6 oppskrifter for digg primusmat
Arme riddere på primus
Arme riddere er perfekt turmat du kan preppe på forhånd. Dypp brødskiver i en bolle med en miks av egg, sukker, melk og kanel. Legg i matbokser, med et mellomeggspapir mellom skivene. Stek rett på primus, og nyt som de er, eller med en klatt syltetøy. Husk smør til steking!
Arme riddere på primus
Kanebolle på primus
Har du lyst på noe søtt? Hvorfor ikke lage en dessert på tur? Kanelboller lager du enkelt ved å rulle ut en ferdig pizzabunn, ha på smør, sukker og kanel og rulle sammen. Del pølsen i ca. 3 cm tykke skiver og stek godsaken på primus eller i en stekepanne på bålet. Perfekt turkos!
Kanelboller på primus
Suppe på termos
Hva smaker bedre enn varm suppe ute, etter sola har gått ned? Ta med hjemmelaget suppe på termos og kos deg ute i naturen med noe varmt. Lag en enkel blomkålsuppe for eksempel, ved å ta 1 opphakket blomkål, 0,5 finhakket løk, 8dl. vann, 2 hønsebuljonger og 2 dl. helmelk i en kjele. Kok opp til grønnsakene er møre, og jevn ut suppa med en stavmikser. Tada, ferdig! Ta gjerne med sprøstekt bacon og litt vårløk i egen liten boks, som digg topping. Det vil sette prikken over i-en!
Blomkålsuppe på termos
Pannekaker
Alle elsker pannekaker, og de blir ekstra gode på tur! Her kan du gå for vanlige pannekaker eller tykke amerikanske pannekaker. Lag røra hjemme, hell den over på en flaske eller termos, og pakk den med deg i tursekken. Da er veien til nystekte pannekaker rask! Litt blåbær i røra som smakstilsetning er heller ikke feil! Ikke glem å pakke med litt smør eller margarin til stekingen.
Crispy toast med smelta ost
Toast er en klassiker av en grunn. Det blir ikke stort bedre enn sprøstekt brød og smelta ost på få minutter. Ha smør på begge sidene av et par brødskiver, og ha på skinke og ost. Legg skivene sammen. Ta de på primusen i ca. 3 minutter per side, til osten har smeltet. Yum!
Quesadilla på primus
Quesadilla er super turmat som kan lages i utallige smaksvarianter. Lag gjerne en variant fylt med ferdigstekt kjøttdeig, deilig ost og mais. Perfekt når du har rester fra tacomiddagen og skal ut på tur! Fordel stekt kjøttdeig, mais, revet ost og vårløk på den ene halvdelen av hver tortillaen. Brett over den andre halvdelen.Stek på middels varme på begge sider, til osten smelter.
Quesadilla på primus
Kontakter
Elise Feiring MyrtrøenKommunikasjonsrådgiver
Tel:97074356elise.feiring.myrtroen@matprat.noBilder

Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Matprat ansetter ny direktør3.11.2025 15:05:42 CET | Pressemelding
Mariann Sletten ansettes som direktør i Matprat. Hun kommer fra stillingen som marketingsjef og har vært konstituert som leder siden desember.
Nordmenns middagsvaner kartlagt: Høsten er smaken av Norge!2.10.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
For 7 av 10 nordmenn er middagen dagens høydepunkt. Nye tall fra Matprats matkulturundersøkelse viser at norske tradisjoner står sterkt, og at høsten er tiden da fellesskap og norske råvarer virkelig setter preg på middagsbordet.
Nordmenn vil ha grovere brød25.9.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Flere vil ha grovt brød og vi er opptatt av mer energi og tarmhelse når vi velger mat. Dette viser Matprats nyere undersøkelser gjennomført av Opinion. Grovt brød leverer på begge deler.
Halvparten av unge kvinner får i seg for lite jern30.6.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Jernmangel rammer særlig unge kvinner, og de må få bedre informasjon om hvilken mat som inneholder jernet de trenger - rødt kjøtt er en av våre beste kilder.
Flere velger fullfett og rene råvarer19.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Matprats ferske undersøkelse om norsk diettkultur, gjennomført av Opinion, viser tydelige endringer i våre holdninger til mat og kosthold. Samfunnsanalytiker Anne Zondag forklarer hvorfor bekymringen for ultraprosessert mat øker, og hvordan tilliten til kostholdsrådene endrer seg.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
