Story House Egmont

Vant konkurransen mot 200 andre - nå er boka her!

Del
En debutant starter bokhøsten fra Egmont, og det er selveste Sara Hjardar – vinneren av Egmonts store tegneseriekonkurranse i 2021!
Serien "Mia Myhr og barna som forsvant" er den neste episke storsatsningen fra Egmont
Serien "Mia Myhr og barna som forsvant" er den neste episke storsatsningen fra Egmont

– Barndomsdrømmen min blir endelig virkelighet, sier en spent serieskaper, Sara Hjardar (24). 

Serien hennes «Mia Myhr og barna som forsvant» gikk rett til topps i Egmonts seriekonkurranse der over 200 håpefulle serieskapere deltok. Mange såpass lovende at de også er i dialog om utgivelse med forlaget. 

– Når jeg leser bøker til vanlig, er det bare øyne og fingre som beveger seg. Og leppene, fordi jeg leser høyt. Sara Hjardar er den første på lenge som får nakkehårene også til å mosjonere, selv hos en voksen kar. «Mia Myhr og barna som forsvant» er barnegrøss på sitt beste, der både Mia og monstrene er laget av trykksverte og cellulose men fremstår som skapninger av kjøtt og blod. Barnebokhøstens knalldebut! Sier en fornøyd redaksjonssjef, Tormod Løkling. 

Nordlys-skaperen Malin Falch, var en av dem som satt i juryen, og hun sier følgende om «Mia Myhr»: 

– Historien er like skummel som den er vakker! Helt umulig å legge fra seg. 

Grøsser for barn
«Mia Myhr og Barna som forsvant» er første bok i serien om Mia Myhr. Dette er kriblespennende og grøssende fantasy ispedd humor - og mysterier. 

Mia flytter med foreldrene og søsteren Hanna til bestemorens hus i utkanten av en skog. Bestemoren hennes forsvant sporløst for fem år siden. Mia tar med seg tegneblokken sin inn i skogen, der hun oppdager et tjern som aldri har vært der før, og får et glimt av et skremmende, mystisk dyr. Når søsteren og vennene hennes blir borte etter en badetur til tjernet, må Mia prøve å finne ut hva som har skjedd - ved å dykke ned under den mørke overflaten.  

Sara Hjardar er 24 år gammel og kommer fra Fredrikstad. Hun ble ferdig med en bachelor i grafisk design og illustrasjon våren 2021 på Kunsthøyskolen i Oslo, men bor nå i Fredrikstad. 

Ragnarok bok 3 er her
Odin Helgheim er lanseringsklar med tredje bok i Ragnarok-serien, nemlig «Tordenguden». Den lanseres i to deler. Først med et gjestebesøk i hjembyen Sandefjord, under retrospillmessen den 20 august. Mens helgen etter blir det lanseringsfest hos Norli Universitetsgata i Oslo den 27 august. 

– Ragnarok er bedre enn noen gang og jeg klarer knapt å vente på fortsettelsen! sier youtuber Victor Sotberg om denne spennende fortsettelsen 1 Ragnarok-serien. 

 Den latterlige bokhøsten
På humorfronten har vi tre lattervekkende godbiter. Både tegneserien «Dunce» av Jens K. Styve, «Bare striper» av Therese G. Eide og «Radio Gaga – høy radioaktivitet» av Øyvind Sagåsen. 

Dunce har utmerket seg spesielt ved å både bli solgt til Frankrike og Sør-Amerika, og den har også vunnet både Pondus-prisen, Dagbladets tegneseriepris samt Sproing-prisen!

 Therese G. Eides «Intet nytt fra hjemmefronten» tegneseriestripe går fast i blader og aviser over hele landet. Og endelig trenger du ikke å klippe ut denne geniale humoren fra slitte aviser, lime dem inn i scrapboken din, og prøve å tolke streken som limet har gjort uleselig. Nei, for NÅ er avisstripene samlet i bokform. «Bare striper» er - som tittelen antyder - en stripesamling av Therese G. Eides avis-tegneserier. Dette er en unik mulighet til å anskaffe seg disse spredte humorherlighetene. Og mellom latterbrølene - ja, for de kommer - så vil du forstå hvorfor dette er en av landets mest populære stripeserier!

 I Øyvind Sagåsens «Høy radioaktivitet» får du Radio Gaga-stripene fra 2021. Her leter Rolf iherdig etter likesinnede vaksinemotstandere i de mørke krokene på internett. Børre vrikka hjernen da han ble satt til å oppsummere de nyeste koronareglene. Bakke fant kreative måter å takle gjenåpningen av baren på. Tobben og familien måtte, som så mange andre, droppe drømmer om sommerferie i fjerne strøk og feriere innenlands i en av de få utleiehyttene som fortsatt var tilgjengelige. Vi byr også på en fullblods zombieapokalypse i historien «Flat tango med døden»! Her snakker vi om vandøde med et heller avslappet forhold til avstandsregler og smittevern.

Kontakter

Bilder

Serien "Mia Myhr og barna som forsvant" er den neste episke storsatsningen fra Egmont
Serien "Mia Myhr og barna som forsvant" er den neste episke storsatsningen fra Egmont
Last ned bilde
Grøss, action og humor er bare noen av ingrediensene du får fra Egmont denne bokhøsten!
Grøss, action og humor er bare noen av ingrediensene du får fra Egmont denne bokhøsten!
Last ned bilde
Sara Hjardar (24) vant Egmonts tegneseriekonkurranse i 2021. Nå er boken hennes ute. "Mia Myhr og barna som forsvant" er første bok av 5 i grøsserserien om Mia Myhr.
Sara Hjardar (24) vant Egmonts tegneseriekonkurranse i 2021. Nå er boken hennes ute. "Mia Myhr og barna som forsvant" er første bok av 5 i grøsserserien om Mia Myhr.
Last ned bilde

Lenker

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

Egmont inngår avtale med Axpo og Soltech Energy Solutions om solcellepark i Sverige8.12.2023 10:00:00 CET | Pressemelding

Byggingen av en ny solcellepark i Sør-Sverige er resultatet av et unikt samarbeid mellom mediekonsernet Egmont, energiselskapet Axpo, og solenergiselskapet Soltech Energy Solutions. Denne parken vil dekke halvparten av Egmonts strømforbruk i Norge og Sverige ved bruk av fornybar energi. En annen solcellepark i Danmark, som har vært i drift siden sommeren 2023, dekker allerede nesten hele Egmonts danske strømforbruk.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom