Smoothiene barna kan spise hver dag

Hjemmelaget smoothie er en smart måte å få barna til å spise mer av de sunne matvarene vi anbefales å spise hver dag. Lager du en smoothie av grønnsaker, frukt, bær og magre meieriprodukter, får barna i seg en rekke viktige næringsstoffer i en og samme drikk.
Bruk grønnsaker og melk som væske
Det er flere ting du kan tilsette i en smoothie for å øke næringsinnholdet. Frukt, bær og grønnsaker inneholder blant annet C-vitaminer og kostfiber. Avokado, spinat, brokkoli og gulrot egner seg godt sammen med søte, modne bananer i tillegg til yoghurt eller melk. Som væske vil melk og magre meieriprodukter gjøre smoothien glatt, og bidra med næringsstoffer som er viktige for barn i vekst, slik som kalsium, fosfor, proteiner, B-vitaminer og jod.
–Bruker du meieriprodukter i smoothien øker næringsinnholdet, og konsistensen blir myk og tykk. For små barn som er vare for ulike konsistenser, kan den kalde, glatte drikken være en genial måte å introdusere nye matvarer på samtidig som barna får i seg noe sunt, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
Smoothie som sunn hverdags-is
En smoothie egner seg både til frokost, som dessert eller som et friskt mellommåltid. Fyll drikken i en termos, og ta med på tur med barna. Lager du en stor porsjon smoothie, kan du også fryse ned restene i små saftisformer, og la barna få en sunn og hjemmelaget hverdags-is laget på matvarer vi blir anbefalt å spise hver dag.
Grønn smoothie med avokado, kiwi og spinat (melk.no)
Vitaminbombe-smoothie (melk.no)
En sunn bringebærsmoothie (melk.no)
Nøkkelord
Kontakter
Stine WickmannKommunikasjonsrådgiverMelk.no
Tel:48891999stine@melk.noBilder





Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vår oppgave er å øke kunnskapen om disse matvarene basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Verdens Melkedag: Melken gjør comeback som trygg motvekt30.5.2025 09:25:18 CEST | Pressemelding
Etter nesten femti år med jevn nedgang, er melken på vei oppover igjen. Nye tall viser at salget av helmelk og smaksatt melk øker – og at stadig flere nordmenn finner tilbake til det kjente og trygge. Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) ser en positiv utvikling i forkant av Verdens Melkedag 1. juni.
Proteinboom på norske kjøkken13.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Norske forbrukere fyller kjøleskapene med proteinrike meieriprodukter som aldri før. I første kvartal 2025 økte salget av cottage cheese med hele 40 %, kvarg med 36 % og naturell yoghurt med 24 %, viser ferske tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Smør og helmelk i vinden: Norske forbrukere søker ekte smak30.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
Nordmenn vender seg mot mer naturlige råvarer: Salget av smør økte med 5,8 % i første kvartal 2025 sammenlignet med samme periode året før, viser nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Helmelk følger samme trend med en økning på 4,5 %. Økningen peker mot en bredere bevegelse der flere ønsker mat laget fra bunnen av – basert på rene og tradisjonelle ingredienser.
Lag påskens beste vafler – og unngå matsvinn14.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Nystekte vafler bidrar til hyggelig påskestemning – enten du er på fjellet, ved sjøen, i byen eller bare vil gjøre noe koselig sammen med familie og venner. Og når ferien går mot slutten og det fortsatt står melk, yoghurt eller rømme igjen i kjøleskapet, er vaffelrøra en enkel og smakfull redning.
Yoghurt naturell i vinden: Opp 40 % siden 202010.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Yoghurt naturell vokser kraftig i popularitet. Nye tall fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter viser at salget har økt med 40 prosent siden 2020. Bare det siste året steg volumet med 17 prosent. I 2024 ble det solgt over 13 700 tonn yoghurt naturell i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom