Opplysningskontoret for frukt og grønt

Ny konkurranse for kantiner

Del
Hvem blir kåret til Norges sunneste kantine? I dag åpner påmeldingen til NM Sunn Mat i kantina, en ny og viktig konkurranse som skal inspirere og bidra til at det blir lettere for folk å velge sunnere mat når de er i kantina.
Hvem blir kåret til Norges sunneste kantine? I dag åpnes det for påmelding til NM Sunn Mat i kantina.
Hvem blir kåret til Norges sunneste kantine? I dag åpnes det for påmelding til NM Sunn Mat i kantina.

Konkurransen er for de som driver kantinevirksomhet, både kantinekjeder og enkeltstående kantiner.

Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), Sjømat Norge og Norges Frukt- og Grønnsakgrossisters Forbund (NFGF) som står bak konkurransen.

I konkurransen gjelder det å tilby en kombinasjon av varegruppene grove kornprodukter, sjømat og frukt/grønt, altså det vi skal spise #MerAv.

- Det lages opp mot mange millioner måltider i kantiner i Norge hvert år. Det går mye mat i denne sektoren. Målet med konkurransen er å bidra til at det serveres mer frukt og grønt, grove kornprodukter og sjømat til lunsjmåltidet. Dette har en stor betydning for folkehelsa, og det skal bli spennende å se hvem som kan skilte med tittelen Norgesmester i Sunn Mat i kantina, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i OFG, og oppfordrer alle kantiner til å delta. Det er enkelt å melde seg på og vi oppfordrer alle kantiner til å gjøre det, og skilte med at de deltar i konkurransen.

På eget område på frukt.no finnes all informasjon.

Påmelding åpner 1. september. Konkurranseperioden foregår fra 1. oktober til og med 31. desember 2022. Juryen plukker ut 3 finalister som blir invitert til premieutdeling på messen UMAMI på Lillestrøm i februar 2023.

En matglad jury vil vurdere alle bidragene. De vil vurdere maten, vektlegge eksponering, profilering av deltagelsen og salgsøkning av #MerAv i perioden.

Disse er med i juryen:

Kokk og konditor Stian Damstuen, utøver på Baker- og konditorlandslaget. Stian er utdannet kokk og konditor og jobber nå som baker på Kveitemjøl AS.

Kokk Gunnar Jensen, styrer kjøkkenet i Mathallen i Tromsø. Gunnar har blant annet vært coach for juniorlandslaget i OL-Stuttgart 2020, vinner av Det Norske Måltid 2012 og Ingridprisen 2015.

Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen. Iselin jobber i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Hun har en mastergrad i samfunnsernæring og er brennende opptatt av frukt og grønt.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hvem blir kåret til Norges sunneste kantine? I dag åpnes det for påmelding til NM Sunn Mat i kantina.
Hvem blir kåret til Norges sunneste kantine? I dag åpnes det for påmelding til NM Sunn Mat i kantina.
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye