Nå får enda flere lære om inndragning
Manglende inndragning av verdier etter lovbrudd skaper flere problemer:
- Straffedømte får beholde verdier som de nyter godt av etter endt soning.
- Ulovlige virksomheter får beholde utbyttet noe som virker konkurransevridende og ødelegger for lovlige virksomheter
- Straffbart utbytte investeres i ny kriminalitet
- Erstatningsbetalinger i straffesak skyves over på skattebetalerne eller forsikringsselskap
Gjennom nettstudiet «Inndragning og pengespor», som Politihøgskolen tilbyr på nytt våren 2023, blir politiansatte og -studenter bedre rustet til å bekjempe denne typen problemer.
Effektive metoder
Høgskolelektor Inger A. E. Coll ved Politihøgskolen er ansvarlig for studiet.
- Her får du lære effektive metoder for å nullstille kriminaliteten, slik at de som har brutt loven ikke sitter igjen med utbyttet. Videre vil kriminaliteten som ikke hovedsakelig er motivert ut fra profitt, ofte omfatte erstatningskrav til fornærmede eller etterlatte. Her kan også politiet gjøre en forskjell. Dermed har nesten alle straffesaker potensiale for pengesporetterforskning og inndragning. Dette er viktig både forebyggende og allmennpreventivt, sier hun.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
488 87 934
(Åpen hverdager kl. 09 - 15) - ikke SMS
Bilder
Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Verdens første FN-manual for avhør er validert15.11.2023 13:27:14 CET | Pressemelding
Nylig ble verdens første FN manual for avhør validert. Førsteamanuensis ved Politihøgskolen Ivar Fahsing har vært en sentral aktør i arbeidet, som hovedskribent av manualen.
Evaluering av ordningen med radikaliseringskontakter11.10.2023 12:16:19 CEST | Pressemelding
Forskerne Charlotte Tandberg og Jacob Ravndal ved Politihøgskolen har levert en omfattende evalueringsrapport av politiets radikaliseringskontaktordning.
Disputerte om kritisk fengsling10.10.2023 11:06:10 CEST | Pressemelding
Knut Mellingsæter Sørensen ved PHS har disputert med avhandlingen: «Hvem i helvete kommer nå? Kriminalomsorgsarbeid i en ekstraordinær kritisk situasjon». Den var da Anders Behring Breivik ble fengslet få dager etter terrorangrepet 22. juli 2011.
Samhandling i hverdag og krise: Oppdatert program og stream13.9.2023 15:24:52 CEST | Pressemelding
Politihøgskolens forskningskonferanse i Bodø arrangeres 18. og 19 september. Nå er det endelige programmet klart, og det er mulig å følge konferansen via stream.
Dette er årets poenggrenser ved Politihøgskolen24.7.2023 11:00:00 CEST | Pressemelding
Spente søkere over hele landet har nå fått vite om de kom inn på studiet de ønsket seg. 72 prosent av dem som har fått plass ved Politihøgskolen fikk tilbud på sin førsteprioritet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom