Sammen for økt salg av norsk frukt og grønt!
- Vi har felles interesser og felles mål om å få folk til å velge mer norsk. For oss er det viktig med gode allianser for å få folk til å se etter Nyt Norge-varer i butikk, og dermed gjøre det enkelt å velge norsk. Her utfyller Opplysningskontoret for frukt og grønt oss godt, og sammen når vi tydelig ut til forbruker, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat.
- Forbrukertrendene viser at det er et stort potensial for økt forbruk av frukt og grønt, og at det er en økt preferanse for norske produkter. Stiftelsene Norsk Mat og Opplysningskontoret for frukt og grønt har som mål at samarbeidet skal bidra til endret forbrukeradferd og økt konsum av norsk frukt og grønt, sier Guttorm Rebnes, direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Samarbeidsavtalen omfatter både samarbeid om kampanjer, kompetansehevende tiltak i verdikjeden, innsikt- og analysesamarbeid og forsknings- og utviklingssamarbeid. I tillegg skal de to stiftelsene arbeide sammen i oppfølgingen av Grøntutvalget sin rapport, der økt etterspørsel etter norsk er et viktig satsningsområde. Her har stiftelsene allerede levert en forprosjektrapport om hvordan man kan få forbrukerne til å velge mer norsk grønt, som nå skal tas videre i et flerårig hovedprosjekt.
Nøkkelord
Kontakter
Guttorm Rebnes, direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Tel: 908 58 227. E-post: guttorm.rebnes@frukt.no.
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
Flytende kulturarv fra Skarbø Gard fikk Spesialitet7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
– Hos Skarbø Gard blir eplene foredlet til flytende kulturarv, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under åpningen av Bergen Matfestival.
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
Stor motivasjon og anerkjennelse!15.8.2025 09:12:19 CEST | Pressemelding
Under Arendalsuka fikk Reinhartsen AS overrakt kvalitetsmerket Spesialitet for sin røkte ørret. Tildelingen fant sted på Fora Matregion Agder sitt arrangement med kokkeshow, bransjefolk og matentusiaster til stede.
Gangstad Gårdysteri med to nye Spesialiteter!1.8.2025 14:59:46 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Trøndersk Matfestival delte landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen ut Spesialitet ikke bare et - men til to produkter - fra Gangstad Gårdsysteri: Solbær Yoghurtis og sorbéen Bringebærnytelse.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom