Kronprinsparets Fond

Er det mulig å få alle unge til å gjennomføre videregående skole?

Del
Hva skal til for at unge i risiko for frafall får tilbake gleden ved å lære og gjennomfører skolegangen? Finnes det velprøvde metoder med dokumenterte resultater? Er det mulig med innovative løsninger i det offentlige?

Kronprinsparets Fond støtter prosjekter som styrker ungdom. UngInvest AIB er ett av disse. UngInvest AIB er et læringstilbud som med fleksible løsninger og fokus på alt den enkelte unge er god på, får dem til å gjennomføre. UngInvest AIB eies av Viken fylkeskommune.   

Under Arendalsuka inviterer Kronprinsparets Fond og UngInvest AIB sammen til en presentasjon og panelsamtale om ungdom og videregående opplæring for å sette søkelys på metodene og tankesettet til UngInvest AIB og motivere flere til å etablere tilsvarende tilbud for ungdom. 

Buskerud (nå Viken) har drevet UngInvest AIB i over 40 år. Rogaland opprettet sin første UngInvest-avdeling i 2019. Nå ser både Agder og Trøndelag på mulighetene for å opprette tilsvarende tilbud. Dette er spennende å høre mer om!

Kristin Halvorsen, styreleder i Kronprinsparets Fond innleder, og Jon Rogstad, forsker ved NOVA/OsloMet gir oss innsikt i utenforskap og frafall. I panelsamtalen deltar fylkesordfører Roger Ryberg i Viken, fylkesordfører Marianne Czesak i Rogaland, fylkesordfører Tore O. Sandvik i Trøndelag og Torunn Ostad, gruppeleder for Høyre i Agder. 

Vel møtt til Arendal bibliotek torsdag 18. august klokken 09.00! 

Program

  • Vi kjemper for ungdom -  Kristin Halvorsen, styreleder i Kronprinsparets Fond 
  • Om utenforskap og frafall -  Jon Rogstad, forsker ved NOVA/OsloMet 
  • Slik fikk jeg tilbake lysten til å lære -  UngInvest-ungdom  
  • Jovisst kan alle gjennomføre videregående -   Ingebjørg Mæland, leder UngInvest AIB og Åse W. Falch, nestleder UngInvest AIB 
  • Panelsamtale: Hva skal til for at unge her i Agder og i resten av landet kan bli møtt på den samme måten og få mulighet til å fullføre skolegangen?  
  • Roger Ryberg, fylkesordfører, Viken fylkeskommune
  • Marianne Czesak, fylkesordører, Rogaland fylkeskommune
  • Torunn Ostad, gruppeleder Høyre, Agder fylkesting
  • Tore O. Sandvik, fylkesordfører, Trøndelag

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Kronprinsparets Fond

Kronprinsparets Fond
Kronprinsparets Fond
Postboks 4158
0217 Oslo

+47 22 04 87 00http://kronprinsparetsfond.no

Kronprinsparets Fond arbeider for å styrke ungdom. Det gjør vi gjennom å støtte læringstilbudet UngInvest AIB, kaféen og iskremfabrikken Cousins, aktivitetstilbudet Dale Oen Experience og IT-opplæringen GET Academy. Vi driver ungdomsprogrammet Flyt. Våre partnere er DNB, Egmont Fonden, Norsk Tipping, North Star, Schage Eiendom, Selvaag, Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen Dam og Wilstar. Probonopartnere er Apeland, Attensi, McKinsey & Company, TRY, VNTX og Wiersholm.

Følg pressemeldinger fra Kronprinsparets Fond

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kronprinsparets Fond på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kronprinsparets Fond

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom