Melk med smak fortsetter suksessen

Halvårstallene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser at norsk melk med smak har økt med hele 27,3 prosent de siste tre årene, som utgjør hele 11,5 prosent av norsk melk totalt. Fra 2019 til i år har melk i denne kategorien pekt seg ut som den store vinneren, og det er flere faktorer som skyldes den merkbare økningen.
Melkeinnovasjon
Salget av smaksatt melk gikk alene opp 13 prosent første halvår i 2022 sammenlignet med første halvår i fjor. Dermed begynner vi å se en langsiktig positiv trend for innovative melkeprodukter tilpasset ulike situasjoner og anledninger. Mesteparten av økningen skyldes at det stadig kommer nye og spennende produkter på markedet, og at folk anerkjenner produkter uten tilsatt sukker som et godt alternativ til mat eller som mellommåltid.
– Sjokolademelk har som yoghurten tidligere fått et ufortjent rykte som «sukkerbombe». Da er det fint å se at disse nye produktene har blitt så populære - spesielt siden de inneholder de samme næringsstoffene som vanlig hvit melk. For alle dem som foretrekker sunn norsk melk er dette en gavepakke av gode smaker og viktige næringsstoffer som kalsium og jod, sier Ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen ved Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
Det er derfor gledelig at innovative melkeprodukter med godt næringsinnhold uten tilsatt sukker i større grad aksepteres på frokostbordet eller som tørstedrikk på farta, sier Glemminge Arnesen.
Volum norsk melk med smak første halvår (sjokolademelk, iskaffe o.l.)
|
2019 |
2020 |
2021 |
2022 |
|
|
Volum i 1000 liter |
18 327 |
17 833 |
20 648 |
23 334 |
Kilde: Melk.no
Nøkkelord
Kontakter
Stine WickmannKommunikasjonsrådgiverMelk.no
Tel:48891999stine@melk.noBilder





Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vår oppgave er å øke kunnskapen om disse matvarene basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Nordmenn elsker julegrøt28.11.2025 08:24:03 CET | Pressemelding
Tre av fire nordmenn spiser julegrøt i løpet av desember – og blant dem under 45 år gjelder dette hele åtte av ti. Det viser en fersk Norstat-undersøkelse utført for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Tallene viser at julegrøt fortsatt er en av de mest populære tradisjonene våre i adventstiden.
Opptur for melk og grove kornprodukter27.11.2025 11:02:55 CET | Pressemelding
Ferske tall fra Helsedirektoratets *Utviklingen i norsk kosthold 2025* viser en positiv utvikling for noen av de viktigste basisvarene i norsk kosthold. Etter flere år med nedgang flater melkeforbruket nå ut, og flere melkeprodukter viser vekst. Samtidig øker sammalt mel (fullkorn) – for første gang siden 2018.
Kvarg vokser 59 % i Q3 – i takt med sterk proteintrend26.11.2025 05:30:00 CET | Pressemelding
Kvarg har gått fra å ligge litt under radaren til å bli en av de tydeligste driverne i ferskostkategorien. Tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) viser at salget økte nesten 60 % i tredje kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor.
Melk i medvind – alle kategorier peker oppover13.11.2025 07:07:00 CET | Pressemelding
Melkesalget økte i tredje kvartal, og alle meierikategorier gikk opp sammenlignet med samme kvartal i 2024. Flere velger igjen melk, og interessen for naturlige og proteinrike produkter holder seg sterk.
Grøtens dag 23. oktober: Unge kvinner spiser mest havregrøt22.10.2025 08:03:38 CEST | Pressemelding
Torsdag 23. oktober markeres Grøtens dag, og havregrøt fortsetter å være nordmenns klare grøtfavoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
