Smoothiene barna kan spise hver dag

Hjemmelaget smoothie er en smart måte å få barna til å spise mer av de sunne matvarene vi anbefales å spise hver dag. Lager du en smoothie av grønnsaker, frukt, bær og magre meieriprodukter, får barna i seg en rekke viktige næringsstoffer i en og samme drikk.
Bruk grønnsaker og melk som væske
Det er flere ting du kan tilsette i en smoothie for å øke næringsinnholdet. Frukt, bær og grønnsaker inneholder blant annet C-vitaminer og kostfiber. Avokado, spinat, brokkoli og gulrot egner seg godt sammen med søte, modne bananer i tillegg til yoghurt eller melk. Som væske vil melk og magre meieriprodukter gjøre smoothien glatt, og bidra med næringsstoffer som er viktige for barn i vekst, slik som kalsium, fosfor, proteiner, B-vitaminer og jod.
–Bruker du meieriprodukter i smoothien øker næringsinnholdet, og konsistensen blir myk og tykk. For små barn som er vare for ulike konsistenser, kan den kalde, glatte drikken være en genial måte å introdusere nye matvarer på samtidig som barna får i seg noe sunt, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
Smoothie som sunn hverdags-is
En smoothie egner seg både til frokost, som dessert eller som et friskt mellommåltid. Fyll drikken i en termos, og ta med på tur med barna. Lager du en stor porsjon smoothie, kan du også fryse ned restene i små saftisformer, og la barna få en sunn og hjemmelaget hverdags-is laget på matvarer vi blir anbefalt å spise hver dag.
Grønn smoothie med avokado, kiwi og spinat (melk.no)
Vitaminbombe-smoothie (melk.no)
En sunn bringebærsmoothie (melk.no)
Nøkkelord
Kontakter
Stine WickmannKommunikasjonsrådgiverMelk.no
Tel:48891999stine@melk.noBilder





Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Halvparten av alle nordmenn spiser fortsatt matpakke23.11.2023 09:49:03 CET | Pressemelding
Den tradisjonelle norske matpakken står fortsatt sterkt blant oss nordmenn. Omtrent halvparten har jevnlig med seg matpakke, og favorittpålegget er gulost.
Salget av norske meieriprodukter øker6.11.2023 07:06:15 CET | Pressemelding
Ferske tall fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser en positiv utvikling i salget av meieriprodukter 3. kvartal 2023, sammenlignet med tilsvarende kvartal året før. Størst økning har yoghurt og ost.
Tre gode grunner til å spise ost26.10.2023 10:38:35 CEST | Pressemelding
Siste fredag i oktober feires ostens dag, og i år feires dagen samtidig som oste-VM arrangeres i Trondheim. Norge har tidligere hevdet seg i konkurransen med to norske oster som verdensmestere. At ost smaker godt er nærmest udiskutabelt, her får du derfor tre andre grunner til å spise ost med god samvittighet.
Havregrøt mest populær: 900.000 nordmenn spiser den ukentlig20.10.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding
Havregrøt har sakte, men sikkert, inntatt sin posisjon som en av Norges mest trendy frokostretter. En ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter viser at hele 22 prosent av befolkningen spiser havregrøt minst en gang i uken, noe som bekrefter havregrøtens popularitet.
Fra nesten kastet til neste middag - 5 tips til mindre matsvinn27.9.2023 11:27:27 CEST | Pressemelding
Et velkjent scenario for mange: Du åpner kjøleskapet og ser maten du nesten hadde glemt. Men i stedet for å kaste den, kan den bli morgendagens middag. Penger spart, og mindre matsvinn er veien til en fyldigere lommebok. Fredag 29. september markeres den internasjonale matsvinndagen. Opplysningskontorene i landbruket* gir deg fem tips til mindre matsvinn.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom