Fullt tak på Sommerro
– Det er alltid spennende å starte en ny restaurant, og desto mer gøy å se at lokalene fylles til randen og gjestene er storfornøyde. Tilbakemeldingene i restauranten og på sosiale medier har vært overveldende. Vi har fått ekstremt dyktige ansatte i Oslo, med støtte fra teamet i Stockholm. Nå gleder vi oss bare til fortsettelsen, sier Frida Ronge, gründer og kreativ leder for TAK Stockholm og Oslo.
Frida Ronge åpnet TAK Stockholm i 2017, til stående applaus blant svenske matanmeldere. Restauranten ble på kort tid et svært populært spise- og møtested for stockholmere, og Ronge er blitt kjent i hele Sverige for sin kreative miks av nordiske råvarer og tradisjonelle japanske teknikker, og for sitt engasjement for bærekraftig sjømat.
TAK Oslo har totalt 90 sitteplasser, i det runde tilbygget på toppen av Sommerro, med 360-graders utsikt over hele Oslo. I tilknytning til restauranten er også Izakaya, med bar, småretter og servering på takterrassen. I arbeidet med TAK Oslo, har Ronge lagt stor vekt på å finne frem til norske råvarer og utvikle lokale signaturretter.
– Jeg har elsket å reise rundt i Norge for å bli kjent med produsenter og eksperimentere med de fantastiske råvarene som finnes her. Derfor er det ekstra gøy å se hvordan gjestene oppdager og omfavner nye smaker. Noen safer med norsk laks, men mange har blitt både overrasket og begeistret for den helt spesielle boknafisken, sier Ronge.
TAK Oslos boknafisk sashimi er laget av tradisjonell halvtørket torskeloin, servert med norske poteter, brunt smør med soya og pepperrot. Blant TAK Oslos lokale signaturretter er også en helt spesiell arktisk misosuppe. Ronge har byttet ut den tradisjonelle japanske bonito-fisken med en buljong laget på tørket tørrfisk-skinn, og smaksatt suppen med butare fra Lofoten Seaweed.
TAK Oslo serverer norsk laks gravet på tradisjonelt japansk vis i en marinade på soya og mirrin, en sukkerlake med litt alkohol. Klassikeren Skagen-toast på smørstekt brød er smaksatt japansk yuzu kosho. Sushien på TAK Oslo vil være sesongbasert, med en kombinasjon av skog og hav i ulike varianter. I høst serveres norimaki med stekte kantareller, fritert kål og gresskar, og temaki sushi, som gjestene selv ruller ved bordet, med fritert norsk torsk, grønnsaker og tilbehør. Til desserten har Ronge hentet frem karamellsmaken i den norske brunosten i en shoux, en fransk kake, servert med karamellsaus og fløteis.
– Vi har også hatt gjester som påstår de ikke liker brunost på brødskiva, men som har elsket vår dessert. Den er utrolig gøy at den desserten er blitt en umiddelbar favoritt blant mange allerede først helg, sier Ronge.
Om kort tid trekker Ronge seg tilbake til mammapermisjon i Drøbak. Da tar kjøkkensjef Attila Havas over ansvaret for TAK Oslo. Han kommer fra the Well og Nodee Sky og har i over 20 år som profesjonell kokk fordypet seg i det asiatiske kjøkkenet. Havas har vært tett involvert i hele prosessen med å utvikle rettene for TAK Oslo.
– Attila er sjefen på plass. Vi har jobbet utrolig godt og tett sammen i utviklingen, og har sammen tatt frem ulike rettene for Oslo på kjøkkenet i Stockholm. Attila vil også ha ansvaret for å videreutvikle konseptet i Oslo utover høsten og vinteren. Jeg vil fortsette å følge TAK Oslo tett fra Drøbak, men kunne ikke hatt en bedre mann til å ta hånd om konseptet og gjestene, avslutter Ronge.
Gjester som ønsker en smak av TAK Oslo denne høsten, bør skynde seg med å bestille bord. De 90 plassene fylles raskt med små og store selskaper til små og store anledninger. Det er drop-in muligheter i Izakaya bar og restaurant hver dag, for drinker og enklere småretter.
Kontakter
Siri LøiningSommerro
Tel:+47 480 98 814siri.loining@sommerrohouse.comBilder
Dokumenter
Om Sommerro
Adresse: Sommerrogaten 1, Oslo | Telefon: +47 480 98 814 | Nettside: www.sommerrohouse.com | Antall rom: 231 | Antall restauranter og barer: 7 | Originalarkitekter: Andreas Bjercke og Georg Eliassen | Arkitekter: LPO Arkitekter | Interiørdesignere: GRECODECO | Eiere: Aspelin Ramm og Strawberry Brothers | Driftere: Nordic Hotels & Resorts | Administrerende Direktør: Jarle Moen (tidligere direktør for THE THIEF)
Følg pressemeldinger fra Sommerro
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sommerro på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Sommerro
Sommerro avslører en juleutstilling av 60kg sjokolade7.12.2023 11:08:19 CET | Pressemelding
I takt med høytidssesongen som utfolder seg, er Sommerros konditormestere stolte over å presentere hotellets årlige sjokoladedisplay, inspirert av den tidløse norske filmklassikeren "3 nøtter til Askepott" - bestående av 60kg Valhronasjokolade.
Sommerro – Reisen i bokform25.1.2023 14:30:22 CET | Pressemelding
1. september i fjor åpnet huset Sommerro, etter fem års renovering. Det gamle hovedkontoret til Oslo Lysverker har gjenoppstått som prisbelønnet hotell og Oslos nyeste spise- og møtesteder. Nå er historien om hele prosjektet samlet mellom to tykke permer.
Prisdryss til Sommerro17.1.2023 07:55:00 CET | Pressemelding
Til tross for kun å ha vært i drift i knappe fem måneder, har Sommerro rukket å gjøre seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Siden åpningen 1. september 2022 har huset vært så godt som fullbooket, og prisene og utmerkelsene har vært mange. I helgen ble Sommerro kåret til Årets Nye Hotell.
Fullbooket start på Sommerro21.12.2022 07:45:00 CET | Pressemelding
Sommerro åpnet med et smell 1. september. Siden har husets mange spisesteder, møtesteder og hotellrom vært så godt som fullbooket, med en månedlig omsetning på over 30 millioner kroner netto.
Vestkantbadet gjenoppstår som Oslos største velværesenter14.11.2022 07:50:24 CET | Pressemelding
Frogner, 14.11.22 | Etter fem år med møysommelig restaurering, er det nye, gamle Vestkantbadet endelig klart til å ta imot nye gjester. Det fredede badet er satt tilbake slik det så ut ved åpningen i 1932 og utvidet med helt nye, rikt utstyrte behandlingsrom og treningsfasiliteter. Med totalt 1400 kvadratmeter med helse- og skjønnhetstilbud, blir Vestkantbadet byens største velværesenter.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom