Kondomeriet

Dette ønsker nordmenn seg mer av på soverommet

Del
I en ny, landsdekkende og representativ undersøkelse, gjennomført av YouGov*, har Kondomeriet kartlagt nordmenns sexvaner – og blant annet avdekket hva det norske folket ønsker seg mer av under dyna!

4 av 10 har snakket dirty i senga

I undersøkelsen kommer det frem at 44 % av de som har hatt sex, har snakket dirty med en partner under samleiet. I tillegg avslører undersøkelsen hvor mange som faktisk ønsker seg litt frekkere sengeprat fra partneren under sex...

Språket vi bruker i senga kan være et skikkelig tenningsmiddel, og dirty talk kan bidra til å forsterke hele sexopplevelsen.

Det sier sexolog i Kondomeriet, Ingrid Bakker.

Dirty talk behøver ikke å bestå av frekke ord eller vulgære fraser. Det kan rett og slett være helt enkle ord, kommandoer og tilbakemeldinger som gis til partner på en sensuell og leken måte, fortsetter hun.

Så mange ønsker mer dirty talk!

Ifølge undersøkelsen ønsker nærmere 4 av 10 av de som har hatt sex, at partner snakker dirty til en under sex! Det gjelder flere menn enn kvinner, og flere yngre enn eldre. 42 % av menn ønsker dette, mot 31 % kvinner. I aldersgruppen 18-29 ønsker hele 51 % at partner snakker dirty under sex, mens det samme gjelder for kun 22 % av de over 60 år.

Dirty talk under sengekosen kan faktisk gi et bedre sexliv, fordi det fungerer som en sexy og effektiv måte å kommunisere med partneren på, om hva man ønsker i senga, hva man tenner på, og man kan få bekreftelser underveis på at det man gjør fungerer.

Sexologens dirty talk-tips

Om du har lyst til å prøve dirty talk med en partner, men er usikker på hvordan du skal gå frem, har sexologen noen tips på lur.

Dirty talk for nybegynnere

  • Det kan føles kleint å være den som plutselig begynner å snakke dirty under sex, så snakk gjerne sammen på forhånd og hør om det er noe partneren din har lyst til å prøve ut sammen.

  • Når du skal snakke dirty, gjelder det å være i øyeblikket og å fortelle hvordan noe føles, eller hva du liker å gjøre med partneren din. Vær gjerne detaljert. Si for eksempel “Det er så deilig når du...”, “jeg liker så godt å...”, “jeg blir så tent når du...” osv. Du kan også be om tillatelse, eller stille småfrekke spørsmål, som for eksempel: "Liker du når jeg...?"

  • Prøv deg frem og finn ut hvilke ord og fraser som fungerer for deg og partneren.

  • Det handler ikke bare om hva du sier, men hvordan du sier det. Bruk også kroppsspråket, toneleiet og stemmen.

  • Lek og utforsk sammen, og ikke ta for høytidelig. Sex skal være gøy, og husk at øvelse gjør mester, også når det kommer til dirty talk!

*Kilde: Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 06. - 16. mai gjennomført til sammen 1007 CAWI-intervjuer med personer i alderen 18+ år.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Kondomeriet

Kondomeriet
Kondomeriet
Postboks 400
1411 Kolbotn

66 81 21 02http://www.kondomeriet.no

Følg pressemeldinger fra Kondomeriet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kondomeriet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kondomeriet

Ny undersøkelse: Så mange menn er fornøyd med egen penisstørrelse!12.8.2022 09:09:57 CEST | Pressemelding

Hvor godt forhold har egentlig menn til sin faste følgesvenn? Nå har Kondomeriet tatt s(t)aken i egne hender og undersøkt hvordan det står til med selvbildet til norske menn – under boksershortsen. Om du har en penis, har du definitivt forsøkt å måle den, enten med linjal eller målebånd. Og sannsynligvis opptil flere ganger i løpet av livet. Men hvor fornøyde har mannfolket vært med resultatet av målingen? Og hvorfor er man så opptatt av penisstørrelse i det hele tatt?

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye