ice

Ice varsler massiv 5G-utbygging

Del
- Med Lyse som ny eier skal selskapet bygge et nasjonalt 5G-nett som vil få kundene til å trekke på smilebåndet.
Eivind Helgaker, adm.dir i ice Foto: Terje Borud
Eivind Helgaker, adm.dir i ice Foto: Terje Borud

Kun få måneder etter at Ice fikk industrikonsernet Lyse som ny eier, har konsernet gitt grønt lys for milliardinvesteringer i videre utbygging av nasjonalt 5G-nett. Det innebærer 3200 basestasjoner som skal oppgraderes, og rundt 3900 nye basestasjoner skal rulles ut.

- Vi bygger for kunden. De fleste som bytter mobiloperatør velger Ice, og slik skal det fortsette. Med støtte fra vår industrielle eier kan vi tenke framtidsrettet, slik at vi både kan utfylle og ligge et hestehode foran kundenes behov. 5G og kraftig økning i kapasitet i nettet vil komme alle kundene til gode, på både mobil og mobilt bredbånd, sier Eivind Helgaker som er administrerende direktør i Ice.

Ice har hatt positiv kundevekst 28 kvartaler på rad, som er antall kvartaler siden Ice startet å selge mobilabonnement. Med oppgraderingene av nettet er Ice sikre på at den veksten vil fortsette, samtidig som kundene får bedre dekning og høyere hastigheter. Ice har i dag over 700.000 kunder.

– Helt nødvendig
Politikere og myndigheter har i mer enn 20 år sett det som kritisk å sikre norske mobilkunder tilgang til et tredje nett.

- Våre investeringer vil sørge for enda bedre tilbud og tjenester over hele landet, og er et nødvendig bidrag til digital sikkerhet og beredskap, sier Helgaker.

Milliardene skal investeres i løpet av de neste årene, og kommer i form av tusenvis av nye basestasjoner, i tillegg til oppgradering av samtlige eksisterende.

For generell dekning for mobil vil frekvensbåndene 700 og 800MHz være sentrale. De fleste av basestasjonene vil derimot bli bygget med 700, 800, 1800, og 2100MHz for å sikre både god dekning og kapasitet. I tillegg vil Ice ta i bruk 3,6GHz-båndet på et høyt antall basestasjoner for å sikre at nettet er rustet for kraftig vekst forbruket, og dermed ligge foran kundens behov.

Mobilnett og fast trådløst bredbånd
Lyse har gjennom Altibox og Ice 35,7 prosent av samtlige 4G- og 5G-frekvenser, som er godt nytt for laget som er ansvarlig for utbyggingen.

- Dette gjør at vi kan bygge et mobilnett i verdensklasse til både mobiltelefoni, mobilt bredbånd og fast trådløst bredbånd. Nå starter vi også rekruttering av mange nye kolleger som vi trenger for rask og effektiv utrulling, sier Mette Olsen Killingberg som leder arbeidet med utrulling av de nye basestasjonene.

Altibox har hittil kun fokusert på tjenester levert over fiber, men med den kommende utbyggingen av 5G-nettet vil fast trådløst bredbånd (FTB) også kunne gi bredbåndskunder over hele landet tilgang til Altibox sine tjenester. I tillegg vil kundene som ikke kan, eller ikke ønsker å grave helt frem til huset, få et godt alternativ til fiber. Altibox har markedets mest fornøyde bredbåndskunder og det er naturlig at enda flere vil ønske å få muligheten til å bli kunde.

Om Ice-nettet
Ice har bygget ut 95 prosent befolkningsdekning siden oppstarten i 2016. Mer enn 9 av 10 megabyte kundene bruker produseres gjennom egne basestasjoner, men Ice har også gjestingsavtale med Telia i utbyggingsperioden. Behovet for gjestingsavtale skal parallelt med utbyggingen fases ut og til slutt avvikles.

Om Ice og Lyse
Ice og Lyse er begge viktige utfordrere i sine markeder. Ice har nådd langt i sin utbygging av et nasjonalt tredje mobilnett og Lyse var gjennom Altibox først ute med fiberbredbånd til privatmarkedet i Norge. Nå har selskapene funnet hverandre og skal sammen bidra til at alle i Norge får tilgang til høyhastighetsnett. Lyse og Ice er rett og slett en svært god match i det norske telekom-puslespillet. Med fiber på den ene siden og mobil på den andre, møtes selskapene for å skape Norges råeste 5G-nett og fortsetter å rulle ut fiber og fast trådløst bredbånd over hele landet.

Både Ice og Altibox-partnerskapet har passert 700.000 kunder på hver sin side og allerede investert milliarder i nye nett. Sammen besitter Ice og Lyse landsdekkende digital infrastruktur og en tredjedel av mobilfrekvensene for både 4G og 5G. Det legger til rette for satsing som vil komme forbrukere, bedriftene, industrien og offentlig sektor til gode.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Eivind Helgaker, adm.dir i ice Foto: Terje Borud
Eivind Helgaker, adm.dir i ice Foto: Terje Borud
Last ned bilde
Administrerende direktør i Ice, Eivind Helgaker. Foto: Marius Viken
Administrerende direktør i Ice, Eivind Helgaker. Foto: Marius Viken
Last ned bilde
Mette Olsen Killingberg. Leder arbeidet med utrulling av de nye basestasjonene. Foto: Marius Viken
Mette Olsen Killingberg. Leder arbeidet med utrulling av de nye basestasjonene. Foto: Marius Viken
Last ned bilde
Mette Olsen Killingberg. Foto: Marius Viken
Mette Olsen Killingberg. Foto: Marius Viken
Last ned bilde
Bilde av mobilmast. Foto: Ice
Bilde av mobilmast. Foto: Ice
Last ned bilde

Om ice

ice
ice
Nydalsveien 18B
0484 Oslo

21 00 00 00http://www.ice.no

Vår visjon er å vokse ytterligere som en unik og annerledes mobiloperatør, som hver dag kjemper for å bli Norges mest anbefalte selskap.