekter | Interiørdesignere: GRECODECO | Eiere: Aspelin Ramm og Strawberry Brothers | Driftere: Nordic Hotels & Resorts | Administrerende Direktør: Jarle Moen (tidligere direktør for THE THIEF)

Følg pressemeldinger fra Sommerro

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sommerro på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sommerro

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye